tisdag 1 augusti 2023

Rättelse

Det blev lite tokigt med soffinlägget förra veckan. Jag försökte spara ner bilden så jag skulle kunna visa den på bloggen, men det bara strulade hela tiden, Därför visade jag en annan soffa, men den liknar inte alls den jag har köpt. Inte nog med att bilden på klädseln är grön, den är gräsligt gräsgrön...ja klädseln  är faktiskt gjord av gräs. Jag såg den en gång jag besökte en plantskola. Huruvida den är skön att sitta i vet jag inte, för det var inte aktuellt med något soffinköp för mig då. 

Jag har över huvud taget haft en del strul med bloggen sista tiden. Hos en del tar det en evighet att få kommentarerna att gå igenom. Det kommer hela tiden upp en ruta som säger att ett fel har inträffat. Efter en tre till fyra gånger brukar det ändå lyckas som tur är. Idag har jag försökt spara soffbilden igen, och nu lyckades det. Det gick tyvärr inte att få samma färg på den som den har i verkligheten hur mycket jag än försökte. Ni får använda fantasin och tänka mycket mer åt det gula hållet. 

Så här ser soffan ut. Benen är lite högre än på de flesta soffor. Det stod att det skulle vara väldigt lätt att städa under den, om man nu skulle känna för det.

Jag älskar "muckarkalendrar". Sådana kan man ha för alla tillfällen. Just nu har jag en flyttmuckarkalender. Idag är det 46 dagar kvar tills jag flyttar. Innan dess är det ännu en hel del som ska packas ner i lådor. Jag får ta en runda i trädgården med, för där har jag inte varit på evigheter. Den liknar snart en savann och jag undrar varje morgon jag drar upp persiennerna om jag ska få syn på några vilda djur. Det vildaste jag sett hittills är grannens katt.

30 kommentarer:

  1. En snygg och bra soffa!
    Ibland är det bra att ha latdagar!
    Ha en bra dag
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag har suttit en fåtolj av samma sort som soffan du visade förra inlägget. En roligt modell utan tvekan. Passar i trädgårn tänkte jag. Ditt val gillas, vilken läcker mjuk och lugn färg. Färgåtergivningen är inte alltid optimal på bloggen min heller. Och det här med kommentera det är nog ständigt återkommande - på de flesta bloggar tror jag.
    Titta ut på din savann om natten Gunnel - det är då det rör sig :-)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får kanske sätta alarm på klockan och sitta och lurpassa.

      Radera
  3. Ärligt talat så blev jag lite konfunderad över den förra soffbilden. Även om den i sig var fin men ha något som behöver så mycket vatten inomhus vore väl inte så bra.
    Hur som helst så tycker jag att din riktiga soffa ser väldigt snygg ut så det blir säkert väldigt bra.
    Ja, nu pågår nedräkningen och jag förstår att det är mycket som ska fixas inför flytten. Vissa saker kan man inte packa förrän in i det sista.
    Önskar dig lycka till med alla förberedelser!

    När det gäller verifieringsrutorna har jag behövt försöka 26 gånger vid ett tillfälle. Ja, jag blev irriterad...

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Haha! Nej den där "trädgårdssoffan" hade inte trivts hos mig. Jag kan inte ens hålla liv i de mest torktåliga krukväxter.

      Radera
  4. Det är säkert ingen fara med trädgården- den har du ju skött perfekt i alla år.♡
    Grannenskatt låter som ett lagom viltinslag i mina öron.
    Soffan ser fin ut och skönt att slippa dra ut den för att kunna städa under.
    Ha en bra eftermiddag och imorgon kan du sätta ett nytt kryss i din muckarkalender!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns riktigt bra att kunna räkna ner.

      Radera
  5. Det är härligt med möbler med färg. Gillar din soffa skarpt, även om färgen på bilden inte är exakt. Modellen ser också bra ut.
    Själv är min soffa grå (bäddsoffa! Dessutom i vinkel... som jag absolut inte skulle ha)! Men var tvungen att ändra mig för det praktiska med den. Behöver ha plats för övernattande gäster.
    Men nästa gång det blir soffinköp, då ska ha en som liknar din.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har också haft två b bäddsoffor och extrasängar här för semesterfirarna. Jag kommer inte att ha samma yta nu, så det får bli andra lösningar.

