torsdag 20 januari 2022

Pzc32QA11
Nu är det tid för lösenordsbytardagen...en dag som jag alltid glömmer bort....precis som jag gör med många av mina lösenord också. Det ska vara koder och lösenord till allt. Snart kan man väl inte öppna vattenkranen utan att först slå in en kod. En del har satt i system att knäcka de flesta koder, så jag förstår att det inte är lämpligt att ha samma lösenord till allt. Men så enerverande det är när man ska knappa in de där siffrorna eller bokstäverna och de har lämnat hjärnan för längesen. Att ha en lapp i fickan med allt uppskrivet är helt klart inte lämpligt, men hur i all världen ska jag göra för att komma ihåg alla?

När Peter hade köpt min dator i somras så installerade han allt på den som jag tyckte jag hade användning för. Det fodrades en del nya lösenord och han är väldigt ordningssam och gjorde en lista med ett lättfattligt system. Nu är det enkelt för mig om jag skulle vilja byta lösenord, men........varför skulle jag vilja det egentligen? Listan är bra på ett annat vis med för den är väldigt lättöverskådlig och det är enkelt för mig att lägga till nya uppgifter. Jag vet att man bör skifta koder med jämna mellanrum, så det är inte konstigt att man blir helt konfys ibland. När Audrey Hepburn var söndagsbloggare hos mig hade hon ett väldigt bra tips. Jag tror jag kopierar det.

                  


Jag har "vadvardet" som lösenord, för det är det första jag tänker när jag ska fylla i det.


32 kommentarer:

 1. Ja, vad var det? Det kan ställa till det och det rejält. Jag har haft en lång lapp på mina lösen men orkar inte det längre, har minskat på allt som jag ska in på.
  Solig kram i blåsten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att man måste ha lösen till allt, men i dagens läge har vi inget annat val.

   Radera
 2. Så är det huvudet fullt av siffror och bokstavskombinationer...... Så står man där på jobbet och har öppnat ytterdörren och ska larma av efter julledigheten. Hjärnan är ff på semester....hmm kom nu snabbt på kombinationen annars går larmet. Jo jag hann komma på det. En stund efter kommer min kollega och är tacksam över att det var jag som öppnade, för han har efter sin pappaledighet helt glömt bort vad koden var. Tänk om folk kunde lägga sin energi på något vettigt istället för att hacka lösenord och ställa till en massa besvär. Du ha en bra torsdag! Ps det är lavendel på burken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är verkligen ett elände med koder och lösenord.

   Radera
 3. Det är många gånger som jag inte kommer ihåg lösenordet, så jag får klicka på "GLÖMT LÖSENORDET". Någonstans har jag en lapp, men var ligger den?
  Håll i hatten! Fy vad det blåser.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig är det inte så blåsigt.

   Radera
 4. Konstigt allt jag skrev försvann..jag har en bok liggande vid datorn med mina lösenord för det skulle aldrig fungera annars.. lycka till med bytandet.. kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, att lita på sitt minne i sådana situationer fungerar inte.

   Radera
 5. Du är rolig du. Synd att ni är två med detta lösenord, för det var mycket bra, lätt att komma ihåg, tror jag.
  Jag håller fullständigt med dig om detta med ord som lösen, jag är likadan. Har svårt för att komma ihåg, för det ska vara lite klurigt också, säger i alla fall Mysingen. Han har satt en kod till då vi ska gå in och boka tvättstugan, eller gå in på vår hyresvärds sida. Jag kommer aldrig ihåg den, så svår. Liten bokstav, stor bokstav, siffra, ja allt möjligt. Jag blandar bara ihop och inte får jag skriva upp den heller.
  Ha en bra dag.
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att jag slipper logga in varje gång jag ska skriva ett inlägg.

   Radera
 6. Jag tycker att Audrey Hepburns lösenord är jättebra. Jag ta och kopierar det jag också!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. ett lösenord som man kommer ihåg.

   Radera
 7. Jag har så dåligt minne så...jag byter inte lösenord!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Det här med lösenord är verkligen inte lätt. Mer eller mindre allt kräver lösenord och vissa har jag en förmåga att glömma bort. Tack och lov har Husse en delvis krypterad lista så han har varit min räddning många gånger :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med den här nya listan känns det lite tryggare. Jag ska nog inte behöva klicka på glömt lösenord lika ofta nu.

   Radera
 9. Pust! Det där med lösenord är ett elände. Jag har i varje fall inte samma lösenord någonstans. Och jag försöker krångla till dom så mycket som det går. Dom jag använder dagligen har jag lärt mig men dom andra har jag uppskrivna enligt ett eget kodsystem, inte i klartext. Men egentligen så tycker jag att Audrey Hepburns lösenord är det bästa :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan koden till mitt VISA.kort för det använder jag ofta, men resten är en enda röra.

   Radera
 10. Ha, Ha!! Här är det hög igenkänningsfaktor, jag byter högst ogärna lösenord. Men jag har inte så många så för det mesta fungerar det. Har en liten fusklapp någonstans men var tusan finns den då.
  Ha det gott! Här blåser en isande vind så det är utegångsförbud idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker behålla mina invanda lösenord så länge det går.

   Radera
 11. Ett rent elände detta med lösenord! Vill helst inte byta, men brukar göra det ibland ändå ...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir jag ,ed tvungen att byta...speciellt när jag glömt bort mitt gamla.

   Radera
 12. Det är väl bara en sak som jag inte vill att någon annan ska ha tillgång till. Banken. I övrigt har jag inga hemligheter. Sen är det inte kul om någon går in och kapar ett konto. Men inte hela världen. Har tre-fyra olika lösenord. Så det är bara attvpröva tills något passar. Annars funkar "glömt lösenord" också.. .. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömt lösenord är något jag använt ofta. Tänk om man kunde ha det som sitt lösenord.

   Radera
 13. Håller helt med dig. Stor igenkänningsfaktor. Många lösenord är det att hålla reda på. Byter det till mobilbaken då och då. Känns viktigast. Men vill ju inte att någon heller ska kapa mail eller blogg.
  Gillade ditt lösenord från Audry Hepburn.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man läser mycket om kapade konton och det låter inte alls trevligt.

   Radera
 14. Kanske kom min kommentar bort....

  SvaraRadera
 15. Hade inte en aning om att det fanns en lösenordsbytardag... Ska dock inte byta dom jag har. Det har tagit år och dag att få ihop en "samling" som jag absolut inte kommer ihåg, men som jag "antecknat". Ja, jag vet man ska byta lösenord ofta och att man inte ska ha samma lösenord till alla möjliga "konton", så...

  PS. Har inget lösenord till min iPhone. Det skulle aldrig funka för mig;-) DS.
  PS1. Ingen text på baksidan av burken. DS1.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt lösenord till min iPhone, men det är ett enkelt som är omöjligt att glömma bort.

   Radera
 16. Jo, det där lösenorden ska ju bytas med jämna mellanrum, har dock dem uppskrivna på en lapp på en säker plats, annars hade jag fått damp varje gång jag inte kommer ihåg mitt lösenord. ;)

  Ha det nu jättefint.

  SvaraRadera