söndag 24 oktober 2021

Utan kom-ihåg-lapp

 


Mjölk, bröd och så var det en sak till som jag har glömt. Jag tar en påse godis så det åtminstone blir rätt antal.

Jag skriver alltid en lista innan jag åker och handlar, men är det bara några saker jag ska ha i en butik brukar jag tänka att det kommer jag ihåg utantill.....vilket jag naturligtvis inte gör. När jag kommit innanför dörrarna i butiken minns jag fortfarande hur många saker jag skulle köpa....men inte vilka. Då blir det till att improvisera. I regel kommer jag hem med betydligt fler varor än planerat....bara för säkerhets skull. Att jag aldrig lär mig!

28 kommentarer:

 1. Det där känner jag alltför väl igen. För mig handlar det inte om ålder. Jag tror jag varit sådan alltid. Eller inte. För om det rörde sig om sötsaker hade jag perfekt minne.
  Bra taktik med att se til att antalet stämmer.
  Söndagskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte heller det har med ålder att göra, för jag har också alltid varit lite småförvirrad. Jag tror det beror på att man har för många idéer i huvudet samtidigt. Men det är bra för då har man lite att välja mellan.

   Radera
 2. Jag är precis likadan. Måste alltid ha en lapp med mig, annars så glömmer jag något.
  Ha en fin söndag! Kram

  SvaraRadera
 3. Vi har alltid en inköpslista när vi storhandlar för annars vet jag att vi alltid glömmer något tyvärr...
  En påse godis är i alla fall inte fel att få med sig hem :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag storhandla vågar jag inte åka iväg utan en skriven lapp. Godis är ett bra alternativ när man glömmer något annat.

   Radera
 4. Utan komihåglapp kan det bli lite vad som helst, t o m lite godis.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast det är sånt man får ha överseende med.

   Radera
 5. Gör likadant. Försöker memorera fem-sex saker. Av någon anledning brukar antalet ha utökats i affären.
  Ha det gott! Kram!

  SvaraRadera
 6. Ha, ha ... känner igen mig. Nu är det alltid skriven nota som gäller. Men ... det kan ju alltid slinka med ett och annat ändå ... utifall det borde stått på notan men inte gjorde det. Så för säkerhets skull ...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut!Så hemskt om man skulle ha missat nåt viktigt.

   Radera
 7. Även om man beställer hem mat via nätet så måste man ha en kom-ihåg-lapp. Ibland har jag missat att skriva upp något; jag funderar, jag söker bland de olika kategorierna — och hittar oftast något annat som jag känner för att prova. Men det jag verkligen sökte, haha!, det finns inte med när jag får leveransen. :)
  Minus 11 här i morse. Nu varnas för underkylt regn. Hm ... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittar också mycket som jag tror jag behöver köpa gång på gång. Ibland har jag upptäckt flera paket av samma sak hemma. Märkligt!

   Radera
 8. Sant.... står det inte på listan så kommer det inte med hem. Men som sagt det är bra om listan kommer med. Ha en fortsatt bra söndag och som vanligt alltid roligt skyltat hos dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Glömskan verkar vara permanent hos mig.

   Radera
 9. Hög igenkänningsfaktor ... precis som jag brukar göra.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns tryggt och veta att fler lider av samma fenomen.

   Radera
 10. Hahaha! Jo då, jag känner absolut igen mig! Men när jag hade gjort inköpslistor och sedan glömde dom hemma, slutade jag med dom. Å det har nog resulterat i ungefär samma inköp som hos dig. Däremot har jag märkt nåt riktigt konstigt på sistone. Besöker den lokala ICA utan shoppinglista och kommer hem med exakt det jag hade för avsikt att köpa. Det har varit så efterpandemin, där jag i början satsade på "handplockade" hemleveranser. Inget ont som inte har nåt gott med sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar när det ska hända mig att jag bara kommer hem med det jag planerat att köpa. Blir nog aldrig.

   Radera
 11. Känns igen, en meter utanför dörren till affären minns jag allt men en meter innanför är allt som bortblåst....haha....bäst med lapp i fickan om jag så bara ska ha en enda grej. :)

  Ha det fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har provat att upprepa för mig själv hela tiden vad jag ska köpa, men jag blir alltid störd och sen är det kört.

   Radera
 12. Ler! Och du är inte ensam om detta. Jag brukar först testa utan min lapp och innan jag är framme vid kassan kontrollerar jag är det är ok. Givetvis knepigt om listan är hemma. Men, jag har fotat den i telefonen och den är oftast med.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar glömma min lista lite då och då, men det var ett bra tips att fotografera den i mobilen för den har jag alltid med mig. Nu ska här bli ändring!

   Radera
 13. Jag skriver inköpslistan i mobilen.
  Jag hoppas att du har haft en bra söndag!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Det här känner jag igen! Och tänk så mycket man handlar när man inte skrivit lista. Men godbitarna slinker med både med och utan lista! Hoppas helgen varit bra! Kram!

  SvaraRadera