torsdag 20 augusti 2020

Dribblarskor


Det finns speciella trädgårdskläder och skor eller stövlar, som butikerna annonserar om, men jag använder gamla kläder som inte är särskilt snygga längre. Om passformen är lite si och så har ingen betydelse. Det är ju ingen som kan kika in i min trädgård ändå. Tofflor och stövlar kan jag inte gå i för mina fötter är lite speciella. Däremot går det alldeles utmärkt att använda sportskor. De är bredare och ganska stadiga.

Mina gamla trädgårdsskor sjöng på sista versen, så jag behövde skaffa mig ett par nya. Då kom jag att tänka på när Rasmus var liten. Han älskade fotboll och hade skor i många färger.......en ny färg för varje gång han behövde köpa ett större par. De var så färggranna.

Det hände många gånger att jag följde med på hans inköpsrundor och då fick jag lära mig mycket. Det var inte bara det att skorna skulle kännas sköna på foten. De skulle även klara av vissa tester. När han snörat på sig skorna tittade han sig runt i butiken, och jag antog att han letade efter en spegel. Men så fel jag hade! Rasmus spanade efter en fotboll. Naturligtvis måste han testa om det gick att dribbla med de nya  skorna. Skoställen fick agera motspelare.

Snart är det min tur att se om jag kan hitta ett par trädgårdsskor. Ett säkert kort är alltid att titta på hyllorna med sportskor. De får gärna vara i en snygg orange nyans och de måste absolut vara sköna att gå med, men jag struntar i hur dribbblingsförmågan är. Om jag ska testa det i butiken kommer jag garanterat att välta omkull alla skoställ de har, och själv hamnar jag troligtvis på akuten med benbrott.

24 kommentarer:

 1. Mina gamla, slitna gåskor, får bli trädgårdsskor. Sista anhalten, innan de slängs. Det finns inga skor som man använder så mycket.
  Först får de gå/promenera många mil och sedan får de vara med i trädgården och bli ordentligt skitiga, ett eller ibland två år. Har flera kandidater till trädgårdsskor stående. Det är svårt att göra sig av med trotjänarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer. Man använder dem tills de ramlar av fötterna.

   Radera
 2. Det tycks som om skor och stövlar ( för min del) får leva sin sista tid i trädgården för många. Jag hade ett par stövlar som jag klippte av skaften på som har varit mina trädgårdsskor länge och väl. Nu har de farit till Uppsala på sista resan för att gå upp i rök men passligt nog så märkte jag att mina hela stövlar läckte så de var inte hela. Nu jobbar de i trädgården istället innan det är dags ...men jag gissar att de kan hänga med länge och väl ännu.
  Jag kan se dig framför mig när du donar på i din fina trädgård med orangea sportskor på fötterna, en glad färgklick för allt småkryp och andra som ser dig. Sportskor är annars mina favoritskor, jag har inte många men jag har ett par som jag byter om med nu och då beroende på. För tillfället är det sandaler som gäller men snart ska även jag ta mig till skoaffären eller sportaffären för att förnya garderoben.
  Akta dig för att dribbla; ingen akut nu om den bara kan undvikas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skor eller stövlar som inte passar att visas upp i "officiella" sammanhang blir perfekta trädgårdsskor. Jag blir i varje fall inte svår att hitta bland ogräset med mina lysande skor.

   Radera
 3. En ev. bloggadress som aldrig användes envisas visst.

  SvaraRadera
 4. Det räcker visst med skåpincidenten! Jag siktar in mig på ett par orange skor. Då går trädgårdsarbetet som en dans. Det är ok, för nu har jag lärt mig att du är en livsamatör....en fin titel.

  SvaraRadera
 5. Nä, inte dribbla nu för nån mer skada vill vi ju inte ha, eller hur?? ;) Hur känns det för dig efter händelsen med skåpet nu???
  Självklart ska du ha orange skor, nåt annat är det inte tal om <3 Kram på're

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga obehag efter fallet, men jag klättrar inte gärna på stegar längre.

   Radera
 6. Jag kom att tänka på när Krister och jag var i Stockholm när han var i 8-årsåldern. Han ville ha nya skor och hade bestämt sig för att de skulle vara gröna.Det var totalt omöjligt att hitta gröna skor (de hörs att det är många år sedan), men till slut hittade vi ett par. Han älskade de där skorna och trots att han blev retad i skolan för dem, använde han dem varenda dag.
  Du väcker minnen till liv....
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kille med smak. Visst ska det vara lite färg på skorna.

   Radera
 7. Sportskor brukar vara sköna och bra men kanske ska du undvika några praktiska övningar ;-) Bra skor är i alla fall A och O och mina fötter vill inte gå i vad som helst längre!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt...jag ska nog vara lite försiktig. Fötterna är inte lika förstående nu som förr. Då kunde jag bara få syn på ett par snygga skor och leta upp rätt storlek utan att behöva prova.

   Radera
 8. Bra tips Jag tror att jag ska testa ett par sportskor!
  Sv....Bra om man kan gå barfota!
  Det är nog många som har konstig solbränna idag med tanke på munskydd.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Numera ska skorna vara bekväma, det var mindre viktigt förr. Då tänkte man mer på att de var snygga. Tänk, jag äger inte ett par sportskor, har aldrig gjort.
  Inga fler närkamper med döda ting nu, sitt lugnt under korkeken bara och lukta på blommorna.
  Ha en fortsatt trevlig torsdag! Kram från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen korkek, så plommonträdet får duga.

   Radera
 10. Det är viktigt att skorna är sköna. Tyvärr hör jag till dem som älskar skor men som ofta får skoskav. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett par tjusiga skor piggar alltid upp lite,

   Radera
 11. Du är rolig du! Men nog skulle jag vilja se dig göra några små övningar i skoaffären, t.ex. 🧎‍♀️🤸‍♀️ bara för att få se expeditens min!!! Själv har jag ärvt ett par skor efter Emil 13 år. Dom var för små åt honom!!! Var rädd om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus har också större fötter än jag. Det var en bra idé...jag får inventera hans skoförråd.

   Radera
 12. Ha ha ha.. Hoppas verkligen att det går bra och att du hittar det du behöver... Ha en fin helg nu och var rädd om dig kram!!

  SvaraRadera
 13. Lycka till! Men kanske är det bra att ta ett par utan dobbar. För med dobbar kan det bli lite ojämnt sen när du ger dig ut på jobb i trädgården.
  Önskar dig lycka till. Och visst hittar du ett par färgglada skor som också är stadiga och bekväma.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt. Det gäller att kolla upp sulorna ordentligt.

   Radera