tisdag 12 oktober 2021

Jag vill inte vara trendig

Trender förekommer inom de flesta områden som t.ex. mode, inredning, mat och träning. Det som intresserar mig mest är mode och inredning. Trender har jag däremot inte så mycket till övers för. Jag tycker man ska inreda sitt hem eller klä sig som man trivs och inte för att någon "förståsigpåare" sagt att "nu är det detta som gäller." Smak är så olika från person till person. Att plocka in lite detaljer i inredningen eller klädseln som kanske är modernt just då, kan ändå vara kul, men det får inte ta över helt. Jag tror inte någon trivs med att alltid lita på andras omdömen. Det är betydligt roligare att komma med egna idéer, och de får gärna vara lite udda eller tokiga. 

För en del år sedan var det väldigt populärt att ha stegar med i inredningen. Det gick inte att öppna en inredningstidning utan att hitta minst 5 stegar i olika reportage. Det var bilder från badrum, sovrum, kök och TV-rum. Visst kan en stege fylla en funktion som upphängningsanordning, men det får väl ändå vara någon måtta? Ibland undrade jag om det jag läste kunde kallas för inredningsreportage eller annons för stegar. Det gällde givetvis trästegar och inte den sorten som jag använder i trädgården. Fast de är betydligt lättare att flytta runt på eftersom de är gjorda av lättmetall.

Nu är det inte modernt med stegar längre. Nu är det frukttema som gäller; närmare bestämt ananas. Senaste reportaget jag läste visade ananas på brickor på golvet....

...eller på stolar.....

...och t.o.m. på resväskor av nån underlig anledning.


Men nu blev jag lite intresserad för jag har en sån gammal resväska i min möblering. I ett hörn har jag placerat en korgstol och vid sidan om en korgkista, där jag förvarar lite plädar. Ovanpå den lade jag sen resväskan, som jag köpt på loppis, och överst tronar en gammal unikabox. Den användes förr av arbetare att bära mat i när de gav sig iväg till jobb. Allt går i lite bruna eller beige nyanser, men jag har aldrig tänkt på att jag kunde pigga upp det med en ananas.


Jag åkte ner till Lidl och inhandlade en ananas, som jag placerade på toppen av pyramiden. Nääää! Jag tyckte inte alls det blev snyggt. Den förpassades till köket fortare än kvickt där jag delade den i småbitar. Det är så gott att ha i yoghurt till frukost.

34 kommentarer:

  1. Jag är inte heller mycket för att följa olika trender. Men jag får tillstå att jag har en svart trästege i vardagsrummet men några glasföremål på. Men någon ananas i inredningen finns inte här hemma. Däremot äter jag gärna ananas.
    Ha det gott! Kram!

    SvaraRadera
  2. Trender bekymrar mig inte alls. Jag har det som jag har det och någon ananas tror jag inte att jag ska skaffa.
    Trevlig tisdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det passade inte in i min inredning.

      Radera
  3. Så är det med trender, dom kommer och går. En del märkligare än andra. Håller med ... ananasen ska avnjutas på annat sätt än i toppen av en pyramid. Däremot blev jag lite nostalgisk när jag såg unikaboxen. En sådan hade min pappa när jag var liten.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag minns att min farfar hade en sådan. Det är kul att man kan bevara gamla saker.

      Radera
  4. Håller med dig, ananasen passade inte alls på mat lådan. Det är gott med färsk ananas, vi brukar ha det i salladen.
    Jag följer inte alls mode eller trender, utan vill ha det trivsamt. Kläder som jag köper ska vara sköna, om de är moderna eller inte, det kvittar. Det viktigaste är ju att man trivs.
    Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tycker jag med..det viktigaste är att man trivs.

      Radera
  5. Stegar föll jag aldrig för, så någon sådan kom inte in i mitt hem som inredningsdetalj. Inte heller tänker jag köpa en ananas för att dekorera med. Men jag har en sorts "sockerlåda" som jag har ställt på högkant och i den har jag ganska många pocketböcker.
    Jag har också en unikabox. Den har jag i bagageluckan i min bil och där förvarar jag en del saker som är bra att ha på längre bilresor.

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det viktigaste är trivseln och det är utifrån den vi ska inreda. Sedan är det alltid en smaksak vad man vill ha omkring sig.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är trivseln det viktigaste. Jag vill gärna ha det lättstädet också.

