lördag 29 december 2012

Ett litet rött paket


Ett par dagar före jul var jag på Väla eftersom jag skulle hämta böcker som jag fått undanlagt. Det är en väldigt fin service affärerna tillhandahåller att packa in paketen i fint presentpapper med tjusiga rosettdekorationer. Det är knappast några problem med detta mesta tiden under året, men när det närmar sig jul så kan väntetiden bli ganska lång. Jag tror nog man skulle kunna lösa det på annat vis. Det är synd om expediterna som både ska ta betalt och slå in en massa paket när köerna bara växer. Jag kan bara föreställa mig hur stressade de känner sig. De arbetar på för fullt, men det hjälper inte mycket. Varför skaffar inte affärsinnehavarna extra personal som har hand om paketinslagningen under den här stressiga perioden? Eller kanske helt sonika meddelar att: "Vi kan inte packa in paket i julveckan". Jag tror nog att många hade accepterat detta. Jag tycker själv att det är halva nöjet att packa in paket snyggt och dekorera.

Bokhandeln jag besökte var proppfull och kön fram till kassan var rejält lång. Tur att de hade nummerlappar där som höll lite ordning och reda. Jag såg när jag tog min lapp att jag hade 21 före mig i kön. OK, tänkte jag, det är väl bara att vänta på sin tur. Antingen det, eller gå därifrån. Men då fick jag ju inga böcker. Jag var förberedd på att det skulle ta lång tid en sån här dag, så jag kan inte påstå att jag blev så stressad av att vänta. Men irriterad till tusen!!!!! På folk som bara måste klaga på allt. En karl stod bredvid mig med famnen full av böcker och ondgjorde sig över alla som kom fram till kassan och ville ha sina böcker inslagna. Det tyckte han att de kunde göra när de kom hem, så det gick lite snabbare för oss andra. Jag surnade till mer och mer över att behöva stå och lyssna på hans gnäll. Äntligen blev det då den här gnällspikens tur att gå fram till kassan.....och då trodde jag att jag skulle svimma. Karlskrället hade mage och säga att han ville ha sina böcker inslagna! Just då skulle jag mer än gärna kunnat anmäla mig som frivillig paketinslagare, och jag hade börjat med att vira in hela karlen i silvertejp. Men eftersom det var så nära jul, och man då förväntas vara snällare än vanligt, så hade jag väl blivit tvungen att pynta honom med en extra rosett.

37 kommentarer:

 1. Ha ha... skulle har varit kul att se dig slå in karln!

  Jag hatar verkligen att slå in julklappar, här gör gubben det, raskt och rationellt utan extra snören och dekorationer. Jag servar med tejp o sax. Ibland köper jag snygg presentpåsar på Ikea eller i bokhandeln och lägger ner i istället.

  Kan bara hålla med om att det nog är onödig för butiker att slå in i paket före jul. Ibland kan man få med fint julpapper och snören hem istället.
  Ha en god fortsättning på helgerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det räcker mer än väl att affärerna skickar med kartonger och papper.

   Radera
 2. Det skulle varit en syn det... silvertejpinlindad karl med rosett :) De som gnäller värst visar sig vara stoppklossar vid kassorna - jojo, det har man ju upplevt många gånger... Jag gillar inte heller att slå in paket - det blir aldrig så där fint som på bild, men hellre det än att ta en massa tid i kassan om det är lång kö.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara lugnare att slå in paketen hemma än stå i affären och känna hur irriterade alla blir som väntar på sin tur.

   Radera
 3. Det hade varit en underbar syn det!
  Paketinslagare var ett av mina första jobb, i min fars Ur-& Optikaffär. Jag fick öva hela hösten innan för att kunna göra riktigt fina paket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är du en riktig expert. Jag tycker det är svårt när man ska vika in hörnen på pappret, men trots det så gillar jag att försöka fixa till paketen själv.

   Radera
 4. Jag skulle mera än gärna ha hållit i honom med du paketerade karln!:)

  Däremot kan jag förstå att det inte lönar sig för affärerna att anställa inpaketerare, men tycker att de kunde gå ut med att de tar lite extra betalt för sådant om man inte vill göra det själv hemma. Att servicen finns med till sitt pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gläder mig åt hjälpen. Bra idé att ta en liten slant för inpackningen, och att den gjordes en bit från kassorna.

   Radera
 5. Jag hade också hjälpt till att hållt karlskrället Jag hade tagit med mej silvertejp.............Det är för tidigt att få vår nu!!! Lungna dej tösabit!! Ta`t lugnt och var som en skåning :-) Då är man inte hialös.. Stor kram till dej!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för erbjuden hjälp. Jag har nog lite svårt för att "hia" mig när det gäller att vänta på våren.

