måndag 8 juli 2019

Lite guldkant på tillvaronDet behöver vi nog alla ibland. Det behöver inte vara några märkvärdiga saker, utan sånt som gör att vi känner oss nöjda och blir på gott humör. Pengar har inget med det att göra. Ofta är upplevelser mycket mer värt än dyra presenter. Göran och jag firade guldbröllop i fjor och nu i lördags firade vi vår 51:a bröllopsdag. Vi firade den inte på något speciellt vis. Vi firade den faktiskt inte alls, för vi glömde bort den. Inte förrän Katarina skickade ett Grattis-sms ramlade poletten ner. Det kändes ju som en helt vanlig dag och vi höll på med sådant vi brukar göra annars.

Det är lite svårt och tänka sig att det är så många år sedan som jag bytte efternamn. Jag minns hur svårt det var första tiden som gift att komma komma ihåg det. På den tiden jobbade jag på Barnsjukhuset i Helsingborg, och när vi svarade i telefon sa vi alltid Barnsjukhuset avd B och vårt namn. Det blev många fröken Andersson....nej, fru Moberg....när jag tog luren. Idag går det helt automatiskt.

Så mycket har hänt under de här åren. Vi har byggt hus, fått tre barn och fyra  barnbarn. Det hör absolut till de mest positiva sakerna under det här halvseklet. Vi har naturligtvis fått vår beskärda del av sorg och olyckor också, precis som livet är för de flesta. Huvudsaken är nog ändå att man landar på fötterna och försöker göra det bästa av det som händer. Jag har många önskningar kvar om saker jag vill göra och jag hoppas att jag ska hinna med så många som möjligt. När man kommer upp i åren är det inte endast pengarna som sätter stopp för alla önskningar. Det är lika mycket orken och energin som spelar in. Det går i vågor...ibland är jag pigg som en lärka och ibland känner jag mig som en sengångare, men det är bara till att gilla läget som det så vackert heter.

Bröllopsdagar har olika namn, och jag läste att 51 år kallas för Krombröllop. Krom är silverfärgad, men ftersom vi redan firat guldbröllop blir alla bröllopsdagar i fortsättningen lite guldkantade.

26 kommentarer:

 1. Det har runnit mycket vatten under bron på så många år!Stilla vatten och brusande vatten!
  Svar...Man får ha önskningar!!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så sant det här med ådern. När jag var yngre sa jag att "jag en dag ska".... nu är det mer "jag hoppas att jag ska". Jag inser att tiden är betydligt mer begränsad än vad jag gjorde som yngre. Så är nog vi alla funtade. Vi tar inget för självklart längre! En ny upplevelse, kanske inte bara av ondo...

  Får gratulera er till ert 51-åriga äktenskap! Långt ifrån alla upplever det, orsaken kan vara av olika orsaker... Ja, jag har aldrig varit gift, "bara" sambo! Varför sägerman bara.... det likställde vi absolut med att vara gifta. Alltså att dela på allt, fram tills vi delade på oss...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det behövs inget vigselbevis för att man ska känna sig som "gift". Det beror på så många andra saker, tycker jag.

   Radera
 3. Gratulerar också till Er 51:a bröllopsdag! <3 Jag blir alltid så glad när jag hör om par som har hållit ihop en längre tid. Det är alldeles för lätt att gå skilda vägar nu för tiden. Var är kämpaglöden? Livet går upp och ner, och vad kan väl vara skönare än att få dela glädje och sorg med varandra. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi var ganska unga när vi träffades. Det var för 57 år sedan.

   Radera
 4. Grattis till er båda i efterskott! Det är ingen självklarhet att leva så länge tillsammans med någon så vi har förvaltat varandra väl <3

  Kram

  SvaraRadera
 5. Grattis till de 51 åren. Det fick jag inte fira tillsammans med Åke, men dock guldbröllop och det är jag väldigt glad över. Den dagen och kvällen är ett fint minne.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Grattis till fantastiska 51 (57!) år tillsammans! Förhoppningsvis är ni bara halvvägs. :)
  Kram från soligt norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Haha! Något decennium till hade inte varit fel, men 51 är nog i överkant.

   Radera
 7. Grattis i efterskott! Det är inte alla par förunnat att kunna hålla ihop så länge. Verkligen värt att fira... alla gånger. Så lite synd att ni båda glömde, men ni kan ju fira lite stillsamt i efterskott. Det är ni värda, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det finns alltid tillfälle för firande.

   Radera
 8. Grattis till bröllopsdagen det låter fint att ni hållit ihop så länge, numera är det ju tydligen vardagsmat att byta partner ideligen dagens barn måste ha det lite jobbigt med alla konstiga familjeförhållanden, därför blir man glad att läsa om dina 51 år stort grattis igen kram!!

  SvaraRadera
 9. Grattis till er båda. Härligt med så många lyckliga år.
  Jag tar alla tillfällen att fira våra dagar. Gillar verkligen att sätta guldkant på tillvaron.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Stort Grattis till er 51:a bröllopsdag, det är verkligen något att fira tycker jag. Jag och min mysing passar på att fira allt möjligt, bäst att passa på. Vi har ju bara varit gifta i 9 år. Med min förra man gifte jag mig 1971 och han avled 2004, så det hann bli några år och mycket att minnas.
  Hoppas att ni två får många trevliga år framöver tillsammans och att orken ska finnas till mycket av allt det som ni önskar att få göra. Hälsan är ju så viktig i det sammanhanget.
  Fin bild av er två.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Grattis i efterskott till krombröllopsdagen. Hade jag aldrig hört förr. Inte ens visste jag vem fröken Andersson var.
  Så länge det finns lärkdagar finns alltid hoppet kvar.
  Kram F.d Bo Petersson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag minns nästan inte heller frk Andersson. Det var så länge sen.

   Radera
 12. Grattis i efterskott ❤
  Kram och ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 13. Grattis i mängder till er båda, sent omsider!

  SvaraRadera