fredag 20 november 2015

Shoppa hela veckan lång


Vi bestämde att vi skulle åka till Väla igår och shoppa eftersom vi äntligen var lösa och lediga från att passa tider. När jag vid frukostbordet läste tidningen insåg jag med en gång att det var nog inte så lyckat. På helsidor annonserades om att det var Pink Thursday på Väla. Jag har aldrig hört talas om det förut. I varje fall så  betydde det att nu skulle julstämningen börja på Väla centrum och alla butiker hade någon sorts erbjudande. Jag såg framför mig inte en massa erbjudanden utan en massa människor som trängdes. Jag blev trött bara av att tänka på det. Jag gillar när jag kan strosa runt i min egen takt och kunna titta på vad jag vill utan att armbåga mig fram. Det utlovades bl.a. en julklappsakut vad det nu är. Låter lite sjukt. Man skulle även kunna träffa Personal shoppers på Gamla torget (The old square). Det är något som jag aldrig skulle vilja ha med mig när jag handlar....en person som föreslår vad jag ska köpa. Det vill jag själv fundera ut. Ingen annan kan väl veta vad jag vill ha och vad jag gillar? Där är det jag som är experten. Jag är min egen "Personal shopper".

Lite underligt är det med de här färgade dagarna. Rosa torsdag är troligtvis helt nytt, men Black Fridag har vi haft nåt år nu i Sverige. Naturligtvis kommer det från USA. Där är det alltid fredagen efter Thanksgiving och många affärer är öppna hela dygnet och har en massa erbjudanden. I år är det den 27 november.

Mitt i allt detta färggranna hamnar även En köpfri dag som infaller på lördagen den 28 november. En utmärkt placering, måste jag säga. Det kan inte vara nån större konst att låta bli och handla just den dagen. Visakortet är väl på gränsen till medvetslöshet, så det är nog nyttigt med en vilodag innan julhandeln som varar inte ända fram till påska men till jul.

28 kommentarer:

 1. Låter trevligt, men nu när svärdotter har hjälpt mej att rensa i min garderob, har jag lite köpstopp... hittade ju massa fint hemma :) visste inte alla dessa dagar... inte den svarta, ad betyder det? Min son har god smak som han får vara min Personal shopper, ifall jag skulle behöva nåt i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana här hittepådagar gynnar bara handeln.

   Radera
 2. Blev det något shoppat ( =handlat) eller blev du trött av bara tanken? / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi handlade en del i de affärer som inte är inne på köpcentrat.

   Radera
 3. Aha! Så då blev det ingen shoppingdag på Väla för er?
  Men det kommer ju fler dagar :)
  Kram och trevlig fredag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska ge mig ut en helt vanlig grå vardag i stället.

   Radera
 4. Svar
  1. Så mycket det finns som lockar kunder. Det gäller verkligen att vara vaksam.

   Radera
 5. "I håll ve du", som vi säger här uppe när vi är helt ense med någon.
  Personal shopper, vilket larv! Fnyyys! ;)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är det onödigaste som finns.

   Radera
 6. Jag är inte mycket för att gå och shoppa!! ..................................... jag hittade kamera,foto och redigeringskurs som jag ska gå på... Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det lagom mycket folk i affären tycker jag det kan vara kul.

   Radera
 7. Jag gillar heller inte att handla när det blir julrusch, får lite panik, och värre blir det ju äldre jag blir.
  Men tack å lov kan man klicka hem på nätet om det är något man behöver.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt bekvämt att handla på nätet, men ibland vill jag gärna kolla på sakerna i verkligheten först innan jag köper nåt.

   Radera
 8. Färgade dagar och dagar tillägnade både det ena och det andra! Igår var det till exempel mansdagen som min pappa fick fira med att köra mamma och mej till IKEA. Aja, han fick i varje fall en extra stor portion med köttbullar och var rätt så nöjd ändå. :)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ett lite annorlunda sätt att fira på.

   Radera
 9. usch för trängsel, jag håller med dig.
  Dagar hit och dit för både det ena och det andra, det har gått för långt tycker jag, eller så är det ett tecken på att jag inte längre är ungdomlig och hänger med i utvecklingen. Med andra ord, vill jag inte det, med undantag för En köpfri dag. Hade ingen aning, så tack för inf.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt omöjligt att ha koll på alla nya firardagar och allt vad det är.

   Radera
 10. Jag vill ha det som du... lugnt och fridfullt, kunna titta på det jag vill i lugn och ro utan att någon knuffas eller hojtar att den SKA jag ha! pekandes på något jag håller i ;-) En sådan situation råkade jag ut för på rean eftr jul i fjol. Jag släppte genast prylen... jag MÅSTE inte ha speciellt många saker... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del människor blir som galningar när varorna är aningen billigare än annars.

   Radera
 11. Jag drar mig också från att handla när det är mycket folk på farten. Jag blir bara stressad. Jag vill ta tid på mig, se mig omkring, titta och fundera.
  Också här började julhandeln igår. Julgatan öppnades, så nu är det full fart igen ända tills mellandagsreorna drar igång. Jag funderar om jag ska vänta tills efter jul att köpa mig vinterstövlar, om det finns några kvar vill säga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ofta det jag oroar mig för att det inte ska finnas kvar det jag verkligen vill ha när mellandagsrean startar.

   Radera
 12. Önskar dig en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också har det bra.

   Radera
 13. Rosa torsdag har gått mig förbi... Fast jag är ganska dålig på det här med shopping. Väla köpcentrum har jag dock besökt flera gånger fastän det är väldigt långt från där jag bor. Tycker det är ett trevligt köpcentrum. Ha en fin helg. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar Väla efter ombyggnaden. Det är enklare att hitta och betydligt luftigare nu.

   Radera
 14. Jag undrar varför Sverige måste ta efter USA när det gäller i stort sett allt.
  Black Friday är en enorm köpdag i USA. Och numera gäller det även nätet och inte bara affärerna.
  Man kan göra riktiga fynd men de som köar timvis innan det sätter igång förstår jag mig inte riktigt på.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige strävar efter att bli ett miniUSA verkar det som. Snart har vi inget eget språk kvar.

   Radera