      Radera
  6. Soffan ser verkligen bra ut ... och bra att den är lite högre. Färger är ibland svåra att få helt rätt, men jag är säker på att den är snygg :)
    Fint att ha startat nedräkningen ... dagarna går fort!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Den soffan ser riktigt snygg ut!
    Jag har inte haft några bekymmer med att kommentera hos dig. Hoppas den här går iväg utan problem också.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter bra. Det är så irriterande när man måste försöka om och om igen för att kommentera.

      Radera
  8. Hahaha! Jag undrade verkligen vad det var för soffa du visade i det inlägget. Men då jag älskar limegrönt och dessutom är väluppfostrad kommenterade jag inte soffan.
    Å om jag jämför grässoffan med den du visar idag, så tar jag grässoffan ändå;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Så bra då behöver vi inte bråka om sofforna.

      Radera
  9. Visst har du haft den gräsbeklädda soffan i din blogg förut? Rätt färger är svårt att få, ska jag visa hur det mörknar nu i augusti ser det ut som ljusan dag då jag tar foto.. ?Muckarkalendrar var väl förr kammar? Ta en bild på din soffa i rätt dagsljus, tycker även den är snygg på bilden, kram https://kort.webblogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har helt rätt att grässoffan varit med tidigare. Jag minns att Göran hade en muckarkam när han gjorde värnplikten, men jag har alltid gillat att räkna ner hur många dagar som var kvar tills nåt kul skulle hända. Det är väl mer en nerdäkningskalender egentligen.

      Radera
  10. Ser ut som en mycket bekväm och praktisk soffa i och med att den har lite högre ben. Bloggstrul verkar det vara hos flera har jag läst. Mina kommentarer har ibland försvunnit i tomma intet, både på Wordpress och Blogger så nu hoppas jag den här går in.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Soffan var riktigt skön att sätta sig i och framför allt mycket lätt att resa sig ur.

      Radera
  11. Så trist när det tekniska på bloggen inte fungerar. Hos dig har jag inte alls haft bekymmer men hos blogg.se är det oftast helt bedrövligt med att kryssa i alla rutor om att en inte är en robot. Fast det är rätt kan en få fortsätta 20 gånger. Då har jag numer gett upp. Finns gränser.
    Den gröna soffan såg jag i ditt inlägg där du berättade att du köpt en soffa.
    Tycker den du bestämde dig för är riktigt fin. Nätt, dessutom. Och att den är lite högre gör det lättare att sätta sig och ställa sig upp. Och att dessutom komma under med en dammsugare är en fördel.
    Förstår att nedräkningen inför flytten är i gång. Så roligt för dig.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är kul att skaffa lite nya möbler nu till lägenheten.

      Radera
  12. Den där soffan var ju snyggare, men den där andra var ju unik i sig.
    Har haft tur här länge nu, inget strul med bloggen...knackar tre gånger i bordet här och spottar över axeln...annars börjar det väl strula.
    Nu får jag torka golvet här. ;)

    Ha en fin fortsättning på veckan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Det är visst strul lite varstans har jag märkt.

      Radera
  13. Den soffan sitter jag gärna i. Och städar under! Bra att dammet syns, så kommer det lättare undan.
    En dag mindre i muckarkalendern. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kollar varje morgon hur många dagar som är kvar.

      Radera
  14. Ta dina egna bilder då soffan är på plats, den bild som ger mest rättvisa som du tycker.. Själv bryr jag mig inte om vad folk tycker om vårt hem.. Vi lever här, har valt våra möbler, aldrig nya då vi alltid haft valpar och kattungar och slösar inga förmögenheter på möbler... Våra vänner är som vanligt de gamla som känner oss och vet vår livsstil.. Älskar våra djur, oss som vänner, kram https://kort.webblogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska fotografera sen när soffan är på plats. Jag tänker som du att jag möblerar så jag trivs.

      Radera
  15. Den där soffan såg jätteskön ut! Och var betydligt snyggare än grässoffan du visade i det andra inlägget! Jag tyckte väl att det var lite underligt, men smaken är ju som baken, så....... Ha det gott! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är väldigt förtjust i min nya soffa, och vilken tur att den levereras veckan efter jag flyttat in.

      Radera