torsdag 21 april 2011

PåskPåsken måste nog räknas till årets näst största mathelg. Precis som med julen så har det egentliga syftet med firandet glömts bort. Det man idag i första hand tänker på när man pratar om påsken är naturligtvis målade ägg och påskkärringar. Det dröjer förhoppningsvis ett tag innan den här helgen kommer upp i samma klass som julen när det gäller presenter. Affärerna gör vad de kan och säljer JÄTTESTORA påskägg som man kan fylla med saker och ge till barnen. Godis är uteslutet, för hade man gjort det hade man fått hyra en lyftkran också. Det rymmer åtskilliga kilon med godis. I stället får man köpa en present att lägga däri. Presenten kan ju inte vara hur liten som helst, för då skvalpar den runt som en guldfisk i sin skål. En ide´ är att så fort man slutat handla julklappar börjar man tänka ut påskklappar eller äggklappar, som man köper och lägger på hög. Då slipper man panikhandla.

De här två helgerna har många likheter. När det gäller det religiösa handlar det om samma person, presenter är väldigt viktiga och maten är nästan samma. Vi serverar ägg och olika sillinläggningar, lax, Janssons frestelse, påskskinka i stället för julskinka och påskmust i stället för julmust. Ifall man kallar det för julgodis eller påskgodis, så smakar det i stort sett likadant; nämligen GOTT!!!!!

Mat är ett mycket populärt tema. Det ser man när det gäller TV-programmen. Jag läste TV-sidorna i HD i morse och på de vanligaste kanalerna som de flesta kan titta på räknade jag idag till 8 matprogram. Det är allt ifrån rejäl husmanskost till smarriga bakverk. Anna Skippers program "Du är vad du äter" behövs som motvikt till allt frossande. Men visst är det frestande att prova recepten, och en del program ska verkligen ha en eloge för att de är riktigt underhållande och inte bara handlar om mat. Gillar man inte matprogrammen är det enkelt att bara slå över och titta på något av de många inredningsprogrammen. Det finna massor att välja bland i den kategorin med.

Jag undrar förresten om jag får nåt påskägg  i år?????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar