torsdag 7 januari 2021

Udda sittplatser

Jag har sett att Susanne med bloggen Gems Weekly Photo Challenge har gjort en lista med verb, som man kan använda som tips på inlägg. Jag har inte varit med på de utmaningarna regelbundet, men jag fastnade för årets första ord; nämligen SITTA. När jag började blogga för drygt 10 år sedan, ville Rasmus också skriva en blogg. Vi startade en tillsammans som hette Rasmus blogg. Där skrev jag texter som om det var Rasmus som kommit på dem och vi tog en del foton, men använde även från när han var mindre. Det var jättekul, för vi åkte ut på många ställen och det gällde att komma på lite udda saker. Ett inlägg vi gjorde handlade om olika saker man kunde sitta på.  


 Rasmus demonstrerade att det gick alldeles utmärkt att sitta i en hink. Däremot gick det inte så bra att resa sig från den. Det fanns nämligen vatten i hinken och den välte när han skulle ställa sig upp. Min köksstege gillade han att sitta och läsa på. Kanske inte den mest bekväma sittplatsen, kan jag tycka.


I ett bubbelbadkar var det gott om sittplats.

När han blev äldre och småkusinerna hälsade på tyckte de att Rasmus var en utmärkt sittplats


Daniel behövde lite hjälp för att komma upp i knäet.


Zoé klättrade själv upp och satte sig på magen på honom.


Första gången Hanna besökte Sverige var hon bara 1 år. Hon tyckte tydligen det kändes tryggt att sitta hos Rasmus, så hon somnade.

Det är nu ganska länge sedan alla kusinerna träffades och de har alla blivit äldre och längre. Det är väl tveksamt om de kommer att sitta i knäet på Rasmus nästa gång de träffas.

36 kommentarer:

 1. Barn är fiffiga på att komma på saker. Det hade varit smidigare för Rasmus att vända på spannen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det hade inte blitt lika roligt.

   Radera
 2. Vilket fint inlägg fyllt av minnen.. Hoppas verkligen att allt vänder så att ni snart kan samlas allihop igen.. Denna isolering börjar verkligen kännas deprimerande... Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag saknar att inte få träffa alla barnbarnen.

   Radera
 3. Oj så många roliga bilder du bjuder på! Jag minns när du och Rasmus bloggade ihop, eller i alla fall att du skrev om det :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att återuppleva gamla minnen.

   Radera
 4. Vilken underbar tolkning! Sitta satt bra :-)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så trevliga sittmodeller du har!
  Liknande skulle jag inte kunna åstadkomma.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig tolkning av ordet sitta och vilka fina modeller på alla dina bilder. Det kan vara tryggt och skönt att somna i någons famn också. Hoppas att kusinerna får möjlighet att träffas tillsammans inom en inte alltför avlägsen framtid.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas med att det ska vara säkert att träffas snart.

   Radera
 7. Toppentolkning! Barn är påhittiga och du har fått en rad mysiga och roliga bilder!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Vilket härligt inlägg! Och så fina bilder. Roligt med alla kusiner också. Och visst är det så att åren går men minnena består. Bra så! Även att ha bilder sparade.
  Känner igen lite av det du berättar om Rasmus och en blogg. Hos mig var Max med en hel del när han var mindre och vi hittade på väldigt mycket här i Stockholm och i Uppsala. Men han fick dela blogg med mig.
  Väldigt roligt att du är med i temat. Och man väljer ju om och när man vill vara med-
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag brukar alltid titta på inläggen varje vecka, men det är inte alltid jag känner att det är något jag kan skriva om. Med barn i närheten händer så mycket och då kommer många idéer upp.

   Radera
 9. Ett sådant roligt bloggtema. På riktigt liksom. Så roliga bilder.
  Har inte alls fastnatcförcdet hör med teman dom går från den ena till den andra på bloggen. Men man tänker olika. Dina egna kalenderteman är ju mycket mer givande. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad jag blir att du gillade min kalender. Det är inte alltid så lätt att skriva utifrån ett tema som någon annan valt, men hittar jag själv på det så är det betydligt lättare.

   Radera
 10. Härliga bilder, att sitta i en hink har vi nog alla prövat som små, idag skulle vi väl vända på hinken innan vi satte ner ändalyktan.
  Skönt att som liten somna i en trygg famn.
  Ha en bra torsdagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, det är nog att rekommendera att vända på hinken först.

   Radera
 11. Åh vad jag tycker din Rasmus verkar gullig! Och vad mycket roligt ni verkar ha gjort tillsammans. Visst är barnbarnen en gåva. 💝 Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus är väldigt snäll och omtänksam och mycket populär hos kusinerna.

   Radera
 12. Härliga bilder på olika sittplatser!
  sV..Förlåt att jag glömde våren, den är ju viktig!
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Vilket härligt bidrag till temat! Så skoj att starta upp en blogg med barnbarnet och sedan - som nu - blicka tillbaka och minnas.
  Ja, Rasmus har ju blivit en ung man vid det här laget och kusinerna är ju inga bebisar hellre längre. De kanske rentav läser din blogg just nu och skrattar gott:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus går gärna in på sin gamla blogg och läser. Det var ett kul projekt vi hade tillsammans.

   Radera
 14. En härlig bildserie på temat sitta som gör mig glad :)
  Hoppas du får en fin fredag och helg!

  SvaraRadera
 15. Härligt kreativt inlägg på ett enda litet verb, att använda orden som ideer för inlägg är bra :) och det ska vara kul och man är med när man känner och orkar
  KRAM

  SvaraRadera
 16. Du de en jättebra modell till dina sittbilder, den första var riktigt rolig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har många kul barnbarnsbilder att välja mellan.

   Radera
 17. Vilka fina bilder på Rasmus och hans kusiner. Han ser ut att vara en väldigt snäll kille. Vi får hoppas att kusinerna kan träffas snart, bara den tråkiga pandemin är över nån gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus är väldigt snäll och tålmodig, så småkusinerna älskar honom.

   Radera