söndag 28 november 2010

1:a advent


Den här kommande tiden gillar jag. Även om det är kallt och snöigt ute ibland, så kan jag stå ut med det. Helt plötsligt blir det lite ljusare och varmare igen, känns det som. Troligtvis bara inbillning, men vad spelar det för roll. Nu är det fritt fram att pynta och pyssla så mycket man vill. Hela december månad är fylld av förberedelser, både när det gäller mat och andra saker. Det finns faktiskt några månader till på året som är acceptabla, nämligen maj, juni, juli och augusti. Resten av året kan man skrota. Vädret är i regel uruselt och det finns inte så mycket kul helger att fira.

Det var jättekallt i Helsingör igår. Det blåste och snöade hela tiden, så det blev till att snabbt springa mellan affärerna. Tyvärr hittade vi ingen vinteroverall, men en hel massa andra fina kläder, så resan var inte förgäves. Även om valutakursen inte är den bästa ur svensk synvinkel sedd, så går det faktiskt att fynda en hel del. En av fördelarna med att handla kläder där, är ju att man inte sen springer på minst 10 personer till med samma plagg. Bara det kan vara värt att betala lite extra för.

Inför varje jul plockar affärerna fram massor av nytt julpynt. För vart år är det en ny färg som är modern. Jag håller mig mest till julrött ändå, för det blir aldrig omodernt. Det som är roligt tycker jag är alla julgranskulor i olika modeller. De finns ju som tåg och skor och allt möjligt. Jag hittade faktiskt ett miniänglaspel utan pling nu i veckan. Tyvärr så snurrar det inte hela tiden, utan gör små pauser då och då. Är det fel på mitt änglaspel eller det ska vara så? Inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Jag trodde så klart att jag skulle kunna sitta och njuta av tystnaden och titta på änglarna som flaxade förbi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar