tisdag 3 november 2015

Den eviga tonåringen


Det epitetet sätts ofta framför Cliff Richards namn, och det passar bra. Han ser nästan likadan ut nu som när han var tonåring. Ålderstecknen måste ha tagit en stor omväg förbi honom. Vilken bravad att kunna hålla sig på topp i så många år. Dessutom har det varit väldigt lite skandaler om honom i motsats till andra artister. Idag verkar det som det är en nödvändighet med en eller flera skandaler för att artisten ska bli omtalad.

På tal om tonåringar så läste jag en artikel om en sömnforskare. Han hade kommit fram till att tonåringar behövde sova längre på morgnarna och därför borde skolorna starta senare på högstadiet. Det är gamla nyheter. Detta kom jag fram till för över 50 år sen.....och jag är ingen sömnforskare. Han beskrev hur en tonårings dygnsklocka var ändrad så att de inte kunde somna förrän sent på kvällen och därför behövde sin sömn på morgonen. Min dygnsklocka är exakt så. Betyder det att jag fortfarande är tonåring, tro?


Jag kände för att ändra om lite i sovrummet så jag sydde ett kuddfodral som var lika brett som sängen. Där fick jag plats till alla våra huvudkuddar och kunde lägga det tvärs över sängen. Eftersom det är samma tyg som överkastet så kan man inte se att det är ett löst fodral. Det har irriterat mig så länge att det såg knöligt ut vid huvudändan. Hur jag än försökte "puffa" till kuddarna så såg det ut som ett flygfoto över Alperna.Prydnadskuddarna är vinröda så jag sydde plädar av vinröd plysch och vit teddy. De är jättemjuka att svepa om sig när man vill ta en eftermiddagslur.

De här veckorna som vi haft hantverkare hos oss har jag varit tvungen att ställa mobilen på alarm tidigt på morgonen. Ingen skön känsla att vakna av en ringsignal, men tyvärr nödvändig. Det har gjort att jag känner mig helt urlakad så nästa vecka blir det säkerligen både sovmorgnar och eftermiddagslurar för min del.

38 kommentarer:

 1. Visst är det konstigt att våra inbyggda klockor kan vara inställda så olika, men det är väl bara att gilla läget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte mycket att göra åt.

   Radera
 2. och kvinnor behöver mer sömn än män ♥
  Snygg färg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visste jag inte att det var skillnad i sömnbehov. Skandaler är väl det vi vanligtvis kallar alla konstiga saker folk gör som att t.e.x uttala sig korkat eller bära sig dumt åt i allmänhet.

   Radera
 3. Inte omöjligt att en och annan plastikkirurg varit inblandad i Cliff Richards ungdomliga skönhet?!
  Har länge tänkt köpt mej en sån där filt.....kanske äntligen ska göra slag i saken!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan säkert tänkas att han fått lite hjälp.

   Radera
 4. Du är så fiffig, blev ju bra med dina kuddar och filtar.
  Jag har skalmans mat och sov klocka. Det är så bra för då missar jag inte någon måltid, eller sovstund.
  Har du träffat Rasmus ännu?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den klockan skulle jag kunna tänka mig. Han kom hem igår kväll, och han lovade ringa mig när han vaknat idag så jag kan åka och träffa honom.

   Radera
 5. Du är en smart tjej!! Fiffigt med kuddfodralet! ... Småbitarna av löken kan du om du vill byta ut Men bra att ha dom i en skål bredvid sängen gör nytta !! Ha en bra dag kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev nöjd med fodralet.

   Radera
 6. Det är ett elände med de där hantverkarna som kommer så tidigt på morgonen. Det borde finnas några som man kan boka in andra tider. Fast man får väl vara glad att de kommer över huvud taget!
  Det ser snyggt ut på dina sängar!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av hantverkarna har fått influensa nu fick vi veta, så i morgon ska jag i varje fall sova länge, men givetvis hoppas jag att han snart är på benen igen.

   Radera
 7. Håller med dig om Cliff Richard, han är fortfarande ung, i alla fall till utseendet.
  Ska man tro den där sömnforskaren så har ju aldrig jag varit ung. Jag är jättetrött på kvällar och pigg på morgonen och så har det alltid varit, även då jag gick i skolan.
  Hantverkare, det är jobbigt överhuvudtaget att ha dom i huset. Pang, bom och borr.
  Ha en bra tisdag.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot när allt är klart i badrummet.

