torsdag 10 september 2020

Rött kort

När Rasmus var yngre var fotboll hans stora intresse. Han är fortfarande fotbollsintresserad, men spelar inte själv längre. En gång han kom hit undrade han om jag hade rött och gult papper. Det hittade vi i hobbyrummet och han klippte till två rektanglar. Jag fick inte veta vad de skulle användas till. 


Senare på kvällen fick jag förklaringen. Det var fotbollsmatch på TV och Rasmus hjälpte domaren. Det kunde behövas, för det gick vilt till. Det delades ut både gula och röda kort titt som tätt. Jag tyckte det såg så kul ut när han så uppmärksamt tittade på domaren och gjorde exakt likadant. Kameran plockades fram och jag smygfotade. Jag var nog inte särskilt diskret för Rasmus märkte det och visade upp det gula kortet för mig. Inte reagerade jag för det. Jag trodde det var ämnat för spelarna, så jag fortsatte att fotografera. Då tog han fram det röda kortet och satte det framför näsan på mig. Nu fattade jag vinken och la undan kameran.

Vart de här korten tagit vägen vet jag inte, men de hade varit bra att ha med sig ibland. Jag försöker handla på de tider då det är minst människor i butiken, men jag är givetvis aldrig ensam. De flesta är noga med att hålla avstånd och det är ju bara att titta på markeringarna i golvet. Det finns "parkeringsfickor" framför alla kassor. Trots det är det en del som inte fattat poängen med alla linjer och råd som vi överöses med. De envisas med att stå ända uppe i nacken på en. Tror de att allt går fortare då? Sånt oskick kan reta gallfeber på mig. Jag ska banne mig tillverka ett rött utvisningskort som jag kan plocka fram vid lämpliga tillfällen.

26 kommentarer:

 1. Så fint minne med Rasmus och de gula och röda korten :) Visst är det konstigt att så många missat detta med avstånden ... så ett gult varningskort kan nog vara bra att ha.
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland förstår jag inte hur en del tänker....eller inte tänker.

   Radera
 2. Jaa, rusta dig med gula och röda kort! :-)
  Om jag bodde nära skulle jag följa dig på avstånd och se hur det går.
  Historien om Rasmus ger mig blött i ögat, det kan inte hjälpas för jag tycker det är så fint! Grönt kort!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Kul om vi bott nära varandra. Just nu frossar jag i gamla kort av Rasmus. På söndag fyller han 17 år och är ingen liten kille längre.

   Radera
 3. Roligt inlägg, och bra att du är försiktig i affärerna.. Corona är verkligen en hemsk bekantskap.. Och ändå kallades min Corona för lindrig eftersom jag aldrig behövde sjukhusvård.. Så var rädd om dig kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att du har haft det jobbigt. Så skönt att det är över för dig nu. Måste du fortfarande vara lika försiktig, eller du är immun nu?

   Radera
 4. Vilken härlig bild och så gulligt att Rasmus ville vara delaktig i domarens arbete. Rött och gult kort skulle behövas i vissa affärer men många visar ändå respekt tycker jag.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta förstår allvaret i det hela, men det är alltid en liten klick som inte bryr sig.

   Radera
 5. Bra idé det där med ett utvisningskort. Det ska man hala upp och vifta med när någon står och flåsar en i nacken.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde skickas ut sådana kort till alla i riskgrupperna.

   Radera
 6. Härlig bild på en totalt engagerad domare.
  Rasmus lärde sig helt säkert många regler som gällde fotbollen på den tiden.
  Rött kort skulle jag ha behövt i morse då jag var ute och gick. De flesta visar hänsyn och vi hjälps åt att väja, men en del yngre ser bara sig själva, verkar det som och det som finns i deras mobil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mobilen är bra, men ibland kan jag tycka den utnyttjas lite fel och för ofta.

   Radera
 7. Heja Gunnel!!! Fram med det röda kortet bara ;) Vilken härlig grabb :D :D
  Ha det så fint idag och kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa gång jag ska handla ska jag lägga ner ett rött kort i plånboken.

   Radera
 8. Bra ide med utvisningskort !

  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Det vore inte helt fel att ha en stor badring runt magen, för då kan man ju inte komma inpå varandra. Ditt röda och gula kort är ju också bra, och en visselpipa i munnen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en del behöver uppmärksammas på att hålla avstånd.

   Radera
 10. En sådan kul grej! Röda och gula kort borde användas även i dagliga livet. I affären som du skriver...Har ibland haft verbala kort i skolan; Nu har du ett gult kort, har jag kunnat säga till en elev. Ett till och du är utvisad. Brukade funka bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att man haft stor användning av de här korten lite då och då.....en tyst påminnelse.

   Radera
 11. Vilken mysig domare! Det kan inte vara många i domarkåren som ser så gulliga ut.
  Smart idé med gula och röda kort! Men de kunde användas i många sammanhang, inte bara när folk kommer för nära i coronatider. T.ex. skulle alla offentliga personer som missköter sig få rött kort. Ojoj, då skulle det bli jättetrångt på utvisningsbänken! ;)
  Kram från ett höstvackert norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, utvisningsbänkarna fick nog byggas aningen längre.

   Radera
 12. Hahaha! En väldigt partisk domare ser jag:-))))) Gissar att ett av lagen på tv var Manchester United;-)

  Har märkt precis samma sak som du vad gäller avstånd alltså. Grejen är den att vissa, speciellt ungdomar inte hållit avstånd alls, inte ens i början. Å de som gjort det har glömt det vid det här laget. Man kan liksom inte hålla koncentrationen uppe i sju månader. Har själv märkt att jag ofta är ouppmärksam och går för nära. Tror nästan att det är mänskligt, även om jag såklart inser att det är dumt och ett stort risktagande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Manchester kommer jag ihåg från den tiden. Jag är ingen fotbollsälskare, så jag har inte så stor koll på lagen i övrigt....även om Rasmus försökte undervisa mig.

   Radera
 13. Vilken god idé att Rasmus ville hjälpa domaren. Och ibland kan domare behöva assistans.
  Sen tycker jag att du också kom med en god idé om att tillverka "röda kort" att ha med sig ut. Man skulle ju kunna plasta in dem så de håller. Kanske kan man på andra sidan rita en stopskylt och förtydliga med text. En del har ju lite svårt att begripa.
  Tack för tipset!
  Kram och trevlig kväll,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket utmärkt tips att plasta in korten och skriva en förklarande text! Då kan väl ingen undgå att förstå vad man menar.

   Radera