tisdag 2 juni 2020

Hjälp!

Det är inte så katastrofartat som rubriken vill påskina. Jag tänkte bara fråga om någon har en bra idé till en julkalender. I fjor märkte jag att idéerna började sina rejält. Eftersom jag vill att det ska ha lite julanknytning, så blir jag aningen låst i valet mellan olika teman. När jag startade kalenderskrivandet var min föresats att jag skulle hålla på i 10 år. Det var nog en glädjekalkyl märker jag.

Visserligen är det soligt och väldigt varmt nu, och vinter och december känns långt bort. Men innan vi vet ordet av är vi inne i julmånaden. Jag gillar att ha lite framförhållning och när jag äntligen valt ett tema och börjat fundera på de olika inläggen, märker jag ibland att det tar helt stopp....som om arbetarna på hjärnkontoret packar ihop och tar ledigt. Hur jag än försöker så dyker det inte upp något intressant. Många gånger får jag ge upp och börja fundera ut ett annat att tema skriva om.


De tre första åren skrev jag om änglar, ljus och hjärtan. Sen blev det färgen vit. Som skåning är jag inte så hemtam med snö, men det finns så mycket annat som är vitt och värt att skriva om.


Ett år blev det ett tomteår med hans släktingar och liv och leverne.


I fjor var det krisigt. Då var jag glad att vi stavar j-ljudet på olika vis. 

Under alla år har jag fått låna ett foto av Bosse och i fjor fick jag även hjälp av Karin. Katarina, min dotter, är en stor hjälp när jag ska leta idéer till de olika inläggen. Hon har en enorm fantasi och kommer med de mest tokiga infall ibland. 

Jag brukar hitta så mycket kul på bloggarna jag läser och om man är osäker på en sak går det alltid att skriva en fråga och vips får man svaret i bloggen. På grund av detta är jag helt övertygad om att det bara kommer att drösa in förslag på olika kalenderteman. Det slutar kanske med att jag får hålla på i 20 år i stället?

30 kommentarer:

 1. Fåglar är ju ett tacksamt ämne. De finns ju alltid och hör också julen till på sitt sätt. Tänker jag spontant utan att ha tänkt till alls ännu. Kommer jag på något annat så...själv funderar jag också på ett tema för julkalender i år och undrar om det inte blir granar. Kanske det också skulle passa för dig?
  Lycka till och låt oss hoppas på att du håller på allra minst 20 år till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fåglar fastnade jag för med en gång. Det är inget jag själv tänkt på tidigare. Jag visste väl att jag skulle få bra tips här på bloggen. Tack för det.

   Radera
 2. Hoppas du kommer på något för det bästa med december är din kalender!
  Vet inte om jag är till någon hjälp ... det är inte lätt, men spontant kom jag att tänka på kryddor och maträtter med anknytning till julen ...
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra Anki! Så många bra idéer jag fått redan. Kryddor och mat kan nog inte vara så svårt att hitta inlägg om. Jag fyller på min lista med förslag nu.

   Radera
 3. Jag är helt tom i huvudet på (h)julbilder..
  Svar..Nä nä inga selfie av mig Man ska inte skrämma ihjäl folk.
  Den fotoapparaten väntade inte,utan den tog foton i snabb följd.
  Mina pågar skulle ta foto tillsammans ,vi fick hålla på en bra stund innan det blev bra foton.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller särskilt förtjust i att bli fotograferad.

   Radera
 4. Jag tänkte som Anki - Kryddor och mat - Det är ju många speciella kryddor och maträtter som passerar revy från advent till jul.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer precis. Det var ett bra förslag.

   Radera
 5. Nej hos mig står det helt still ha ha jag har nyss börjat skriva att nu är sommaren här.. Men du kommer säkerligen på något alla dina inlägg är så bra... Hoppas du får en fin fortsättning på veckan nu kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det står ganska still här med, men det löser sig nog så småningom.

   Radera
 6. Funderar så det knakar. Ber att få återkomma. ;)

  SvaraRadera
 7. Högtider i andra länder, andra religioner kunde vara intressant. Någon vätldshändelse från varje datum, en känd person som är född på varje datum.Eller maträtter....//Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, här bara drösar det in olika tips. Tusen tack!

   Radera
 8. Nämen, sedär! Massor av tips! Tack, då behövde jag inte leta i min tomma hjärna, haha.
  Sommarkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, Gerd, du får så gärna leta och hör av dig om det dyker upp något.

   Radera
 9. Ska bli spännande att se vad du kommit fram till, när den tiden kommer. Ideér och förslag poppar ju upp i mängd här. Mitt "julhuvud" är helt stängt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kommer idéerna när man minst anar det. jag hoppas det blir så i är med.

   Radera
 10. Oj, knepigt att så här komma på något rakt upp och ner. Men såg glädjande nog att du fått en del tips. Kom på och citat från olika författare som kan höra julen till på något sätt eller böcker som kan ha samband med julen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så myset! Citat låter kul, tycker jag och böcker finns det med all säkerhet en mängd att välja bland.

   Radera
 11. Är inte ett dugg juligt lagd, så jag kan inte komma med några förslag. Tur att fler av dina läsare har kommit med idéer.
  Att redan nu tänker på jul bär mig emot. Det är ju sommar nu, och snö och minusgrader vill jag absolut inte tänka på än på ett bra tag. Åt andra sidan har jag inte för avsikt att göra en julkalender heller;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar inte heller efter vintern, men eftersom den med all säkerhet kommer nån gång, så känns det bra att vara förberedd. Det enda jag gillar med vintern är just julen.

   Radera
 12. Men så inspirerande, en får tacke så mycket. Och tänka till. Förlag kommer. Så glad du vill fortsätta. Du har också fått goda förslag här ovan så det blir Gunnel-julkalander i år också! Jag får julstämning av dina kalandrar, en pensionärsjulstämning som gör gott!
  Läste också ditt förra inlägg och nickar hummande här jag sitter, om fakta och alla som vet eller tror sig veta. Minsann spännande och svårt nog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du gillar kalendern. Jag tackar aldrig nej till hjälp med inlägg.

   Radera
 13. Tema MAT!! Ja alltså, jag och mat...det är som hand i handske det ;) Kram Gunnel <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mat gillar jag med...och det finns mycket god julmat.

   Radera
 14. Ska bli spännande att se vad du ska hitta på.
  Bara du inte får samma hjärntorka som jag har hamnat i.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu känns det ganska torrt, men vi får hoppas det löser sig.

   Radera
 15. Nu gör jag ett tredje försök att kommentera för mina andra två kommentarer verkar ha gått upp i rök. Mitt förslag är stjärnor som kan tolkas på olika vis men även mattemat tycker jag är väldigt bra.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mystiskt med kommentarerna. Jag är glad att du försökte igen. Mattemat går säkert att göra en hel del av. Jag har fått mycket att fundera över nu. Tror faktiskt jag kan blanda ihop en del av tipsen jag fått.

   Radera