fredag 28 augusti 2015

VarannandagsväderEftersom det är sol varannan dag och regn varannan dag så blir det antingen ute eller innejobb för min del. Det spelar inte så stor roll, för det finns lika mycket att syssla med vart jag än vänder mig. Ifall jag är road av att göra något, alltså. Det där med att vara sin egen chef är något jag varmt rekommenderar. Nu har jag sån tur att det är roliga jobb jag har framför mig både i trädgården och inomhus.

Jag har kommit så bra igång med att sortera bort och slänga sånt jag inte har användning för längre. För bara några år sedan var det helt annorlunda. Jag sparade på i stort sett allt, för det kunde var bra att ha. Resultatet ser jag nu. Alla bra-att-ha-grejer har legat orörda. Alltså var de inte så bra som jag trodde. Tippen har fått besök åtskilliga gånger. Det finns en stor container där som man kan sätta in lite bättre grejer i som kan säljas på loppis. Nu kommer förhoppningsvis mina sparade saker till nytta någon annanstans.


Min klädkammare har varit nästan omöjlig att komma in i. Där förvarar jag nämligen alla extrasängar, madrasser, kuddar och filtar med. Att hitta några kläder där var dömt att misslyckas. Man fick göra ett svanhopp in i röran och hoppas på att man landade mjukt på en madrass. Sen var det ålning som gällde fram till klädställningen.


Igår åkte jag till Jysk och köpte en ställning med dubbla stänger. Nu ser jag redan framför mig hur jag ska kunna gå in i klädkammaren precis som de stora stjärnorna gör i sina jättestora garderober. De har ibland megastora rum för detta med stora speglar och fåtöljer där de kan sitta och fundera över vilket plagg de ska välja. Jag har en stor golvspegel i mitt syrum precis utanför klädkammaren så den får duga. Någon fåtölj blir det inte plats till där inne men jag har ju gott om madrasser, som jag kan ligga på när jag funderar ut vad jag ska ha på mig.


Egentligen var det klädställningen jag skulle berätta om. Den låg i ett platt paket och när jag öppnat det fann jag en väldans massa rör och plastgrejer.....men ingen nyckel som man alltid får med IKEA-paketen! Vad menades med detta? Hade de glömt det viktigaste? Det följde med en instruktionsbroschyr som jag först inte begrep ett dugg av. Det var pilar och bokstäver hit och dit och jag förstod inte alls hur det skulle kunna bli en klädställning. Min första tanke var att be Göran om hjälp, men sen ändrade jag mig. Jag drog ett djupt andetag och satte igång. Det var ju barnsligt enkelt! Jag behövde bara trycka alla rör och plastgrejer i varandra och till sist stod det en urtjusig klädställning med dubbla stänger framför mig. Då kände jag mig väldigt nöjd.

24 kommentarer:

 1. En sådan garderob som på bilden är ju varje människas dröm, men nu får jag allt nöja mig med det lilla jag har. Har heller inte så mycket kläder, och just nu befinner sig dom mesta kläder i bobilen, så när vi är hemma är det ett jäkla rännande fram å tillbaka mellan radhuset å bobilen.
  Hemma igen efter en härlig fjälltur.
  Vi har mellanväder och bärbuskar som vill bli plockade.
  Svamp som väntar i skogen.
  Men idag är jag fjällbakis !!!!

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle varit kul med ett stort garderobsrum....men det fodras klart att man har en del kläder att hänga där så det inte ekar när man går in.

   Radera
 2. Ja, tänk om man hade en sån där jättegarderob.....Tänk vad mycket mer man då kunde shoppa :D
  Ha en fin fredag
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är ibland nackdel att ha gott om plats, för då sparar man mycket, och lite till.
  Känner igen det där "det kan vara bra att ha".
  Det var ju en bra klädhängare som du köpte, där får det plats mycket på, kläder som används, och kanske kläder som inte används hihihi.
  Jag har kläder i en garderob som har krympt, sparat dom för jag hoppas att de ska töja ut sig igen. hihi
  Ha en bra dag!
  Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också en del sådana plagg som jag tror töjer sig, men det har visat sig att sååååå elastiska är dem inte.

   Radera
 4. Jag känner igen mig i det du skriver. Jag är en samlare. Jisses så mycket bra-att-ha-saker jag har.
  Ibland behöver man göra en djupdykning i sparträsket och hälsa på hos den lokala tippen. Men det sitter långt inne.
  Bra att du inte gav upp innan du ens börjat. Du ser ju själv.........det gick som en dans. Bra tjej reder sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu så här efteråt känns det väldigt bra. Får bara försöka gallra lite bättre i fortsättningen, så det inte behöver bli en repris.

   Radera
 5. Jag är också en sån ,ja en sån som sparar på bra att ha grejor .Men har börjat rensa ut! ... Väldans bra klädhängare du köpte och bra gjort av dej att sätta ihop den...... SV:Töserna får säkert komma fler gånger och städa! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje gång lovar jag mig själv att jag inte ska börja samla igen....men det är sällan jag lyssnar.

   Radera
 6. När vi köpte våra Tempurmadrasser följde det med en bruksanvisning med bild hur man skulle rulla ut den på längden :) :) ???

  SvaraRadera
 7. Du är helt och absolut underbar!!!!
  Jag sitter här och småskrattar när jag föreställer mig vilka övningar du måste företa dig för att få på dig kläderna. Helt underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver inte gå på nåt gym.

   Radera
 8. Känner igen mig i både samlandet och optimismen om töjbara kläder. Efter min flytt till den lilla ettan kändes det befriande med så pass lite kläder. Det var då, för snart tre år sedan... Sen hämtade jag hem alla Spanienkläder och en hel del fynd på nätet. Galgarna är utbytta till såna där lövtunna i metall och jag funderar på att vacumpacka det mesta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. VI måste nog ha lite hamstergener.

   Radera
 9. Skönt att rensa och göra sig av med sådant man inte behöver.
  Jag har så litet att jag egentligen inte kan göra mig av med mer.
  Jag ser framför mig Gunnel och klädkammaren. :)
  Bra kvinna reder sig själv!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en skön känsla när man fått saker och ting som man vill ha dem.

   Radera
 10. Du verkar så otroligt kreativ på så många områden så man nästan blir avundsjuk... Jag ska bli fritidsmiljonär sista maj nästa år och är livrädd inför detta, trots att det finns så mycket saker jag verkligen vill göra. Ändå tror jag att jag kommer att tappa lusten den dag jag inte har något jobb att gå till. VILL. VARA. SOM.. DU.

  SvaraRadera
 11. Tror absolut inte du kommer att få tråkigt som pensionär. Då får du ju tid att göra precis vad du vill när du vill. Kan inte bli bättre.

  SvaraRadera
 12. Härliga och så lämpliga höstsysslor. Jag skulle också vilja vara min egen chef. Och rätt och riktigt, många "karlagöror" är inte så svåra som man tror, heja på dig som inte gav upp utan löste det själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det roligt att försöka sig på lite annorlunda saker.

   Radera
 13. Vilken fiffig idé med dubbel klädställning! IKEA är inte så dumt i alla fall.
  Körde förbi Åstorp igår, på väg till syskonträffen i Ljungby.
  Och min syster hade också Ahoniabuskar som omgärdade terassen. Minsta deltagaren på träffen lilla Vera 1½ år, var mycket förtjust i dessa bär.
  Kramar Karin

  PS Såg inte dig när vi körde förbi, men du bor kanske på andra sidan samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bor högst upp på åsen så jag har utsikt över hela Åstorp, men jag såg inte dig heller.

   Radera