      Radera
  7. Jag har också undrat varför de möblerar med stegar! Stegar har ju ett ändamål, att användas när man ska nå något .Du gjorde rätt som tog bort ananasen..
    SV..Livet blir absolut enklare om man är positiv!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Helt rätt att förpassa ananasen till köket, men du kan ju öppna boxen och ha den som godisskål =) Så fint du gjort det och snygg förvaring av plädarna. Håller med dig i att det viktigaste är att själv trivas. Här blandas det friskt av både nytt och gammalt och färger. Även om jag kanske försöker hålla ungefär samma färgskala i de enskilda rummen. Ha nu en fin tisdag, jag ska strax bege mig till jobbet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar också att blanda gammalt och nytt och föredrar när det stämmer färgmässigt. Jag jobbar flextid sen många år tillbaka. Vissa dagar blir det inget jobb alls. Toppen!

      Radera
  9. Inget trendigt här! Nej, jag har lite blandat faktiskt och trivs med det. Ibland tänker jag att jag skulle förnya ändå mer, men så tänker jag, då försvinner min personlighet. Allt ska inte vara nytt.
    Och ingen stege, ingen ananas här haha.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också man ska tänka att det är jag som ska trivas här och det är det viktigaste.

      Radera
  10. Du är rolig du Gunnel! 😄 Nää, ananasen gjorde sig inte riktigt uppepå unikaboxen (fniss). Däremot har vi liknande tankar om inredning verkar det som. Jag har en exakt likadan korg där jag har täcke och kudde för eventuella gäster. Och i sovrummet har jag två gamla resväskor efter pappa som jag är så förtjust i. I dom har jag faktiskt vinter/sommarkläder beroende på säsong. Och när det gäller stege var jag långt före trendsättarna. Jag hade så gärna velat ha min pappas gamla målarstege att ha blommor på, men syrran ville ha den till just målarstege. Och så fick det bli! Men hur man än har det, så är det viktigast att man själv trivs. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vissa små detaljer som visas i reportagen kan jag ibland tycka passar hos mig, men det är inte ofta.

      Radera
  11. Du är så härlig! Riktigt rolig! Instämmer så i dina tankar. Skrattade gott när jag såg ananasen ovanpå unikaboxen. (Minns att jag har en men som vi har verktyg i och som finns i garderoben. Nej, jag ska inte placera en ananas där).
    Stegar har vi inte heller haft inomhus. Vet att det ett tag var trendigt men jag förstod inte vitsen. Vi har stegar men de är för att klättra på.
    Vi har de möbler och textilier vi trivs med och ändrar textilierna lite då och då. Har även bytt ut en del möbler efter årens lopp men valt det vi gillar och som passar våra behov.
    Kram och tack för ett gott skratt
    Vi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Textilier ändrar jag också gärna och ofta...både gardiner och kuddar. Då blir möbleringen ny igen.

      Radera
  12. Jag har tydligen ingen alls koll på inredningstrender. Är väl för ointresserad. Ogillar dessutom slit och släng....eller bara släng...
    Snygg hörna! Men med ananas...NEJ!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill gärna bevara gamla saker, för de är fina och har ett stort värde ibland bara affektionsvärde, men det är värdefullt det med.

      Radera
  13. Kan bara hålla med ... man ska inreda som man trivs med ... och ananasen gjorde sig inte alls där på din resväska. Bättre att äta upp den - ja, ananasen alltså, inte resväskan! Däremot gillar jag kudden där i korgstolen - den känns som du, Gunnel!
    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ananasen är uppäten nu. Du känner mig nog ganska väl, Anki. Den där kudden är min favoritkudde.

      Radera
  14. Ananas ska ätas, inte inredas med. Men det är mycket duttande med frukt och grönsaker i inredningar numera. Citroner hit och lökar dit. --- Jag älskar heminredning men jag är den minst trendföljande person som finns. Vad det än gäller. Mitt hem är precis som jag vill ha det, fullständigt otrendigt! Likaså mina kläder och min mat. Det är så härligt att man bara får vara "som man är".
    Norrkram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att vara sig själv är det absolut bästa.

      Radera
  15. Hahaha! Kan lugnt säga att jag aldrig köpt en inredningstidning, inte någon modetidning heller för den delen. Är rätt så okänslig vad gäller trender, men du är ju faktiskt helt inne utan att du vet om det. Å då pratar jag inte Ananas utan din "pyramid" i hallen. Så fin den är utan ananas alltså;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pyramiden är väldigt praktisk att förvara saker i.

      Radera
  16. Håller med dig helt och hållet jag tycker exakt som du..och din inredning med väskan blev faktiskt riktigt bra..kram..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar gamla väskor...ja gamla saker över huvud taget.

      Radera
  17. Några sådana trender har aldrig inspirerat varken mig eller frugan, man ska trivas, det räcker så tycker vi, man kan ju få till det efter eget huvud också menar vi.
    Såg mer estetiskt tilltalande ut än med en ananas ;)

    Ha en underbar kväll nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De flesta trender passar inte in hos mig. I så fall hade jag fått byta ut allt och jag trivs som vi har det nu.

      Radera