tisdag 16 februari 2021

Födelsedagskalas


Igår var vi bjudna på födelsedagskalas i Luxemburg. Zoé fyllde 9 år. Jag har ända sedan hennes första födelsedag alltid åkt ner och firat henne, så det kändes lite trist att behöva bryta den traditionen. Inbjudan kom via mail i förra veckan. Det var vi, kusiner, mostrar och morbröder som var inbjudna. Tiden var satt till kl 5 på kvällen. Det passade ju utmärkt för oss här i Sverige, men det var lite besvärligare för Dallasfamiljen, för det betydde att bjudningen startade kl 10 på förmiddagen hos dem. Peter och Anne jobbade, men eftersom Peter jobbar hemma så löste det sig ändå. Daniel och Hanna, som nyss fyllt 4, var hemma och kunde var med på bjudningen. 

Det är ganska vanligt att man har något slags tema på ett kalas eller en bjudning, och här fick det bli rymden. Inte för att det var så mycket stjärnor och planeter inblandade, men kalaset hölls via datorn. Även om vi var 11 personer på "kalaset" så var det inga problem med att hålla avstånd. Vi tog i rejält och hade flera mil mellan oss, men vi skippade munskydden. Efter grattandet visade Zoé vad hon fått i present. En del paket packade hon upp när vi alla såg på och då kändes det nästan som man var med på plats. 

Vilken tur ändå att man kan "ses" via datorn. I ovankanten på datorn syntes alla som var med på kalaset och sen ändrades bilden i mitten så alla kom i fokus i tur och ordning. Det gick jättebra att prata i munnen på varandra här precis som i verkligheten. Hur kul jag än tyckte att detta kalaset var, så hoppas jag verkligen att jag nästa år när Zoé fyller 10 ska kunna ge henne en födelsedagskram på riktigt.

36 kommentarer:

 1. Vi får verkligen hoppas att ni kan ses innan hennes 10 års dag. Har du och Göran fått era vaccinsprutor ännu? Lite trist att det strular med vaccinleveransen.
  Tyvärr så tror jag att 2021 blir 2020 i repris.
  Jag fick ont i halsen, och var lite småförkyld, så jag har testat mig.
  Det var negativt, det var ju positivt, eller det var positivt, det var ju negativt, hummm...eller hur säger man?? Jo provsvaret visade att jag inte har Covid-19. Det var skönt.
  Blir det någon semla hos er idag? Det blir inte någon semla här hos mig. Jag tål inte fett, så jag kan inte äta grädden, därför hoppar vi över semlorna hos oss.
  Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte blivit vaccinerade ännu. Det har nu gått 2 veckor efter att Göran slutade med antibiotika så jag hoppas det ska kunna bli av snart.

   Radera
 2. Ett sådant bra födelsedagskalas ni fick till. Vad hade man gjort i dessa tider om vi inte haft tillgång till digitala mötesplatser? En verklig tillgång!
  Klart att ni kan åka till g nästa år! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är privilegerade om man jämför hur det var med förr i tiden när ens barn emigrerade. Då sågs man i regel aldrig mer.

   Radera
 3. Så roligt med kalas i rymden :-)
  Visst är det bra att det finns möjligheter för oss att ses och pratas vid.
  Även om öga mot öga med kramar är det vi önskar oss mest.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är ett mycket bra alternativ att kunna träffas på. För oss är det egentligen enda alternativet.

   Radera
 4. Det blev ju ändå ett roligt och trevligt kalas! Nu kan vi i alla fall hoppas på att det blir ett "riktigt" kalas på plats nästa år.
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser så varm emot att det ska bli en ljusning.

   Radera
 5. Det ser mysigt ut och var ett bra beslut i dessa tider. Förstår att det var svårt att pussla fram "rätt tid". Trist att din tradition bröts. Men tio är ännu större. Då hoppas jag du är på rätt plats igen och utan munskydd. Ni får ta igen allt, inklusive kramar då.
  Kram från en annan gubbe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag saknar att inte kunna träffa barn och barnbarn. Mina tre yngsta barnbarn växer och hinner bli stora innan vi ses och jag har gått miste om mycket även om jag får evta vad som händer i deras vardag.

   Radera
 6. Vi håller tummarna för att du kan åka dit när hon fyller 10. Men det verkar ha blivit en riktigt bra födelsedagsfest ändå. Och hon ser riktigt glad ut. Fantastiskt med tekniken som gör att det går att träffas ändå ... och till och med prata i munnen på varandra.
  Kram och fin dag till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att nästa kalas blir med lite mindre avstånd.

