onsdag 25 november 2015

Nej, se det regnar


Nu börjar jag känna igen Skånevintern. Efter lördagens ymniga snöfall kom en solig dag då barnen kunde åka pulka och ha jättekul. På måndagen var det åter plusgrader och sen kom regnet som ett brev på posten. Det har bara fortsatt att regna och nu är det i stort sett ingen snö kvar. Så här är det varje år. Är det konstigt att man vill hoppa över vintern? Här i Skåne lever den aldrig upp till sitt namn. Vinter tycker jag står för snö och klart väder. Det närmaste vi i södra delen av landet kommer det är när vi tittar på de julkort vi får. Jag kan inte komma på något förmildrande att säga om vädret. Det fodras att man har en stor portion humor om man ska klara sig genom de närmaste månaderna. I annat fall deppar man ihop totalt.

Det är en enorm tur att det snart är första advent. Då blir det i varje fall ljust inomhus. Idag har jag plockat fram alla mina adventsljusstakar och satt ut i olika rum. Jag tände dem så fort de kom på plats och det känns redan lite lättare, tycker jag. Julen är den högtid jag gillar bäst och det spelar ingen roll hur vädret är då. Inomhus kan jag ordna det så ljust och varmt jag vill ha det. Ifall det är för trist utomhus är det bara att dra ner persiennerna, så man slipper se eländet.

I många år har jag önskat mig ett paraply, antingen i julkapp eller när jag fyllt år, men ingen har hittills kommit med en sådan present. Nu har jag bestämt mig för att själv inhandla ett. Det är inget paraply vilket som helst, utan det är ett alldeles speciellt.


Det ska naturligtvis vara orange....och ha en svart text där det står: MERDE IL PLEUT........JÄKLAR DET REGNAR. Med ett sånt paraply klarar jag säkerligen t.o.m. av en skånsk vinter utan att bli deprimerad.

38 kommentarer:

 1. Du är så härlig och skriver så roligt och iinspirerande.
  Jag skulle också kunna tänka mig ett sådant fint paraply. Finns de att köpa?
  Jag tycker om vintern, alltså vanlig hederlig vinter, med snö och några minusgrader och knarr under stövlarna.
  Må väl.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att vi har advent och jul som lyser upp här i söder. Det paraplyet passar dig utmärkt. Du hade i alla fall tur i helgen som fick uppleva snö. Den kvarten det snöade hos oss var det fullt av regn på marken. Här fuskas det inte. Jag ska träna på att härdas. På fredag plockar jag fram ... men jag har tänt massor av levande ljus de sista veckorna. Onsdagskram Bosse

   Radera
 2. Wiolettan: Jag vet att de finns att köpa på nätet, men jag har inte sett dem i någon butik annars.

  SvaraRadera
 3. Bosse: All snö är borta nu. Sååååå onödigt med snö i lördags!

  SvaraRadera
 4. Jaha, då är det som vanligt i Skåne nu igen då :)
  Men med lite ljus i fönsterna blir det ganska mysigt ändå.....Och det där paraplyet var riktigt roligt :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste skaft ett sånt paraply snarast möjligt, känner jag.

   Radera
 5. Så ser ofta gotlandsvintern också ut. Ännu har vi inte fått någon snö, men visst regnar det och grått är det. Ditt paraply ser jätteläckert ut, hoppas att du får tag i ett. Om inte här, så får du väl åka till Frankrike och shoppa.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det paraplyet gör det åtminstone roligare när det regnar.

   Radera
 6. Det blir så mysigt och fint då adventsstjärnor och stakarna tänds.
  Det var ju ett passande budskap på ditt paraply, men visst blåser det mycket hos er i Skåne 😏
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag sak jag bara pyssla med att plocka fram julsaker. Sånt gillar jag.

   Radera
 7. För min del får det hellre regna än snöa, fast att jag vet att många längtar till snön. Och med ett sådant paraply vore det riktigt roligt med regn. Riktigt snygg färg. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regn är inte dumt ifall man är rätt klädd.

