fredag 28 februari 2020

Snart är det dags

Igår strålade solen från en klarblå himmel hela dagen. Ingrid berättade om på sin blogg att hon varit ute i sin trädgård och jobbat och jag blev lite avundsjuk. Då var det grått och regnigt hos mig och det fanns inte en chans att göra någon nytta utomhus. Nu däremot är jag så sugen på att sätta igång. Jag var tvungen att gå en inspektionsrunda och kolla upp vad som skett än så länge.
Den röda och gula kornellen har fortfarande inte fått några löv, men de är väl så vackra med sina färgglada grenar.
Ormhasseln ser lika rufsigt okammad ut som vanligt. Det enda som lyser upp där är de gula hängen som finns överallt. De här tre växterna tycker jag egentligen är vackrast utan löv, för då ser man grenarna, och det är dem som står för charmen.


Jag har pallkragar som jag sår lite grönsaker i och persiljan har stått fin hela vintern. I den ena satte jag i fjor vitlök, som jag sen glömde bort. Det blev en glad överraskning när jag såg att de växt en hel del. Ogräsrensningen får ändå vänta ett tag, för det är så blött.


Våra rabarber brukar visa sig väldigt tidigt, och de skymtar redan även om de inte är så höga än. Jag får göra rabarberpaj på de stjälkar jag har i frysen så länge.


Runt apelträdet lyser det både lila och gult av krokus.

Vi satte nät runt altanen eftersom det var ett mellanrum där som kaninerna gillade. De hade bo där i flera år och visst var ungarna jättegulliga att titta på. Som tack för att de fick bo hos oss så hoppade de in till grannarna och käkade, så vi hade inget att klaga på. Tyvärr kom det gott om katter som lurpassade på de här små ungarna och det var inget kul att se när de fångade dem. Därför beslöt vi att sätta stopp för boendet. 


Jag spraymålade nätet i samma färg som altanen, men det blev ändå inte riktigt bra. I fjor planterade jag murgröna där, som jag inbillar mig kommer att växa med raketfart och dölja nätet helt. 

21 kommentarer:

 1. Du slapp snön ser jag. Här är allt täckt av fem cm vitt fluff. Bra att det kom en ordentlig dos snö, när det har varit ner till 10 grader kallt ett par nätter. Vårblommorna har börjat visa sig här oxå. Hoppas att de mår väl när det blir plusgrader och snöfritt igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För min del hoppas jag att vintern håller sig borta nu. Jag är rejält trött på den.

   Radera
 2. Jag ska också inspektera i min trädgård!
  Svar..Så stora fickor finns inte!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har hänt en hel del redan ute i trädgården.

   Radera
 3. Så härligt att se när det blir liv i trädgården efter vintern! Förstår absolut att ni satt nät så ni slapp se när katterna tog de små kaninerna :(
  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ser jag fram emot vår och att kunna sitta ute på altanen och fika utan att frysa.

   Radera
 4. Passa dig för murgröna! På Stenstugu försöker de få bort murgrönan som jag planterade för 40 år sedan och det är en ganska fruktlös kamp om man inte vill ta till gift.
  Annars börjar det ju se riktigt vårlikt ut hos dig, medan vi helt plötsligt har fått känna av lite vinter.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå, det vistse jag inte att den var så livskraftig....men den har inte träffat mig....jag kan få allt att sluta växa.

   Radera
 5. Jag blir lite avundsjuk. När våren visar sina första tecken går man nästan sönder. Det är så fint, fastän jag vet att hemma på Åland har de rätt kallt just nu, upp till -14 grader på sina ställen.
  Njut av vårträdgården Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ljuvligt att gå en runda varje dag och se hur det dyker upp mer och mer vårlika saker.

   Radera
 6. Vårt avlååånga land ... ;) Här lyser solen på höga snödrivor och på många isar kör man bil. I natt hade vi -18° så utemiljön fungerar perfekt som frys. Tyvärr är den frysen inte alltid att lita på; rätt vad det är så har vi plusgrader och regn. Speciellt denna vinter har utefrysen varit väldigt nyckfull.
  Men, för att citera Nanne Grönvall: "Avundsjuk, jag är så avundsjuk." I alla fall när jag ser barmark och krokusar. Önskar att våren vore lång och kom tidigt, som hos er.
  Trevlig helg! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite lättare att leva när solen skiner och man inte behöver klä sig i vinterkläder.

   Radera
 7. Jag håller med dig om att ormhasseln är vackrast avlövad. Vi har också en och på vintern pryder den sin plats. Sommartid tycker jag att den är lite tråkig. Murgröna undviker vi eftersom det är så giftigt för hundar.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ormhasseln är inte fin med löv, men man får ta det onda med det goda.

   Radera
 8. Du verkar också tillhöra den stora skaran bloggare som har gröna fingrar och älskar att påta i trädgården.Är totalt ointresserad av trädgårdsarbete, men beundrar gärna vad ni åstadkommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bättre tur med uteväxter än krukväxter inomhus. För dem är jag en fasa.

   Radera
 9. Vackert runt apelträdet. Om några veckor är du i full gång därute.
  Helgkram Bosse

  SvaraRadera
 10. Man blir glad av varje vårtecken. Så mysigt att vandra runt i trädgården. Här blommar snödropparna för fullt. Din rabarber har kommit lite längre än vår.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. DE dyker upp fler och fler vårtecken.

   Radera
 11. Ormhasseln är ett vackert träd. Jag tar många grenar därifrån och har som dekoration.

  SvaraRadera