   Radera
 8. Vad dåligt samvete jag får. Vi bäddar inte sängen med överkast. Men bäddar gör vi.
  Cliff Richard var verkligen min idol och så såg han ju ut även då. Tänk vad en del kan få till det. Bra var han iallafall. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte varje dag som överkastet kommer på sängen, men det fick klart bli nu när jag skulle fotografera.

   Radera
 9. Vårt sängöverkast är så brett och långt att det går att vika in om kuddarna. Då ser det ungefär ut som ditt kuddfodral på bilden. Du är verkligen påhittig när det gäller att sy och fixa. Plädarna ser ljuvliga ut!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett sånt överkast hade varit toppen att ha. Plädarna är riktigt härliga.

   Radera
 10. Åh, vilken långkudde! Du kan, du. Filtarna ser underbart gosiga ut. Det gör däremot inte Cliff. Tycker mig se hur förskäraren farit fram över hela nunan! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag tycker det liknar rynkor och han har säkert inte lyft ögonlocken för de hänger precis som mina.

   Radera
 11. Björn Skifs är väl också en sån där som ser oförskämt ung ut hela tiden, och han har då inte varit förbi någon plastikop. skulle jag tro.
  Sant att det inte ha hörts så mycket "skit" om just Cliff Rickard, vad kan det bero på månne.??

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn Skifs är också en evig tonåring.

   Radera
 12. Snyggt du har på sängen....
  hm...
  här har jag förpassat överkastet till skrubben,
  påslakanbäddning får duga, bara onödigt jobb att bädda där uppe ingen ser det ju ändå,
  och så får kvalstren andas lite...hahahaha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina kvalster får också luft ganska ofta, men eftersom vi har sovrummet på den våning där vi vistas mest, så känner jag mig "nödd och tvungen" ibland.

   Radera
 13. Hej, det går ju trots allt ganska mycket rykten om Cliff-pojken. Han har aldrig varit gift eller synts med kvinnor så man undrar över hans läggning. Nå, den får vara vilkensom för mig, han var en av mina absoluta tonårsidoler! Alper har jag i min säng, trots att det är en smal enkelsäng. Jag måste ju ha kuddar till djuren också, vaknar oftast av en söt liten Blinka som snusar precis vid mitt ansikte..på egen kudde förstås. Där somnar hon inte om kvällarna utan hon byter ställe under natten precis som katterna som i början av natten ligger fint vid mina fötter, men inte så länge...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rykten går nog inte att undvika, men några direkta skandaler där han gjort bort sig rejält har jag inte läst om.

   Radera
 14. Känner man sig bara ung i sinnet så betyder lite rynkor här och där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rynkor är helt naturligt, så jag tycker inte man behöver bekymra sig så mycket för det.

   Radera
 15. Läste en kommentar om bäddning. Och min Far sa alltid: "Gå inte hemifrån om du inte har bäddat och diskat. Tänk om du blir sjuk under dagen, och någon måste följa dig hem!"
  Bäddar alltid, men struntar i disken!
  Fint värre blev det i sovrummet!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Disken är lätt och gömma undan i diskmaskinen. Det är värre med bäddningen, tycker jag.

   Radera
 16. De där plädarna ser jättegosiga ut. Man skulle bara vilja kura ihop under en och ta en liten tupplur. Och snyggare sak att "ta på sig" får man leta efter. Hihi, vore absolut estetiskt lämplig för matlagning men antagligen ganska opraktisk för kökssysslor. ;-)
  Sömnmässigt är även jag en tonårig, har alltid varit och kommer alltid att vara. Mina syrebortskämda kvalster får ensamma tumla om i sängen till sen kväll (läs: tidig natt) innan nattugglan gör dem sällskap.
  Fint att du har Rasmus nära igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska använda plädarna flitigt har jag tänkt.

   Radera
  2. Det är skönt att ta en eftermiddagslur. Helst i november. På ett vis påminner CR om Björn Skifs. Både till det ungdomliga och brist på skandaler. Kram Bosse Tonåring

   Radera
 17. Vilka gosiga plädar du har sytt!
  Haha! Ja, tänk om man hade fått se ut som en tonåring livet ut ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns när jag tittade på ditt brudfoto att jag tänkte du ser precis likadan ut fortfarande.

   Radera
 18. Visst är det så! Säger jag som har en 13-åring hemma. Vilka morgnar vi har här hemma. En annan har liksom inte tagit sig förbi tonårsfasen jag heller. Och tro det eller ej, visst har jag en liten finne vid näsan?!

  Tur att vi är så unga!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan man skylla många av sina dumheter på att man är ung och oförståndig.

   Radera