   Radera
 7. Den nya tekniken är i vissa fall, som i detta, helt underbar att ta till.
  Förstår att ni hade en trevlig och fin fest. Roligt med paketöppningen också, som ni kunde, nästan, få delta i.
  Hoppas verkligen att det blir annorlunda nästa år. Att det blir mer som "vanligt".
  Trevlig dag.
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ser fram emot allt det vanliga nu.

   Radera
 8. Visst är det tur att man kan ses via datorn. Men jag hoppas verkligen att ni kan ses på riktigt när hon fyller 10 år.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Så Bra att ni kunde ordna kalas på nätet Även om det inte blir detsamma så blir det ändå att man får "träffa" varandra.
  SV..Gamlingar är tusenkonstnärer!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är f.n. det bästa alternativet.

   Radera
 10. Vilken tur att tekniken tillåter oss att träffas digitalt åtminstone. Det kan aldrig bli samma sak, men är bättre än ingenting. När Zoé fyller 10 år är du säkert på plats och får ge henne den där efterlängtade kramen.
  Här får du en kram från mig!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ingrid! Jag hoppas också att jag snart ska kunna träffa alla mina barnbarn.

   Radera
 11. Jätteroligt och jag håller med dig vilken tur att vi har internet i tider som dessa.. Tänk dig förr beställa samtal och inte prata för länge det blev dyrt eller skicka brev.. Och ja jag hoppas verkligen att du kan åka dit nästa gång och att vi alla snart slipper det här.. Kram på dig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen smidigt med datorn...och billigt.

   Radera
 12. Visst är det digitala ett bra komplement när man nu inte kan ses. Och ni kunde alla vara med. Så trevligt både för alla ändå att vara med. Och visst hoppas och önskar jag också att du kan vara på plats nästa år till Zoés 10-års kalas.
  Önskar dig nu en bra vecka.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt roligt att kunna prata med alla samtidigt. Min förhoppning är att jag kan åka till Zoé nästa år.

   Radera
 13. Tur i oturen att du kunde vara med på ett hörn. Ni får fira desto pampigare nästa år, då alla är på plats. Jag hoppas innerligt att vi kan leva normalt nästa februari.... Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar också till att vi kan börja göra sådant som vi tog för självklart tidigare.

   Radera
 14. Jag skriver underbart igen, för det är ju ändå så att få vara med om samma kalas trots avståndet från olika håll i världen. fattar inte att Zoe redan är 9 år. Grattis till henne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var en efterlängtad sammankomst. Jag har faktiskt också svårt att föreställa mig att Zoé är så stor. Det går alldeles för fort.

   Radera
 15. Så roligt att ni kunder vara med och fira så pass många även om det inte blev som det brukade. Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen och tack vare den nya tekniken var ni ändå delaktiga. När Zoe nollar för första gången hoppas jag att du kan återuppta din vanliga tradition.

  (Lite osäker på om min tidigare kommentar gick upp i rök)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en väldigt trevlig tradition med ett besök i Luxemburg varje februari, så det hoppas jag verkligen jag kan fortsätta med. Jag har tittat i skräpposten men din kommentar finns inte där.

   Radera
 16. Visst är det bra med dagens teknik! Är inte förtjust i teknik och tekniskt totalt obegåvad, men jag ser absolut fördelarna, speciellt i dessa pandemitider. Din familj är ju verkligen spridd ut i världen, så att kunna träffas så här är ju guld värt tycker jag. För jag menar hur ofta reser du till Dallas? Luxembourg ligger ju aningen närmare som tur är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resan till Dallas tar många timmar så det blir inte så ofta vi åker dit, och nu vet man ju aldrig när det kan bli igen. Till Luxemburg tar det bara 1 1/2 timme så det är helt acceptabelt.

   Radera
 17. Så bra att ni kan träffas på det sättet. Det var inte alltid bättre förr...

  SvaraRadera
 18. I dessa tider så kan man faktiskt utbrista: Välsignade datorer och IT-teknik. Vilken lycka ändå att vi kan "ses och höras" trots stora avstånd.
  Tyvärr är jag en pessimist när det gäller pandemin (som jag förresten döpt till "fan-demon" för det är vad den är), jag tror vi får dras med den för lång tid framöver. (Tror man det värsta så blir ju allt annat positivt.) Men är det någon gång jag verkligen vill ha fel så är det om detta.
  Grattis till stora tjejen i Luxemburg! Och kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr måste jag nog hålla med dig även om jag inte vill...fast innerst inne är jag ändå en obotlig optimist.

   Radera