söndag 9 augusti 2015

Vänner


Goda vänner kan göra allting tillsammans, men bara de bästa vänner kan göra ingenting tillsammans.


Nu har vi bokstavligt talat huset fullt. I torsdags hämtade vi Daniel med föräldrar på Kastrup. Det blir långt mellan träffarna och han hade växt otroligt mycket sen sist. Igår kom sen Zoé med familj bilande från Luxemburg. Rasmus och hans familj bor så nära så det är så enkelt för dem att ta sig hit. Rasmus har hyrt in sig hela tiden som småkusinerna är här. 

Det sägs att varje ålder har sin tjusning och visst stämmer det. Under åren när mina barn växte upp så ändrades intressena och sysselsättningarna efter åldern. Nu när de är vuxna kan vi umgås som vänner. Det är härligt med personer man känner och inte behöver förklara allting för in i minsta detalj. Sonhustru och svärsöner har smält in i gemenskapen utan några konstigheter. Jag är fullt på det klara med att jag är väldigt lyckligt lottad.

Även om vi är många i huset nästan varje dag, så märks det inte. Var och en gör det den vill och ingen behöver känna att vi alla måste göra något speciellt tillsammans. Kravlöst umgänge är det bästa.

16 kommentarer:

 1. Så härligt att få rå om alla! Förstår att ni har roligt ihop.
  Njut nu och ha det så bra!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så härligt ni har det. Njut nu ordentligt då ni har familjen samlad.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så ska det vara när det är som allra bäst! Vilket i och för sig visar på ömsesidig respekt.
  Fortsätt njut av hela din stora härliga familj!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Förstår att du njuter. Speciellt då det är långt mellan gångerna. Det känner jag igen, fast mina bor i Sverige iallafall. Fortsätt njuta. / Britt

  SvaraRadera
 5. Det låter väldigt härligt och mysigt!

  Nalle Puh är klok, som vanligt!

  SvaraRadera
 6. Kravlöst umgänge är det bästa, nästan ett meditativt tillstånd.

  SvaraRadera
 7. Ibland blir jag avundsjuk på de med stora familjer, eller som åtminstone har syskon. Jag inser hur fattigt det egentligen är när man inte blir mer än några få på ett släktkalas. Men det är ju inte så enkelt som att bara bestämma sig. Men nog är det lite märkligt ändå, min mormor var enda barnet, mamma var enda barnet, jag är enda barnet, dottern min är enda barnet, sen! Sen blev det något helt annat, dottern skaffade i rask takt tre barn, halleluja! Njut och umgås, säger jag
  Kramen

  SvaraRadera
 8. Det verkar helt underbart och jag gläds med dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Fullt upp här hihi.
  Visst har varje ålder sin tjusning och charm. Så är det.
  Kramkram

  SvaraRadera
 10. Härligt när alla kan göra sin sak och samtidigt njuta av att umgås med andra.
  Återigen ett klokt citat från Nalle Puh med vänner. :)
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Visst är det härligt att umgås med människor som känner en och som man inte behöver göra sig till för. Bara vara precis den man är. Det är avslappnande och ger goda energier.

  SvaraRadera
 12. Det är skönt när man känner varandra så väl att man kan vara sig själv de kommer på besök. Som att slippa städa innan de kommer t.ex. Jag förstår att ni måste ha haft det väldigt trevligt tillsammans och du njutit av att ha alla barnbarnen omkring dig samtidigt.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 13. Precis så är det... skönt att bara kunna vara sig själv.

  SvaraRadera
 14. Är det säkert att du inte är släkt med Nalle Puh? Ni verkar lika kloka. Känner igen fördelen med att slippa förklara allt. Njut du på av din fina familj. Kram Bosse

  SvaraRadera
 15. Hoppas att din födelsedagstripp var till belåtenhet!
  Min man fyller år imorgon, och han vet inte vad som väntar honom!!!!
  Kramar Karin

  SvaraRadera