   Radera
 8. Ja, Gunnel, det är väl bäst att själv inhandla, hihi...då får man i alla fall vad man önskat sig ! Så nu klarar du säkert av den skånska vintern !

  Själv önskade jag mig en gungstol när jag fyllde 50 för länge sedan, men fick ingen, så jag gick och köpte gungstolen själv, hahaha....!

  En varm kram till dig såhär en sån regnig och kall dag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog så att jag får ge mig en egen present.

   Radera
 9. Inte ett dugg bättre längre norrut! Lär bli tredje pissvintern i rad!

  SvaraRadera
 10. Det var inte länge vi fick behålla snön.Idag regnar det !!! Men nu har jag i alla fall galoscherna på !! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regnet var väntat. Vi brukar väl aldrig ha snö som ligger kvar till jul.

   Radera
 11. Nej, skånsk vinter är nog inget vidare. Men jag kan trösta dig med att den i Göteborg knappast är bättre. Göteborgsvädret överhuvudtaget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var finns egentligen den fina vintern med massor av snö och allt bara är toppen? I fantasin?

   Radera
 12. Jag minns min barndoms vintrar på 60-talet och att de var mycket snörika och kalla. Inte bara barndomsminnen utan också dokumenterat i bilder min pappa tog.
  Efter 18 år på sydligare breddgrader har jag insett att det är VÄLDIGT mörkt i Sverige den här tiden på året. Idag blev det egentligen aldrig ljust pga moln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var barn var det riktiga vintrar som gällde.

   Radera
 13. En sånt skulle jag inte tacka nej till! De sörmländska vintrarna är nu precis som era. Snö, tö, regn och isgata om och om igen......trist!

  SvaraRadera
 14. Jag som ändå kommer från ett norr med riktiga vintrar vill inte längre deppa över den skånska; "SÅ ÄR DET BARA" är mitt visdomsord numera... Läste nyss en bok av en ung nordkoreansk flicka, Yeonmi Park, som lyckades fly denna skräckens kommunistdiktatur. Det blev verkligen en tankeställare så jag har bestämt mig att ALDRIG NÅGONSIN GNÄLLA MER... Vi har det så otroligt bra i vårt fria, fina land (trots "skitvinter").

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym! Har du något namn? Du är lycklig du, som känner att du är nöjd med allt. Jag tror annars att det är ganska mänskligt att inte alltid "gilla läget".

   Radera
 15. Bästa paraplyet hihi - om det är någon tröst så är det inte så mycket bättre norr heller vad gäller vinter. Advent nu strax och så vänder det och så kommer julen och vips så är det midsommar -- nästan snart iaf!
  Ha det skönt under paraplyet och inomhus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser verkligen fram emot advent och jul. Bästa helgen på hela året.

   Radera
 16. Min irländska regnkappa håller blåsten och regnet borta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den snyggaste regnkappa jag nånsin sett.

   Radera
 17. Ett par dagar hade Norrbottens kustland ett fint, tunt snötäcke men den snön har nu förvandlats till rena skridskobanan. Numera kan inte vintrarna bestämma sig för om de ska vara vackra vita eller grågröna med ishalka. Det är snö och tö om vartannat. Och när man vistas utomhus så är det med lårbenshalsen som insats...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller verkligen att vara på sin vakt när man ger sig ut i halkan.

   Radera
 18. Jag tror att just ett sådant flott paraply skulle klä dig fantastiskt bra.
  Jag har ett par olika som jag byter mellan. Köpte ju två nya för en tid sedan.
  Men jag hoppas att du ska slippa använda ditt paraply alltför mycket under vintern.

  SvaraRadera
 19. Det är min förhoppning med.

  SvaraRadera
 20. Ibland känns det som om den största delen av Sverige behöver byta motiv på julkorten innan det anmäls som falsk marknadsföring!

  SvaraRadera
 21. Jag gillar inte snö men inte regn heller. Svårt det där med förnöjsamheten ibland!
  Tips: stick den där bilden på paraplyet under näsan på Rasmus, *vink, vink!*

  SvaraRadera