torsdag 26 augusti 2021

Om skorna passar.....köp ett par i varje färg

 Göran visste inte riktigt vad han skulle ge mig i present när jag fyllde år, men det visste jag.......SKOR!!!!. Jag älskar skor och har alltid gjort. Som ung hade jag skor i all världens färger för att de skulle matcha den övriga klädseln perfekt. Med tiden har skoköpen minskat, men jag sneglar alltid på nya skor så fort jag får tillfälle. Ulrika erbjöd sig att följa med och det var väldigt bekvämt. Jag kände mig som en riktig VIP-person, för jag gick bara runt och kollade in vad som fanns och vad jag gillade, sen satte jag mig i en stol och Ulrika gick runt och hämtade de olika paren så jag kunde prova dem. Jag fastnade för tre par som jag köpte, men det fanns även ett par gröna och ett par röda som nog snart kommer att stå i min garderob. 

Först köpte jag ett par bruna mockaskor.


Andra paret var svarta med gulddetaljer, som passade perfekt till min jeansjacka....en gammal goding som hängt med i många år.


Det tredje paret var blå och är lätta att passa till det mesta som hänger i min garderob.

Jag saknar lite den tiden då jag kunde handla skor tillsammans med Rasmus. Det var rena teaterföreställningen. Han hade ett testschema som han gick igenom innan skorna godkändes. Man skulle kunna stå på tå med dem, hoppa, göra sicksacksteg, gå långsamt och sen öka takten mer och mer tills man kom upp i rejält hög fart och till sist skulle man ta en springrunda runt alla skoställ i butiken. Jag valde bara två saker från den listan...nämligen att stå på tå och gå sakta. Resten tyckte jag verkade lite väl avancerat för en dam i min ålder. Inte ens Rasmus använder den här testlistan längre. Han köper sina skor via nätet. Om han gör testerna när skorna kommit fram vet jag däremot inte. 

31 kommentarer:

 1. Grattis till tre par nygga skor.
  Själv tycker jag att det är jättesvårt att köpa skor numera. De är för smala över tårna, och för låga där också. Alltså klämmer... Inte blir det bättre av att jag behöver rymma specialgjutna inlägg också.
  Rasmus testschema är ju alldeles utmärkt. Skor bör testas på alla möjliga sätt för de ska kännas bekväma hur man än rör sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också specialgjutna inlägg och håller med dig om att det är inte det lättaste att hitta sköna skor numera.

   Radera
 2. Det är bara att gratulera till tre par snygga skor ... dessutom ser dom bekväma ut.
  Jag har problemfötter (bl.a. Hallux valgus) så det där med skor är ett stort bekymmer. Det fanns en skoaffär här i stan som sålde perfekta skor för mina fötter men tyvärr är den nedlagd. Och även jag har specialingjutna inlägg. Ja, ja ... någonstans finns det säker några skor som väntar, bara på mig.
  Log glatt när jag läste om Rasmus testschema. Kanske något för mig att ta efter.
  Önskar dig en fin dag"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa skorna är så sköna att gå i. Jag har upptäckt att bland herrskorna finns mycket bredare och skönare skor, så jag tar alltid en inspektionstur där när jag kommer till skobutiken.

   Radera
 3. Grattis till dina nya och snygga skor. Dessutom ser alla tre paren väldigt sköna och bekväma ut vilket är nog så viktigt. Det var ett kul testschema men numera är det inte tal om sådana övningar ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis! Verkligen många snygga och bekväma skor nuförtiden.
  Jag köper gärna om de sitter gott på foten. Förr hade jag inte råd sådär med många barn som skulle skos och ont om pengar. Men nu, jag nästan frossar, för det är så viktigt att kunna gå rätt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sköna skor är verkligen nödvändigt och man blir på gott humör med snygga bekväma skor på fötterna.

   Radera
 5. Grattis till de snygga skorna! Jag måste köpa något nytt nu till hösten, för nu kan man knappast gå med rosa textilsneakers längre.
  Ha en fin fortsättning på torsdagen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej, det blir väl lite väl kallt om fötterna.

   Radera
 6. Snygga skor! Och så har du tänkt ut vad de ska passa ihop med! Super!
  Jag är dålig på att köpa skor. Behöver ha ordentliga doningar för ryggens skull! Clarks skor funkar oftast..
  Rasmus test av skor, den var verkligen superbra. Den borde alla göra!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror man måste ha väldigt bra balans om man ska kunna utföra alla skotesterna.

   Radera
 7. Jättesnygga skor! Helt i min smak alla tre paren. Och lika bra att köpa skor när man hitta de man tycker om och att de också är bekväma och passare ens fötter.
  Jag köper gärna skor och de senaste åren har det blivit av märket Scetcher eftersom de har en bra fjädrande sula som är bra för ryggen. Men jag skulle gärna prova något av de par du köpte. Dessa svarta med gulddetaljer kanske.Vilket märke? (Bra att veta om jag ska fråga efter dem)
  Kul med Rasmus testschema men kan förstå att det är knepigt att utföra. Vad gäller skor liksom annat vill jag ju alltid prova så nätköp blir det aldrig.
  Kram och önskar dig stor glädje med skorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina svarta skor är av märket Venice, som passar mina fötter väldigt bra. Jag vill också gärna prova skorna direkt och känns de inte sköna så letar jag efter ett annat par. I butiken kan man göra det hur många gånger som helst. Att skicka efter och sen kanske behöva returnera känns inte alls lockande.

   Radera
  2. Tack! Ska titta runt efter dem!
   Kram

   Radera
 8. Läckra dojor! Nu är du garderad! Skulle aldrig våga köpa skor/kläder via nätet. Vill gärna prova innan jag slår till.
  Gillar testschemat. Inte dumt alls. Om man överlever det så är skorna ett bra köp:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Just det! Det gäller att vara vig så man inte behöver byta ut de nya skorna mot gipsbandage.

   Radera
 9. Det var fina skor som du hittade, och de ser mycket sköna ut. Jag tycker inte alls om att köpa skor, för jag har problem med den ena foten. ska egentligen ha ilägg, men har tröttnat på dem, foten somnar ändå.
  Ha en bra dag, och en trevlig promenad i dina nya skor!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. På senaste tiden har jag haft tur och hittat många skor som varit väldigt sköna att gå i.

   Radera
 10. Jag skrattade gott när jag läste Rasmus testlista. Undra om du berättar hela sanningen. Det skulle inte förvåna mig om du gjorde allt på listan. :)
  Förstår att du och jag gjort samma "skoresa" jämfört med förr. Då ville jag ha snygga, coola skor. Nu vill jag ha snygga och fotvänliga varianter. Om man hittar ett par som har allt finns ingen anledning att avstå från att köpa samma i andra färger. Det har jag gjort. Nästan varje gång har jag lyckats med nätköp av skor. Minns hur jag hånlog första gången som S föreslog det. Kommer aldrig att funka, sa jag. Härligt att fel. (ibland)
  Helgkram, Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag lovar! Jag höll mig till de två säkra korten jag berättade om. Kanske skulle jag chansa på nätköp. Jag har sett många snygga skor där som jag inte hittat i butiken.

   Radera
 11. Roligt test ni hade..och skorna du köpte var jättefina... Kram..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu nästan svävar jag på moln.

   Radera
 12. Snygga skor!
  Jag tycker att det är tråkigt att köpa skor.....men jag gör som Rasmus- köper dem på nätet. Håller man sig till samma märken som man brukar ha funkar ju storlekarna bra. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 13. Hittar man skor som man verkligen gillar så kan man ju lika gärna köpa flera par, man kan ju liksom inte få för många kan jag tycka.
  Var ett tag sedan jag köpte några nu, det är hög till för en uppgradering av guldkryckans lager av skor ;)

  Ha det underbart nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man kan aldrig få för många skor.

   Radera
 14. Du är väl skodd!Snygga skor!
  SVar..Det ska vara gött att leva ......
  Kram!

  SvaraRadera
 15. Jag köper också det mesta via nätet nu, var evigheter sedan jag var till storstaden (före pandemin) Har köpt två par stövlar i år via nätet... Grattis i efterskott, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, stövlar tycker jag skulle vara svårt att köpa osedda eller oprovade.

   Radera