torsdag 10 augusti 2023

Födelsedagskalas

Jag blev rejält firad på min födelsedag. På morgonen lagade Zoé frukost. Hon hade vändstekt ägg åt oss alla och det smakade bra till det övriga som serverades. Av barn och barnbarn fick jag bl.a. en minimotionscykel. När jag läste om den hos BP blev jag väldigt intresserad och pratade om den.......antagligen väldigt många gånger. Jag har bestämt mig för att bli lite mer sportig. Gratismotion när jag sitter och tittar på TV kan aldrig vara fel. Det är dessutom bra storlek på cykeln för att ha den i en lägenhet.

Vi åkte lite senare till Grand hotell i Mölle för att äta lunch. Vädret var perfekt så vi satt ute på en av deras terasser och åt. Utsikten är helt enorm. Det ligger ju precis vid vattnet och när det är klart väder kan man se över till Danmark. 


När vi var nöjda med Möllebesöket åkte vi vidare för att dricka eftermiddagskaffe. Det blev ett besök hos Flickorna Lundgren på Skäret. Det var hit kung Gustav VI Adolf åkte och fikade varje sommar när han var på Sofiero. Han beställde alltid vaniljhjärtan och det har jag full förståelse för. Det gjorde vi med och det var de godaste hjärtan jag ätit. Här var det rejält med vaniljkräm i kakorna och inte bara en litem mesig klick. Caféet är kunglig hovlevarantör av just de här kakorna. 

Trädgården liknar en riktig "mormorsträdgård" med massor av gammaldags perenner, som blommar i all världens färger. 

Det gick att sitta och fika både framför det gamla huset och på baksidan. Man är väldigt beroende av vädret här, för det finns ingen plats att sitta inomhus. Det regnade både före och efter min födelsedag, men den 5:e augusti var en riktig solskensdag. Jag kan faktiskt inte påminna mig att det någonsin har regnat på min födelsedag. Min farmor sa alltid när jag var liten, att det berodde på att jag varit snäll under året som gått. 

På kvällen körde vi till en liten restaurang i Ängelholm för att äta thailändsk mat. Alla beställde fyra små rätter, men namnet på rätten var mycket missvisande. Små var de definitivt inte. Det var helt omöjligt att äta upp hur gärna man än ville, men Zoé och jag hade ändå plats över för lite glass. 

På kvällen var det TV-soffan som gällde. Någon mer mat behövdes definitivt inte. Jag gillar födelsedagar.

34 kommentarer:

  1. En alldeles underbar födelsedag! Ett härligt sommarväder med besök i Mölle och fika på Skäret - kan knappast bli bättre!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk födelsedag! Det är ju gott med god mat.
    Man behöver inte fira att man blir äldre, med vid födelsedagar blir det verkligen av att man träffa nära och kära. Jag gillar verkligen födelsedagar, både att bjuda och att bli bjuden. Fast det visste du nog redan.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet att du med gillar fester. Det sätter piff på tillvaron.

      Radera
  3. Oj så mycket gott ni hann att stoppa i er=) Mmm vaniljhjärtan, var längesedan jag bakade det. När jag jobbade på en förskola så var det en mormor till ett utav barnen som alltid bakade ♡ och bjöd oss på det på Alla Hjärtans dag. Hon fick bakad i många år då hon fick tre barnbarn som alla gick hos oss. Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bakade med vaniljhjärtan när mina barn var yngre. Det är jättegott.

      Radera
  4. Så fantastiskt härligt - en dag för Gunnel Sol och hennes familj! 💖

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt blir så mycket bättre när solen visar sig.

      Radera
  5. Vilken fantastisk födelsedag det blev. Fullt upp med trevligheter hela dagen!
    Ha en fin torsdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, jag är nöjd med min födelsedag.

      Radera
  6. Jag blir varm i hjärtat när jag läser om din fina födelsedag. En dag att minnas. Och så klart att solen sken på din dag.

    Kram

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig och bra födelsedag du fick och vilket firande! Mölle är kanon och "Flickorna på skäret med". Bättre än så kund det knappast bli. Hoppas du får mycket glädje av din present.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har testat den och jag tror det kommer att bli bra.

      Radera
  8. Vilken härlig dag du hade!
    svar..Kanel fungerar!
    Ha en bra dag! Kram!

    SvaraRadera
  9. Klart du gillar födelsedagar, när du blir såpass firad en hel lång dag! Underbart!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, att fira allt tycker jag är viktigt.

      Radera
  10. En verkligt fin födelsedag! De dina är så fina som uppvaktar dig på bästa sätt. Härligt att läsa och fint att se alla foton därtill.
    Ha det gott Gunnel, hoppas solen snart tittar fram igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, måtte det inte dröja ännu ett år innan vi ser solen.

      Radera
  11. En toppenfödelsedag! Har aldrig besökt Flickorna på Skäret, men funderat många gånger. Sån´t som man " unna sig. Stora fina Zoe! Måste vara kul att ha hennes hos sej. Är det en tjej som är lika bra på svenska som på franska... eller luxemburgiska.,,? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Zoé är 5-språkig. Hon började på dagis som bebis och där pratades bara franska så det har nästan blivit hennes förstaspråk. Hennes föräldrar pratar bara svenska med henne. I skolan är det luxemburgska som gäller och efter tredje klass är undervisningsspråket tyska. Engelska lärde hon sig själv genom att titta på Disneyprogram när hon var väldigt liten. Kul att höra när hon pratar med kompisar för hon hoppar mellan språken snabbt.....en del kompisar pratar engelska, några franska och en del luxemburgska. Det finns ju många nationaliteter i Luxemburg.

      Radera
  12. Klart du gör - gilla födelsedagar alltså. Så fint du blev firat och det med en blå himmel som bakgrund. Så skoj att du fick en "trampcykel" av din familj och jag är väldigt glad att jag inspirerade till det inköpet. Som du säger - det är gratis motion framför tvn. Efter ett par veckor går det per automatik att bara trampa på.
    Zoë har verkligen blivit stor. En så fin tjej:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas få in en rutin på mina cykelturer när jag flyttat. Zoé är snart lika lång som jag.

      Radera
  13. Ett sådant motionsredskap låter ju inte så dumt, bra att nämna saker mycket för sin omgivning förstår jag. ;)

    En liten glass kan man ju alltid får ner.

    Ha det bäst nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ville ju var säker på att alla förstod vad jag menade...kansske var jag lite övertydlig ibland, men de fattade vinken i varje fall.

      Radera
  14. Grattis på födelsedagen, låter som du haft ett UNDERBART firande av nära och kära, med bra väder som varit sällsynt efter 17 juni, att jag minns just det datumet var en underbart varm dag och dottern gifte sig, dagen efter började regnet...kram https://kort.webblogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får vi hoppas på soliga 17-junidagar i fortsättningen.

      Radera
  15. Tala om födelsedagsfirande!!! Och vädergudarna ville också fira dig med sol och blå himmel. I min barndom var min familj och jag och fikade hos flickorna på Skäret. Där fanns det gott om smarrigt fikabröd. Mums!
    Hm, det frosseriet syns fortfarande när jag ställer mig på vågen ... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får inte bli för många besök där under en sommar.

      Radera
  16. Stort grattis! Och vilket fantastiskt firande! Gläds så med dig. Bättre kunde det inte bli. Så fint att ha nära och kära runt dig.
    Varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en mycket lyckad födelsedag.

      Radera
  17. Ett stort stort grattis på din födelsedag och tack för att vi fick följa och se lite det lät verkligen som om ni hade en toppen dag. Lycka till med motionscykeln och ha en riktigt fin helg nu kram Nicki..

    SvaraRadera