fredag 6 maj 2011

Dags för nästa etapp


I morgon startar etapp nr 2 av resan med häxtema.  Blåkullaresan är avklarad och i morgon bär det av igen. I det här kalla ostadiga vädret vi har nu, så avstår jag från kvast och förlitar mig i stället på bil, båt och tåg. Ulrika och jag ska nämligen till Köpenhamn och titta på musicalen Wicked. Den handlar om två häxor och är förlagan till Trollkarlen från Oz. Recensionerna har varit enbart positiva så jag ser fram emot föreställningen.

Detta är en årlig utflykt som jag inte skulle vilja vara utan. Inte bara för att musicalerna alltid varit bra utan för att jag gillar Köpenhamn. Vi åker ner tidigt på morgonen, så vi ska hinna shoppa lite innan det är dags att ge sig till teatern. Den ligger på rakt motsatt håll mot Ströget och det är en stor fördel. Här är inte smockfullt med folk och man har en möjlighet att hitta affärer som inte finns i alla städer i hela världen. Jag är lite trött på Ströget. Det har nästan blivit som vilken gågata som helst. Det går knappast att säga om man är i Danmark, Sverige eller något annat Europeiskt land. Man hittar samma sortiment överallt.

Nu är det inte själva shoppingen i sig som är det viktigaste. Halva nöjet är att gå runt och insupa nya ideér. Alla influenser från kontinenten hamnar först i Köpenhamn innan de landar i Sverige. Stockholm känns så avlägset, så Köpenhamn får bli nån slags styvmorshuvudstad, fast i positiv bemärkelse. Pengar är växlade, långgåingskorna framplockade och Visakortet reservladdat. Köpenhamn nästa!

1 kommentar:

  1. Hej Gunnel!
    Nu har jag läst lite ( mycket ;-) ) i din blogg och jag håller med dig, för mig har Kph alltid varit mer min huvudstad än Stockholm som jag aldrig ens kommit till ;-).
    Ska fortsätta läsa fler av dina äldre bloggar nu.
    Ha det bra !

    SvaraRadera