tisdag 30 november 2021

Äntligen!


Årets tristaste månad är till ända och julmånaden står och lurar runt hörnet. Nu känns livet värt att leva igen.

Mimmi har gjort sitt sista arbetspass för i år och lämnar över till en ny söndagsbloggare. Den nya bloggaren påminner lite om Mimmi. Båda två är ogifta men träffar var sin "man" som man nog måste säga är lite annorlunda. Ensamma mammor och pappor är inget ovanligt, men att en man ensam tar hand om sina brorsöner hör knappast till vanligheterna. Hos Musse bor Teddy och Freddy och hos Kalle hittar vi Knatte, Fnatte och Tjatte.

Nästa års söndagsbloggare är alltså Kajsa Anka. Musse är en snäll och tålmodig figur......raka motsatsen till Kalle. Han är nästan alltid arg. Deras "flickvänner" verkar kunna hantera detta. För Mimmi kan det inte vara några större problem och Kajsa verkar var en "tjej" med ben i näbben. 


Det är även dags för årets adventskalender. Dalai Lama har sagt:" Fred är inte frånvaron av krig utan närvaron av rättvisa." Fred är något som alla vill ha och speciellt kring juletid. Vi önskar varandra en fridsam och fröjdefull jul och det blir lite mer varmt och ombonat. Julen är en tid då vi förväntas vara snälla. Tänk bara på tomtens hälsningsfras: "Finns det några snälla barn?" Jag tycker det hade varit bättre om han frågat ifall det fanns några snälla vuxna, för det är knappast barnen som ställer till allt elände här i världen. 

I morgon är det dags för kalenderöppning igen. Årets tema är som ni redan har gissat fred, frid, fröjd och snällhet.....allt som ingår i den positiva genren. Det blir lite fusk också som vanligt där jag tagit med namn som stavas på ett sätt som kan förknippas med temat. 

Givetvis finns det bakom två av luckorna foton som jag lånat av Bosse. I år har jag även fått låna ett foto av Ditte. 

Hjärtligt välkomna att öppna luckorna i 2021 års julkalender.

26 kommentarer:

 1. Det låter spännande och det är ett bra tema!
  Trevlig sista november med kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett riktigt spännande och kul tema att jobba med.

   Radera
 2. Idag har vi en strålande vacker novemberdag, säkert en kompensation för alla gråtrista dagar tidigare under månaden.
  Skönt att vi går in i december i morgon. Ser fram emot julkalendern, det blir ett spännande tema.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snön har vräkt ner här hos mig idag, och ska tydligen fortsätta i morgon. Jag önskar att det hade varit så vitt och fint över julen, men det är nog inget som kommer att hända.

   Radera
 3. Det blir kul med Kajsa som söndagsbloggare nästa år - och spännande att din kalender börjar i morgon!
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror Kajs kan axla manteln bra efter sina föregångare. Kul att du är med på kalendern i år också.

   Radera
 4. Två kul överraskningar fick sitt svar på mitt första blogglandia besök i november.
  Kajsa Anka låter som en spännande söndagsbloggare. Hon har säkert mycket att berätta om.
  Fred, frid och fröjd låter som önskvärda ord. Det sista borde heta fnällhet. ;) Min vilda gissning är att min gamla favoritserie Fred Flinta dyker upp. Kanske en känd dansare som dansade med en snygg kvinna. Ska bli skönt att luta mig tillbaka, slippa känna tidspress och bara bli underhållen den närmaste tiden. Stort LYCKA TILL med allt.
  Kram från Visby

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du har rätt! Visst stavade jag fel. Du får väl se vad som dyker upp. Kan du placera in dina bilder i temat? Du är verkligen värd lite avkoppling efter novembertävlingarna. Då tänker jag som du...att jag känner ingen tidsstress utan kan skriva i lugn och ro med två avbrott för tävlande. Tyvärr har jag gått bet de flesta gånger, men det gör inte så mycket. Spänningen finns där hela tiden. Kalendern är definitivt inte så arbetssam att göra som dina tävlingar så jag är mäkta imponerad att du orkar med det varje år.

   Radera
 5. Jag ser verkligen fram mot din kalender. Den har kommit att höra julen till!
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ingrid1 Det var roligt att höra.

   Radera
 6. Ååå vad kul med adventskalender =) Ha en bra eftermiddag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas du kommer att gilla årets kalender.

   Radera
 7. Visst vill vi alla ha fred!!
  Här är det ca 4 cm snö och det kommer mera!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Snälla vuxna är grunden för snälla och trygga barn vilket borde vara lätt att inse. Ser fram emot att få läsa dina tanka<r kring ämnet och nog är Kajsa en tuff "böna" tror jag!

  Kram och god tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får börja med barnen och försöka ge dem en bra uppväxt så de har nåt att se tillbaka på och som de anser är värt att bygga vidare på.

   Radera
 9. Kajsa har jag alltid gillat ... Och så roligt det ska bli att följa årets kalender. Hittade ju hit förra året via Bosses tips. Då minns jag att temat var grön och det kom många intressanta inlägg. Ser fram mot fred, frid, fröjd och snällhet!

  Kram och fin tisdag kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar denna kalendern med.

   Radera
 10. Låter väldigt spännande. Och positivt! Lucköppning i morgon! Kram!

  SvaraRadera
 11. Du kan din Kalle Anka! Är impad. Läste ju såklart alla häften med Kalle, Mimmi, Musse Pigg med mera, men har glömt totalt vad det handlade om. Oooops, jag vet.
  Det ska bli kul att se din adventsblogg. Tror inte jag har "hängt här" hos dig redan under fjolårets adventskalender. Set ska bli spännande:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste Kalle Anka som barn och sen har mina egna barn också läst tidningarna.

   Radera
 12. Vad roligt att Kajsa ska göra entré som söndagsbloggare hos dig. Känns som en fin gästbloggare. Jätteroligt med din adventskalender. Ser fram emot lucköppningen.
  Temat för kalendern tycker jag också känns lovande och spännande. Fick lite "kontakt" med Dalai Lama via munkar när jag för en del år sedan var i Tibet. Väldigt givande tankar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att du har levt ett väldigt spännande liv och upplevt många roliga saker.

   Radera
 13. Då får vi hälsa Kajsa välkommen! Ska bli intressant. Likaså adventskalendern, den väntar vi på med spänning.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du vill vara med på öppnandet i år med.

   Radera