onsdag 27 april 2011

Mobil drivbänk


Jag blev så inspirerad av alla bloggar, kåserier och annonser om trädgårdsskötsel i år, så jag köpte fyra sålådor och ett antal fröpåsar. Det mesta går att så direkt på växtplatsen så det har jag inte bekymrat mig om än, men allt som skulle försås var jag väldigt snabb med att få ner i de här små krukorna. Jag har inget drivhus, så jag  visste att jag skulle bli tvungen att ta in dem för natten och låta dem stå i garaget. Det hade säkert fungerat att bära dem ut och in ett par dagar, men sen hade jag garanterat tröttnat på det. Då kläckte jag en superbra idé! Den mobila drivbänken!!!! Lyckligtvis så har jag kvar "trillevagnen" jag köpte när Rasmus var liten. Ett par brädor på högkant i vagnen och det blev precis plats till fyra lådor. Nu rullas drivbänken ut varje morgon för att stå i solen tills det är dags för nattning. Det momentet har jag lagt ut på entreprenad och det sköts alldeles utmärkt.

Det kan man knappast säga om sophanteringen i Helsingborg. Eftersom påsken är väldigt sen i år, skulle man väl ganska lätt ha kunnat räkna ut att det skulle bli varmt då. Efter en kall vinter vill givetvis alla människor kunna sitta ute och äta så snart som möjligt. Detta är knappast något nytt för i år. Existerar inte begreppet framförhållning? Sen kan jag ändå tycka att det är upp till var och en att städa upp efter sig. Där är barn ofta ett föredöme.  Det klagas många gånger i onödan på barn och ungdomar. Lite självrannsakan bland vuxna hade inte skadat.

1 kommentar:

  1. Jättefiffig idé !
    Undras om det blir något av det som jag sådde, här är det ju varken sol eller värme ... Och jag sådde allt direkt ut, har ingen plats till att förså inne ...

    SvaraRadera