   Radera
 6. Jag gillar inte att slå in paket, för jag är inget bra på det. Men jag säger som föregående. Hade gärna hållit i karln så du hade kunnat veva på tjockt med silvertejp. Ha det bra de sista timmarna innan vi kan skåla in ett nytt år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Den karlstackaren hade nog inte blivit uppackad till julafton med all den silvertejpen. Ha det bar du med.

   Radera
 7. jag tycker inte att affärerna behöver slå in paket, det skulle ju gå så mycket snabbare då när alla är stressade före jul
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tag fanns det ett bord ute på Väla där ungdomar stod och slog in julklappar för en summa pengar. Allt gick till välgörenhet. Det tyckte jag var ett bra initiativ.

   Radera
 8. Jag tycker om att göra egna paket men ibland är det bekvämt att slippa. Tycker att de kunde anställa någon ungdom som kanske mot en avgift slår in paket till dem så så önskar....
  Sen kan man väl bara var glad att man inte är gift/sambo med denna man.....//M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att först stå och treta sig på de som får paket inslagna och sen begära samma sak själv.

   Radera
 9. Närmaste centrum här där har de flesta butiker extra paketinslagare vid ett par bord utanför butikerna.
  Där går det undan. Men jag slår gärna in själv.
  De små djuren har jag inte fotograferat, det är en gratis Microsoftbild.

  Hoppas du kan koppla av och ha det skönt i mellandagarna. Snart är det dags igen och igen... (det är ju Trettondan också.)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min dotter fyller år Trettonafton så då står inte jag för festandet.

   Radera
 10. Hi hi! Det hade väl varit en rolig syn det. En karl i silvertejp med rosett på:)
  Tur att du stannade och fick dina böcker i alla fall för böcker vill man ju inte vara utan.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böcker måste man ha, så de är alltid värda att vänta på.

   Radera
 11. Då hade du kunnat fästa snöret runt karlen med häftapparat också! Det var bättre förr, för då hade dom extrapersonal i jultider som slog in paket. Önskar dig ett Gott Nytt År! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Ska komma ihåg häftapparaten till nästa jul.

   Radera
 12. Godmorgon! Jag somnade vid 11tiden igår och vaknade två timmar senare och kunde inte somna om förrän 4tiden.Så idag är jag t r ö t t !! Ha en bra dag! Morgonkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag satt uppe till halv 2 i natt. Du kunde ju slagit en signal så kunde jag pratat dig trött.

   Radera
 13. Ha ha ha.... ja tänk om du hade virat in gnällspiken....du skulle i så fall först o främst satt en stor bit silvertejp över munnen på honom! Fy sjutton vilka gnällspikar vi har att göra med ibland! Vill önskar dig och din familj GOTT NYTT ÅR och hoppas på att de flesta gnällspikar slutar gnälla under nästa år!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar dig med ett Gott Nytt År! Visst har vi alldeles för lätt för att klaga över bagateller.

   Radera
 14. Hahahaha...
  det kan hända en hel del i en väntekö.
  Jag brukar stå å tjuvlyssna på apotekskömänniskorna,
  när dom börjar ondgöra sig inför den apoteksanställda som egentligen bara vill skriva sina lappar på alla medicinburkar och säga tack å hej...
  näe den stackaren får vara kurator också och höra hur sjuk grannen är, vilka mediciner grannen tar...
  jaja inte bara den apoteksanställde får höra utan alla vi som står å väntar på vår tur också.
  Man skulle lätt få ihop ett kåseri varje dag bara av att lyssna...

  Jag hade velat se dig paketera in den gubben jag...och att du kunde vara tyst???
  Min mun hade nog öppnat sig per automatik...

  Hoppas nu att du får ett nytt härligt bloggår 2013.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man får verkligen många bra bloggtips i väntekön. Jag undrar om folk tror att det är endast den de pratar med som hör vad de säger, för ibland ventileras så personliga saker så det borde vara tystnadsplikten som gällde. Jag önskar dig med ett härligt bloggår 2013 och ser fram emot att läsa om dina bravader.

   Radera
 15. Kolla gärna deras kläder!!Ok Nästa gång så ska jag slå en signal så att du kan få prata mej till sömns,vet inte telnr.Går det med 112??.Mitt är 0708239341....Kram!

  SvaraRadera
 16. Tantkalendern har jag inte hörts talas om, men nu vet jag, om jag behöver någon gå-bort-present till en ..... annan TANT!
  GOTT NYTT ÅR!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 17. Önskar dig en trevlig nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 18. Vilken syn att se dig bunta in gubben i silvertejp... ha ha ha!!
  Har också upplevt dessa eländiga köer och tyckt mest synd om expediterna som måste bli superstressade av onödig paketinslagning till jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avundas verkligen inte expediterna under julruschen.

   Radera