söndag 31 oktober 2010

Köer finns mer än i Ullared
I går var det dags för den årliga turen till Fredericia och Hobbymässan där. Den heter Kreativa Dage och håller till på Fredericia Messecenter. Det är något som varken Ulrika eller jag vill missa. Här finns allt som vi är intresserade av och lite till. Enda nackdelen är att det är så långt att köra, men det är faktiskt väldigt bekvämt nu när man kan köra över Öresundsbron. Efter tre broar och ett antal mil vanlig väg så var vi framme. Ganska stela i benen, men det råder man bot på ganska snabbt eftersom det finns så mycket att gå runt och kolla upp. Nästa gång ska jag ta med en stegräknare. Att gå på hobbymässa är absolut den roligaste motionsform jag vet. 

Många av utställarna är samma år från år, och det är ju en fördel om det är någon som man alltid handlar från. Vi är båda två förhållandevis vana mässbesökare, så vi har kommit på en del knep under åren. I stället för att titta på allt som finns på mässan så gör vi ungefär så som de gör som sitter vid ett löpande band och sorterar ärtor eller potatis eller vad det nu kan vara. Alltså, vi sållar ganska rejält. Det finns ingen möjlighet att man ska kunna titta på allt. Det finns varken tid, lust eller ork till det. Allt "ointressant" passeras bara och när vi kommer fram till en utställare som vi tror har något kul, skummar vi hastigt genom sortimentet och ser om det är lönt att lägga ner någon extra tid där. Vi fick mycket nya tips och ideér, och även om vi stannade till vid många ställen så tror jag nästan vi slog rekord igår. Vi gick runt mässan på under tre timmar. Sen fanns det förståss workshops och föredrag i det oändliga, så där kunde man lägga ner hur mycket tid som helst.

En hel del nytt material inhandlades, så nu blir det till att försöka få till något av det också. Böcker, tidningar och broschyrer i massor åkte ner i kassen. Nästan alla har ju idag en hemsida så nu ska här kollas på nätet. De flesta utställarna var naturligt nog från Jylland. Det får kanske bli en tur dit till sommaren för att handla. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar