tisdag 24 augusti 2021

Mellanlandning

Tusen tack för alla omtänksamma kommentarer, sms och mail. Det har inte blivit så mycket bloggläsande på ett tag, men äntligen har jag tagit mig i kragen och satt mig framför datorn igen. När jag nu sitter här känns det riktigt bra. Jag har saknat bloggandet, men ork och energi tog långsemester, och det var inte mycket jag hade att sätta emot. Livet blir inte alltid som man planerar. Jag avskyr när jag inte kan få styr på det hela. Inte för att jag är en sån som till varje pris ska ha kontroll över allting, men jag gillar när det mesta går som på räls. Precis som hos SJ så har det varit mycket strul. När man påminns om att tiden inte är oändlig blir prioriteringen annorlunda. Nu är det bara att se framåt och göra så mycket kul man bara orkar. 

Vi har haft besök från Luxemburg i 3 veckors tid. Så härligt det var! Det är drygt 1 1/2 år sedan och Zoé hade hunnit växa och bli en stor och lång flicka. Favoritkusinen Rasmus valde att också "bosätta" sig här under Zoés semester. Han jobbade, så Katarina och jag turades om att skjutsa honom till jobb på morgonen och sen kom han hit igen på kvällen när han slutat. Förhoppningsvis ska det gå lättare och lättare att kunna ta sig till Sverige nu trots pandemin. Tyvärr blir det nog inget besök från Dallas i år, för USA-reglerna stämmer inte riktigt med de europeiska.

Jag har hunnit fylla år under min "semester" och det var roligt att kunna fira dagen med barn och barnbarn. Peter skickade en film med Hanna och Daniel där de i kör säger :"Happy Birthday, Grandma!". Nästa år får jag förhoppningsvis höra det i verkligheten. 

32 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka! Ibland behöver man en paus och fokusera på annat. Så härligt att besöket från Luxemburg blev av! 1 1/2 är lång tid att vänta men till sist kom rätt tillfälle.
  Ha det gott och var rädd om dig! Kram!

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka! Ibland behövs ett uppehåll och vi i bloggfamiljen finns ju här och väntar. Har förresten själv haft ett uppehåll men är också så smått tillbaka.
  Så trevligt med besök från Luxemburg, i hela tre veckors tid. Och grattis i efterskott! Så trevligt med filmen där dom sjunger för dig.
  Ha det nu så bra!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 3. Å så härligt att se att du är här igen, men förstår att du har haft annat för dig. Jag har varit orolig att det hade hänt något hos er, men det har det ju, Ni har ju haft underbart besök hos er.
  Grattis i efterskott! Förstår att du fick en fantastisk födelsedagspresent, att ha Zoé och Rasmus hemma är ju underbart.
  Kramar ifrån mig!

  SvaraRadera
 4. Så trevligt att du orkar blogga lite igen! Jag har saknat dina inlägg och underfundigheter.
  Det måste verkligen har varit en stor glädje att få ha barn och barnbarn hemma så lång tid. Hoppas att det inte dröjer så länge tills nästa gång.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns skönt att vara tillbaka. Om det går som planerat så är Zoé här igen om 10 veckor.

   Radera
 5. Så roligt med ett blogginlägg igen. Ibland blir det så att livet kommer emellan och man hinner inte allt utan får prioritera. Så mysigt med finbesök i sommar för det var ju länge sedan ni träffades. Förstår att det var härligt att kunna umgås igen. Grattis i efterskott om jag har missat din dag vilket jag troligen har.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag hade mitt kalas i början av augusti.

   Radera
 6. Så glad jag blev nu! Härligt att se att du är tillbaka!
  Tack för dina ord hos mig!
  Grattis i efterskott och Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anki! Jag tänker så på dig. Du får ha det så bra du kan.

   Radera
 7. Kul att du är tillbaka, jag har saknat dig. Grattis i efterskott

  SvaraRadera
 8. Fint att se dig här och förstår att det varit mycket i livspusslet.
  Vi är nog flera som inte fått träffa våra nära och kära på väldigt länge och det känns inte bra. Skönt att du fick träffa luxenburgarna nu.
  Ha det bra, varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det ska bli lättare att träffas i fortsättningen.

   Radera
 9. Så trevligt att du är tillbaka efter en skön data-time-out. Härligt att ni kunnat träffa barn och barnbarn efter många långa månader. Nu har ni Dallas-bornas besök att se fram emot. Fint att ha något att längta till.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att USA-reglerna ändras så småningom.

   Radera
 10. Stort GRATTIS på födelsedagen i efterskott:-)

  Välkommen tillbaka till Blogglandia. Med tanke på att du hade besök av barn och barnbarn i tre veckor förstår jag mycket väl att tiden inte räckte till. Att hoppas på att allt ska gå som på räls är tyvärr en utopi. Eller fel, när man var ung(yngre) var det kanske så, men är man 50 plus funkar det inte längre. Så är det bara...

  SvaraRadera
 11. Fint att du är med igen! Grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 12. Förstår att du inte hunnit med bloggen när du haft sådant finbesök.
  Hoppas att sonen och hans familj snart kan komma till Sverige igen.
  Och Luxemburg ligger ju inte långt borta, nu när resande blivit enklare igen.
  Kul att höra från dej! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Förhoppningsvis ska det bli latare att resa mellan länderna.

   Radera
 13. Det är jätteroligt att få se dig här igen och det låter underbart att du fått hem en del av familjen ett tag igen.. Vi har också firat några födelsedagar tillsammans nu och det var så härligt.. Hoppas vi snart kan få se en ljusare och gladare framtid med tanke på pandemi och klimatförändringar.. Kram..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är värt mycket att kunna träffa sina närmaste.

   Radera
 14. Vad roligt att du är tillbaka. Jag har tittat in då och då men förstått att livet kommit emellan och jag har saknat dig.
  Så roligt med besök av de dina från Luxemburg. Ren och skär lycka. Och härligt att kusin Rasmus flyttande in hos er denna period.
  Skickar ett stort försenat grattis till dig i efterskott.
  Varm kram

  SvaraRadera
 15. Vad härligt att få läsa ett nytt blogginlägg från dig och extra roligt om det långa besöket som äntligen blev glad. Kul att Rasmus ville bosätta sig där. Givetvis synd att inte alla kunde komma. Det måste känts väldigt tomt när de åkte hem igen. Den där tystnaden går nästan att ta på.
  Bossekram

  SvaraRadera
 16. Förstår verkligen din glädje över att få rå om dem i tre veckor.. Självklart har man inte tid att sitta vid datorer då man har besök.. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej tiden måste utnyttjas maximalt när man äntligen träffas.

   Radera