fredag 2 november 2012

Höstlov är härligt


I varje fall om man tillbringar det tillsammans med tre sådana godingar som jag har gjort. Jag hade inte varit hemma från Luxemburg i många dagar när Zoé packade sin väska och reste efter mormor. I lördags morse kom hon och Santos hit och stannade till måndag kväll. Mamma och pappa åkte iväg för att jobba över helgen, så vi kunde göra precis vad vi ville. Visst märks det att det är ett antal år sedan man själv hade småbarn. Det händer saker hela tiden. Zoé är fortfarande så liten, så hon sover en stund få förmiddagen och en stund på eftermiddagen. Då fick jag passa på att ägna mig lite åt Santos. Han är ju mitt första "barnbarn" och en riktig liten personlighet. Snart fyller han 12 år. Det märks inte, för han hoppar och busar som en liten valp.

Zoé är nu i den åldern då tänderna börjar komma fram. Stackars liten vad hon har haft ont! En dag var hon helt otröstlig. Vilket elände att det ska behöva vara så. Jag tyckte emellanåt när hon skrek att det lät så konstigt. Till sist kom jag på att det var Santos som satt och småylade samtidigt. Han kanske sympatigrät. Som tur var så hände det bara en dag, som hon hade så vansinnigt ont. Man känner sig helt hjälplös.

På måndagen började höstlovet och då är Rasmus alltid hos mig. Han räknar Santos som "sin" hund, även om de bor 100 mil från varandra. Zoé har också blivit en favorit och den kärleken är ömsesidig. Hon ler med hela ansiktet så fort hon får syn på Rasmus. Barn leker så annorlunda med varandra när inte vuxna blandar sig i. Jag höll väl på med sånt där fjantigt babylekande antar jag, för Rasmus tog över med en gång.


Han hade tagit med sig lite rekvisita och bytte om till "James Bond".


Zoé fick först spela rollen som miss Moneypenny, men befodrades snabbt till att bli chefen M. "James" tycktes inte ha några problem med att ha en kvinnlig chef och att hon gav order på ett svårbegripligt språk. De roade sig en lång stund på detta viset. Jag vet inte om Santos utsågs till någon slags bov för jag fick inte handlingen riktigt klart för mig. Huvudsaken var att de hade roligt. 

Den ende som saknades var Daniel. Men det kommer fler höstlov.

22 kommentarer:

 1. Men åh vilken härlig vecka du har haft:) Jag som varit orolig att det hänt något då du varit så frånvarande;) Lyckliga ungar som har en så mysig Mormor och lyckliga du som får låna dem:)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit fullt upp hela veckan och jag har haft jättekul.

   Radera
 2. Vad härligt du har haft det.Tråkigt att Zoe ska ha så ont när hon ska få tänder.Santos förstod att hon hade ont så han sympatiserade......Förr gick man hemifrån med nyckeln under dörrmattan eller så låste man inte alls. Tiderna har verkligen förändrats. Ha en bra dag! Kram!Ha det så bra vännen. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vågar inte ens gå ner i källaren och hämta något utan att först låsa ytterdörren. Hemsk utveckling!

   Radera
 3. stackars lilla gullungen Zoé som hade så ont av att få tänder <3 det är ju så svårt när barn har ont
  där hade de ju en hel Bond-film på en gång, undrar vad Santos var för en figur i den filmen :)
  fina barnbarn du har
  bamsekramar

  SvaraRadera
 4. Hej du,,Ja det verkar som du haft en kul Snoozvecka..Härligt..
  Ja det förstår jag att du har ditt 1979 som nr 1 av alla världshändelser,utan tvekan..Haé Kram.

  SvaraRadera
 5. Du verkar kunna din James Bond. Det låter som det är minst fyra stycken som haft roligt. Synd om Zoe förstås, men även Santos för han kunde väl inte förstå heller.
  Fortsatt trevlig filminspelning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du tycks känna mig väl. Jag tycker det är kul att leka och fantisera. Det verkar inte alls konstigt när det är barn med också. T.o.m. jag verkar normal då.

   Radera
 6. Så härligt att få rå om barnbarnen lite.

  Här hade barnen höstlov förra veckan, så den här veckan har de gått i skolan igen. Det ser så mysigt ut när min grannfamilj går iväg på morgnarna.

  En 10-åring, en 8-åring och så lille Tor som är 2 år och otroligt söt och bortskämd. Han vrålar som en stucken gris så fort han inte få som han vill.

  I somras nekade han att ha kläder på sig. Med nappen i munnen och en stor keps på huvudet, men för övrigt helt naken, marscherade han iväg före den övriga familjen.

  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del barn kan ha en stark vilja. Då är man glad att man bara är åskådare.

   Radera
 7. Mer än fem månader sedan jag skrev hos dig, eller rättare sagt skrev över huvudtaget. Nu börjar jag att komma tillbaka och det är roligt att sätta sig vid datorn. Jag har blivit biten av en fästning och fick borrelia. Jag har skrivit om det i min blogg.
  Jag håller med dig, att vara tillsammans med barnbarnen är en gåva. Mina är vuxna men det är alltid lika roligt att vara tillsammans.
  Vad man tyckte synd om barnen och sen barnbarnen när tänderna var på väg. Man kände sig så hjälplös.
  Idag har jag varit på kyrkogården och lagt en krans på min sons grav. Det är en fin sed. Kyrkogårdarna är så vackra med alla ljus.
  Nu ska vi snart tända några ljus här hemma och ha som vi säger lite mys-pys.Det blir några små mumsbitar och ett glas vin. Sen blir det pasta med en speciell en tomatsås.
  Önskar dig en fin och skön helg.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 8. Så jobbigt du har haft det. Det är inte klokt vad en sån liten otäcking kan ställa till. Kul att du är tillbaks i bloggvärlden nu igen. Ha en riktigt trevlig helg. Kram

  SvaraRadera
 9. Det var en gullig liten trio som sedan blev en kvartett och till sist en kvintett när alla kom med.
  Det är synd om dem när de får tänder och inte kan säga var det gör ont och hur ont det gör. Då lider man med dem. Men det är ju tur att det är övergående.

  Ha det så trevligt med dina små gosingar.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man provar alla knep, för att trösta, men tandvärk är inget man kan tänka bort, tyvärr.

   Radera
 10. Helt underbart... de är så söta och så härligt att få rå om dem lite :) Stackars lilla Zoé, som har så besvärligt med tänderna och visst känner man sig hjälplös när de är otröstliga. Tur att det är övergående.
  Förstår att du saknar lille Daniel, men det blir säkert många tillfällen att ses vartefter :)
  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar efter att få träffa Daniel och hålla om honom. Skype och foton uppväger inte verkligheten.

   Radera
 11. Vilka fina barnbarn du har! //M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarn är absolut det bästa som finns!

   Radera
 12. Det är underbart att se barn leka, även om man inte förstår hur de leker.

  Vilken tur att du fick rå om Zoe så snabbt efter besöket hos dem. Och jag ser att ni fått till det riktigt fint med skrämselfirandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om det är ganska stor åldersskillnad på Rasmus och Zoé så hade de jättekul ihop.

   Radera