måndag 22 juli 2019

Ute och inne

Mesta tiden under sommaren går åt till att pyssla i trädgården och med allt som hör till den med altan och andra fikaplatser. Huset behöver lite omsorg utvändigt och det är en perfekt tid för målning och annat jobb nu. Det gäller att utnyttja tiden då man kan vara utomhus, speciellt när man inte behöver plocka på sig kilovis med kläder. Men det går klart inte att glömma bort insidan av huset helt. En del regniga dagar gör att det automatiskt blir inomhusjobb. 


Tidigt i våras började jag så smått att sortera ut sånt som jag tyckte att jag inte hade användning för mer. Nu menar jag det som finns i mina hobbyrum. På ett par lådor stod det skrivet RAMAR. Där hade jag sparat gamla ramar i parti och minut. Varför? Ja, inte vet jag. Jag kunde inte bara slänga dem, utan jag var tvungen att gå genom alla och se om de dög något till. Jag hittade två likadana ovala ramar och vips fick jag en idé. I vitrinskåpet uppe i köket låg på en hylla fyra silverskedar som jag ärvt. Nu var de nästan svarta, men efter ett trolleribad sken de som solen. 


Göran sågade till en masonitskiva, där jag valde att ha baksidan som framsida. Jag tyckte det var snyggare med det rustika utseendet. Han borrade fyra hål så jag kunde trä i en bit hushållsnöre och knyta fast skedarna med.

I ramlådan låg även en rektangulär ram.....inte samma färg och mönster som de två andra, men det skulle nog gå bra ändå, tänkte jag. Även denna ramen fick en bakgrund av masonit. När jag åker till Dallas är det ett måste med ett besök på den megastora hobbyaffären Hobby Lobby. Där hittade jag sista gången bokstäver som de reade. Jag köpte två K och ett O. Några prickar var inte att tänka på, men jag var övertygad om att jag hade knappar hemma som kunde agera som sådana.


Det visade sig inte vara så enkelt. Bokstäverna var ganska djupa och jag hade inte många knappar som stämde in på det. Till sist hittade jag två rockknappar....ganska fula....men de var åtminstone rätt höjd.  Runt knappen gick en liten ring och i hålet som bildades där fick det precis plats en liten metallknapp. Nu blev det genast både rätt höjd och färgnyans. 


 Jag bytar köksgardiner ganska ofta och då passar jag även på att ändra om bland det andra pyntet. På väggarna hänger en massa gamla saker och de får alltid vara kvar, men jag bytar alltid det som hänger mitt över skänken. Nu var det dags för mina nygamla tavlor att ta plats där.


27 kommentarer:

 1. Bra ide med tavlorna!
  Ha en bra början på veckan.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så trevligt du gjorde med skedarna och köksskylten. Jag önskar att jag vore lite kreativ och jag beundrar alla som kan komma på sånt här. Min mellansyster är en riktigt pysslare och kan få användning för det mesta, men yngsta systern och jag har inte fått den förmågan.
  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker om när jag kan använda upp det jag har i mina gömmor.

   Radera
 3. Men så duktig och kreativ du är. Jag kan inget så´nt, svårt att se hur saker "ska bli", däremot kan jag se om det är snyggt efteråt, men det är ju så mycket enklare.
  Ordning och reda bland dina prylar, ser riktigt snyggt ut.
  Trevlig dag.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag brukar få upp en idé inne i huvudet nästan som en mall. Sen är det bara att utgå ifrån den. Ibland blir det bra och ibland inte, men då får man improvisera.

   Radera
 4. Din kreativitet är minst sagt imponerande. Vissa har liksom rätt öga för saker och det förstår jag att du har!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag tillhör inte pyssel-teamet och har varken intresse eller öga för sådana ting. Kanske är det så att just "ha öga för" och "intresse" går hand i hand. Förmodligen är det så...

  Snyggt blir det och framförallt något som sticker ut... sådant gillar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också när det inte ser ut som om det var massproducerat.

   Radera
 6. Vad fint det blev och din fantasi är härlig, visst är det roligt att skapa saker, för mig verkar det mest numera handla om foton och bildhantering.. Ha en riktigt skön fortsättning på veckan nu kram...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Att ha en hobby är viktigt. Då finns alltid något att fördriva tiden med som man verkligen gillar.

   Radera
 7. Så påhittig du är, tavlorna blev ju jättefina :)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvaraRadera
 9. Gud vad fint det blev! Så påhittig du är. Är det ditt förråd på bilden? Vilken ordning! Mitt mål är att ha sådan där ordning, så jag jobbar på det! Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ena sidan av mitt ena hobbyrum. Det ser likadant ut på andra sidan och så har jag arbetsbord i mitten. Mitt favoritställe i huset.

   Radera
 10. Din kreativitet är ju fantastisk! Ursnyggt! Och garanterat unikt.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Undra vilken tjusig yrkestitel du hade haft om du fått vara ung en gång till. Din kreativitet har jag varit impad av flera gånger. Modedesigner tror jag du hade blivit.
  Kram från brevbäraren ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som ung drömde jag precis som du gissade om att bli modedesigner. Gunilla Pontén var min stora idol.

   Radera
 12. Ni har det så mysigt och fint!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Wow vilket fyndigt inspirerande inlägg!
  Kreativ är pantertanten :-)
  Gillar i synnerhet att baksidan på masoniten blev framsidan och underlag för skedarna.
  Inbjudande rum att komma in i och öppna dessa färggranna lådorna.
  Må gottkram!

  SvaraRadera
 14. Så kreativt, så inspirerande. Härlig återanvändning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gillar när jag kan göra något nytt av gammalt.

   Radera