torsdag 30 september 2010

Akupunktur
Idag har jag givit mig själv akupunktur....ute i naturen. Det är dags för nyponplockning nu, och idag var en perfekt höstdag för den sortens jobb. Jag tog med både handskar och sax, för att inte  bli alldeles sönderstucken. Men jag klarade inte av att använda dem. Det var ungefär lika lätt som att försöka trä tråd i en synål med boxhandskar på händerna. Det fick räcka med en handske, så jag kunde ta tag i grenarna, men sen blev det till att plocka så försiktigt det bara gick. Det blev en OJ-kasse nästan fylld med nypon. Så nu har jag suttit framför TV:n ikväll och tittat på Medium och snoppat nypon. Jag är verkligen glad att jag inte levde på den tiden när man var tvungen att plocka allt ätligt som fanns i naturen för ekonomins skull, för så kul är det inte att varken plocka eller rensa bär. Det stannar ju inte vid det heller. Man måste ju se till att laga något av allt man plockat också. Min energi sträcker sig inte längre än till att lägga nyponen på en plåt och sätta in i ugnen för torkning. Sen ska det bli nyponsoppa!!!!!

Jag trodde faktiskt inte att jag någon gång skulle tänka att det hade varit kul att vara på jobbet igen. När jag läste reportaget i HD om fritidspersonalens träff, tänkte jag på allt roligt jag varit med om på jobb.  Dagen efter jag läst artikeln vaknade jag som vanligt halv sju. Då var alla tankar på jobb borta och det kändes bara skönt att kunna dra täcket över huvudet, vända sig på andra sidan och somna om.

När nyponen har torkat klart ska jag lägga in en grammofonskiva i ugnen och testa att göra en skål. Jag tyckte det var en så himla rolig idé.

2 kommentarer:

  1. Ja, njut du av att kunna somna om - underbart! Skålarna av gamla LP-skivor blir jättesnygga. Och som du redan vet - om abstinensen skulle bli alltför stor sätter jag gärna på en kopp kaffe till dig anytime :-). Kram P.

    SvaraRadera
  2. Jag dyker upp en eftermiddag. Det kan du lita på.

    SvaraRadera