tisdag 31 maj 2011

Se på dina hälar, andra gör det.


Det är verkligen ett aktuellt ämne nu när det är varmt, och många går i sandaler. Före mig i kön i affären idag stod en smal, välfriserad och snyggt klädd tjej...trodde jag. När hon vände sig om visade det sig vara en dam, som jag gissar fyllt 50 för en del år sedan. Det syntes när man tittade på nära håll. Hon var fortfarande tjusig, men smink kan tyvärr inte dölja alla ålderstecken; om det nu är så livsviktigt att göra det. Har man en smal, snygg kropp är det inga större problem att klä sig i t.o.m. tonårskläder, även om man passerat den åldern för evigheter sen. Vad man däremot inte kan göra är att sminka sig som en tonåring, om man inte vill se ut som om man sökte jobb som clown på en cirkus. Det är bara att acceptera att make up-produkterna måste bytas ut mot sådana som gör ens eget ansikte rättvisa, och inte inbilla sig att man kan lura någon genom att smeta på smink så det fodras en spackelspade för att få bort allt inför kvällsrengöringen. Fast visst hade det behövts fogmassa  för att fylla ut rynkorna i den här damens ansikte. 

En annan sak som jag störde mig på var hennes hälar. Hon hade jättehöga sandaletter utan häl och tå. Tånaglarna var målade i illrött, ja fullt så långa som på bilden var de förståss inte, men hälarna hade hon totalt missat. Hade kanske varit bättre om hon målat dem i stället. Då hade jag sluppit se dessa gråsvarta, spruckna klumpar sticka ut baktill på skon. Fy, så ofräscht! 

2 kommentarer:

 1. Håller med. Det är som om folk glömmer bort att fötterna syns även bakåt.

  SvaraRadera
 2. Det här tycker jag faktiskt Du borde ha i repris,Jag gör så ibland tar fram gamla inlägg för att jag inget nytt har att skriva om, som Du alltid har Du något kul och så kan Du ta in bilder,foton m.m. det har inte jag lärt mig än. bloggen har Babbi fixat,hon med sumphålan i bloggträsket,hon är rolig.

  Snygga dojor !

  Det svåraste jag har är att ta hand om tånagelklippningen för maggen är i vägen.Har en fräsmaskin som jag slipar ner dem med.Jo den är för fötterna/händerna.

  Kram Mi

  SvaraRadera