måndag 11 oktober 2010

Stig Helmer behövde ingen "lille en"


Det ägnades nästan en hel sida i HD idag åt de danska golfarna i Örkelljunga. Jag förstår inte varför det varit ett sådant problem för att de inte kunnat börja supa redan på morgonen. De åker väl dit för att spela golf, eller hur? Mig veterligt räknas golf som sport och i vilken annan sportgren börjar man med att ta en snaps innan man startar. I så fall är det inte spelandet som är det viktigaste. Då är det endast en ursäkt för något annat. Att en kommun kan vara så flat att den går med på detta kan jag inte förstå. Av det man läser i tidningar så verkar inte Danmark vara världens mest invandrarvänliga land. Där precis som i Sverige så talas det vitt och brett om att invandrarna bör ta seden dit de kommer. Seden i Sverige är INTE att börja med en sup kl. 8 på morgonen innan golfrundan. Eller det kommer att bli så nu i fortsättningen på alla golfbanor?

Alkoholhandläggaren i Örkelljunga tror inte det ska bli något bråk eller stök så han ser inga risker med tillståndet. Är det därför våra äldre inte kan få sig en sup till maten på alla boende? Tror beslutsfattarna att det ska bli storslagsmål? Deras fysik sätter nog av naturliga skäl stopp för detta. Det skulle i så fall vara om de började slåss med käppar. Men golfspelare har ju klubbor.......På golfrestaurangen är det numera tillåtet att dricka sprit från kl. 8 på morgonen fram till någon gång på natten. Spelar man nattgolf med pannlampa? Jag har sett att man ibland tar sig fram på banorna med en golfbil eller vad det kallas. Är det tillåtet att framföra en sådan när man har en "lille en" eller två innanför golftröjan?


När jag letade efter bilder till detta inlägget hittade jag en bricka som Lasse Åberg designat. Han har en mycket passande kommentar till den. 
Golf är en småskalig form av primitivt jordbruk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar