tisdag 8 september 2020

Uppskjutna planer

 

Ulrika och jag har haft som tradition i långt över 10 års tid att åka minst en gång om året till Köpenhamn för att gå och se en musikal. De ges alltid på Det ny teater som är en mycket gammal byggnad. I våras hade vi biljetter till Dance of the Vampires, men då slog Coronan till rejält och föreställningarna ställdes in. Vi fick givetvis tillbaka våra pengar, men det kändes lite snopet. Det är en dag som jag alltid ser fram emot. Vi åker hemifrån redan tidigt på förmiddagen och hinner strosa runt lite innan det är dags för musikalen. Kvalitetstid med stort K. 

Vi har biljetter till höstens föreställning som är Oliver, men det blir med all säkerhet att vi får begära tillbaka pengar för den föreställningen också. Det har varit många turer kring att kunna besöka Danmark. Ett tag var svenskar helt portade, sen blev det lite öppet för personer från speciella regioner. För skåningar var det ok att komma in. Vi var emellertid tvungna att kunna bevisa att vi var mantalsskrivna i Skåne eller de landskap som då var välkomna. Det gjordes kontroller av samtliga passagerare som åkte över, men nu läste jag att det görs enbart stickprovskontroller. Det betyder klart att man ändå måste ha rätt sorts dokument med sig ifall man hamnar i en kontroll.  Efter vad som skrevs nu senast så ökar smittspridningen i Danmark, och då känns det definitivt inte lockande att resa dit. 

Vi har sett många musikaler där under årens lopp och alltid varit lika nöjda. Jag hoppas att Vampyrföreställningen kommer att spelas längre fram, för musiken i den är helt underbar. Det finns givetvis fortfarande många musikaler som vi inte sett, men vi får bara ha tålamod och längta efter fler föreställningar. Jag skulle gärna vilja se

Singing in the rain,

Cats,


Hair,


Annie get your gun

och många, många fler.

32 kommentarer:

 1. Det är nog i dagsläget klokt att se tiden an. Jag skulle våga åka till Danmark men jag hade föredragit bil och stannat utomhus. Hair och Annie get your gun har jag sett och Hair är nog min absoluta favorit! Det kommer fler tillfällen för er del.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Roliga illustrationer till de musikaler du önskar se med dottern!
  Det där med tålamod får vi verkligen känna av denna tiden här, längtan efter likaså. Klokast avstå från. Upplever lite det samma med att ta mig över gränsen till min familj på norska sidan. Så fram och tillbaka och då jag inte åker kollektivt så har jag avstått. Det mesta står på uppskjutet :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, idag är det mycket som måste skjutas upp antingen man vill eller inte.

   Radera
 3. Det är den uppskjutna tidens tid just nu. Jag hoppas förstås att ni ändå kan resa över sundet och se på Oliver, mitt i allt så klarnar det upp så att säga. Ljuvliga bilder av Zóe och Rasmus.
  Ha en fin tisdag Gunnel; här regnar det, äntligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regn har vi haft nu ganska länge med lite solglimtar emellan.....riktigt fint höstväder.

   Radera
 4. Fy, det är så trist med denna Corona. År 2020, ett år som vi bara vill glömma.'
  Det är så mycket som har blivit inställt, med stor besvikelse.
  Tur att vi iallafall har några ljusglimtar att njuta utav.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det svänger förhoppningsvis med tiden och blir lite mer normalt.

   Radera
 5. Jag presentkort på biljetter till Länsteatern som jag fick i julklapp och de har inte gått att utnyttja. Hoppas att de ännu gäller när teatern kan dra igång igen.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man har mycket att ta igen längre fram.

   Radera
 6. Man får ha tålamod.Du är bra på illustrationer
  SV..Visst hade det varit bra men lite för mycket snurr kanske??
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är inte så lätt att ha tålamod alltid.

   Radera
 7. Helt ljuvliga barn. så fint de passar in i sina musikaler! Det ät tråkigt när man har sett fram emot något som inte går att genomföra. Men mot Coronaviruset får vi visa respekt och hoppas att vi snart kan röra oss fritt igen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Verkligen tråkigt när det blir uppskjutet. Och inte ser vi nåt slut på eländet heller. Men jag brukar vara positiv, så nån gång kommer ni iväg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker också tänka positivt.

   Radera
 9. Just nu är det uppehåll för sådana aktiviteter, men det kommer en dag, då ni kan göra detta igen!
  Vi får skapa egna ljusglimtar, även om det är svårt, så får det bli det lilla som går.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man får ta sin fantasi till hjälp.

   Radera
 10. Det är ledsamt när efterlängtade aktiviteter inte blir av. Sådana där trevligheter som man länge gått och sett fram emot. Det här skitåret (förlåt uttrycket!) är det mycket som inte blivit/blir som planerat. Man får nog t.o.m. vara tacksam om man kommer undan coronatiden med livet i behåll. :/
  Fina musikal-illustrationer! :)
  Må väl i söder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns helt klart värre saker än att behöva missa en musikalföreställning, men det behövs lite uppiggande sysselsättningar ibland.

   Radera
 11. Musikal i Köpenhamn? Ja, varför inte. Men... sjunger dom på det omöjliga danska språket? Då blir det svårt.
  Enklare för en västgöte att kolla musikal i Malmö eller Göteborg. Då förstår man... Hoppas att det snart blir enklare att se en musikal... eller konsert. Längtar efter normalt musik-kultur-liv.Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de pratar och sjunger på danska, men jag har inga större problem med att förstå det. Vi bor så pass nära och har varit mycket i Danmark. Jag har ju även gått i skola där.

   Radera
 12. Nej, det är ingen idé att chansa med en resa till Köpenhamn just nu, men jag gissar att "musikalvärlden" finns kvar även efter den eländiga pandemin. Då har ni nåt att se framemot och längta efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ny teater finns förhoppningsvis kvar i många år än, så det blir säkert av att vi kommer dit någon gång i framtiden.

   Radera
 13. Nej, Köpenhamn nu känns inte så lockande med de begränsningar som råder och ökad smitta. Och både teatern och musikaler kommer att finnas kvar.
  Blev väldigt förtjust i de alternativ du visade med så fina barnbarn.
  Cats såg jag i London, Annie get tour Gun på Ullevi med LillBabs i rollen som Annie. Så bra. Hair såg jag i N.Y. i slutet av 70-talet. Även "Singing in
  the rain" såg jag i N.Y. Och den filmen älskar jag.
  Men musikaler kan man se om...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om att vissa musikaler kan man se om flera gånger.

   Radera
 14. Hoppas verkligen att ni snart får återuppta er tradition och att vi snart slipper detta Corona elände.. I förrgår blev jag testad om jag fått antikroppar efter min Corona infektion och ha jag hade massor så just nu är jag immun i alla fall ett par månader framåt.. Jag har inte varit inne i en affär sen början på mars så gissa vad jag ska göra snart.. Fina foton du hade här kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt och höra att du mår bättre nu.

   Radera
 15. Jag tror också att du gör rätt i att avvakta med Köpenhamn besöket, i dessa pandemi tider. Men, visst känns det jobbigt. Saker som vi har sett fram emot, går om intet, i alla fall för tillfället.
  Vi ser framåt. Och, du har ju många önskeföreställningar kvar att längta till och med dessa speciella och kära huvudrollsinnehavare i, dessutom.
  Ha det bra och kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns säkrare att vänta med att ge sig säg till Danmark.

   Radera
 16. Underbara foton till dina drömmusikaler! :D <3
  Ja tänk var den här pandemin har ställt till det men jag hoppas ni kommer iväg snart nog <3 Ha det så fint, Gunnel!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag hoppas också livet blir normalt snart.

   Radera