torsdag 27 december 2012

Dags för ny kalender


Snart kan jag slänga min fullklottrade kalender från 2012. Jag inbillade mig att när jag slutade jobba, skulle jag inte behöva skriva in så mycket i min almanacka. Där trodde jag helt fel. Det visade sig att jag hade hur mycket som helst att anteckna. Nu vet jag inte om det beror på att jag har mer att göra eller att jag har sämre minne. Jag förutsätter att det är det första alternativet. Det låter bättre. 

Min ena dotter föreslog att jag skulle kalla den för ledighetskalender, när jag nu inte hade några måsten att skriva in. Ett jättebra förslag! Min kalender är nerklottrad med roligheter. Jag har en hel sida att skriva på för varje dag, och vissa dagar är det ganska fullt. Nu är jag så klart inte så upptagen att varje sida blir fylld, men vissa dagar ser det ganska tjockt ut. I den här kalendern är det enbart positiva påminnelser som skrivs in. Är det något negativt så får jag försöka komma ihåg det ändå, och det är ju inte hela världen ifall jag glömmer bort det.  

Tantkalendern är en kalender helt i min smak, och jag har just skickat efter nästa års upplaga. Eva Björks teckningar är helt sanslöst roliga. Den gavs ut första gången 1999 och handlar om ett visst tema varje år. Något år har det varit tanter och blommor och något år djur eller mat eller lekar. Ett år var temat män och städning och det har också handlat om husmorsgymnastik mot allt från gäddhäng till skurgumsknän. Årets kalender handlar om tanter och flörttips. Den första kalendern handlade om "tanter i deras aktiva arbete och redskapen de använde till skillnad mot sysslolösa pinuppor i många andra almanackor". Men tanter kan faktiskt också njuta av sysslolösheten ibland; i varje fall Pantertanter.

19 kommentarer:

 1. *ler...* den kalendern skulle jag allt också vilja ha, men nu fick jag en kalender av lille John Vilde och med ett foto av han för varje månad, den pryder min vägg och jag kan sitta å titta på han när jag bloggar.

  Hoppas nu att du får ett roligt slut på året och ett gott nytt 2013...

  Rantamorkramen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, en sån kalender fick jag av Rasmus för nåt år sen. Finns inte bättre kalendrar. Den slår Tantkalendern med hästlängder.

   Radera
 2. Vilken mysig kalender!

  Den skulle ju passa perfekt till mig, men jag nöjer mig nog med den jag fått hos Konsum, den är jättebra, med mycket utrymme för anteckningar.

  Och något som var ett absolut måste för Åke, uppgift om månens läge.

  Du vet väl att allt som ska växa ovan jord, ska sås när månen håller på att bli full och det som ska växa under jord, potatis, betor, morötter och sådant ska sås i nedan. Det är viktiga saker att hålla ordning på för en bonde.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visste jag faktiskt inte. Så mycket nytt man får lära sig genom att blogga.

   Radera
 3. Var får man tag på den kalendern??Då har vi ostbullar gemensamt :-)Nattikram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrev in Tantkalender på Google, så dök adressen upp. Det var enkelt att beställa den på nätet.

   Radera
 4. Vilken kul kalender! Måste jag nog också kolla på nätet :)
  God fortsättning!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tack Gunnel..
  Jag hoppas att din jul var fin det var min..
  Nu önskar jag dig ett gott nytt år..
  Kram Nicki m fam

  Ps..Jätterolig kalender :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft en mysig jul. Jag önskar dig med ett Gott Nytt År.

   Radera
 6. Verkar vara en festlig kalender. Låter bra med gott om skrivplats. Ska kolla upp det. Önskar dig ett bra slut på året. Det är inte långt kvar alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tantkalendern har inte så stor skrivplats, men jag köper en annan för det ändamålet. Vet inte om jag kanske var lite otydlig. Jag önskar dig med ett Gott Nytt År.

   Radera
 7. Så underbart med en tantkalender! En sådan skulle jag vilja ha.

  SvaraRadera
 8. En kalender fylld med roliga saker. Vilken hit!

  God fortsättning på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just så livet ska vara. Jag önskar dig med en god fortsättning.

   Radera
 9. Jag blev så sugen på en tantkalender, så nu har jag också beställt en :-). För en kalender behövs, även om man har en massa ledig tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst behövs en kalender, annars kanske man glömmer bort nåt kul man skulle ha gjort.

   Radera
 10. Aha, detta har jag anat, att har ännu mer om sig och kring sig när man blir pensionär!

  SvaraRadera