måndag 30 mars 2020

Slut på pausenÄntligen sitter jag här framför datorn igen. Det blev en ganska lång paus...faktiskt längre än jag anat. Nu börjar jag tycka att mycket är som "vanligt" igen även om det runt ikring oss är mer än ovanligt. Det känns onekligen som om vi är med i en science fiction-film. Jag har aldrig gillat den sortens filmer och jag gillar inte hur det är i verkligheten heller. Deckare har alltid varit mina favoritfilmer och böcker, men det är själva spänningen jag vill åt och att jag givetvis vet att det inte är på riktigt. Det som händer nu är spännande men på ett obehagligt sätt.


Det har varit några veckor som jag känt att varken ork eller lust funnits för att blogga. Så mycket annat har fått prioriteras i stället. För det mesta brukar jag kunna se positivt på saker och ting, men den här gången var det inte så. Till sist insåg jag att den enda som kunde ändra på mitt synsätt var jag själv, och jag letade fram mitt "jäklaranamma" igen och....kors i taket.....det lyckades! Att se på tillvaron med lite sjuk humor har hjälpt mig mycket. Jag vet många som tycker att det inte är passande att använda humor i trista situationer, men jag tycker att det är just då det behövs. Alla känner klart inte likadant, men var och en bör få tycka som den vill.


Vi håller oss givetvis mest hemomkring. Nödvändiga inköp gör jag tidigt på morgonen direkt när butikerna öppnar. Det är riktigt skönt för det är nästan folktomt i gångarna och aldrig någon kö i kassan. När allt det här eländet är över tror jag att jag ska fortsätta med samma köprutin. Det är väl inte optimalt, i varje fall inte för mig, att stiga upp i ottan (en del butiker öppnar kl.7) men jag kan ju alltid hoppa ner i sängen igen efter att jag plockat in varorna.


Det är inte klokt så mycket detaljer man ser när man är så mycket hemma. Jag har upptäckt massor av småsaker som vi nu håller på att åtgärda. Bagateller egentligen, men när vi nu ändå har den här tiden så kan man lika gärna försöka göra något vettigt. Faktum är att det piggar upp enormt när man ser hur fint det blir sen. Fast jag garanterar att ingen mer än vi märker det, och det är egentligen det som räknas.

28 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka. Nä, det är ingen rolig tid. Det viktigaste är att få vara frisk. Även här är huset städat. Promenaderna är många. Är glad att skolan är igång, så att jag kan fortsätta min normala tredagatsvecka där.Har aldrig varit så host och snorfritt som i skolan just nu. Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Här är också skolorna igång för de yngre barnen ...än så länge.

   Radera
 2. Hej där Gunnel!Vet du jag tänkte på dig när jag inte kunde sova - funderade på hur det var med dig och bestämde mig för att skriva några rader och höra efter ... så gissa om jag blev glad över detta inlägg!
  ingen rolig tid just nu, men man får försöka göra det bästa av situationen. Det svåraste är att inte få krama barnbarnen ...
  Ha det gott Gunnel!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har också tänkt på dig många gånger och läst om hur du har det. Det är tufft att inte kunna leva som man brukar, men det finns ju inget annat val. Barnbarnen är mycket saknade.

   Radera
 3. Jag har tänkt mycket på dig och saknat dina inlägg. Nu är jag glad för att du är tillbaka i blogglandia igen. Världen ser inte alltför lustig ut så man måste försöka förgylla den med nödvändig humor. Ett bra sätt att rycka upp sig.
  Välkommen tillbaka Gunnel! Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror vi behöver mycket humor nu för att klara av vardagen.

   Radera
 4. Bra att du hittade ditt "jäklaranamma"
  Jag är också i "husarrest" mina pågar handlar till mig .
  Jag är ute på promenader för frisk luft och rena kalsonger har ingen dött av.

  Ha en riktig bra måndag och vecka!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att man har så mycket att pyssla med hemma så tiden inte blir så lång.

   Radera
 5. Välkommen tillbaka. Trevligt att se dig igen och bäst av allt, att du lyckas med att hitta gnistan.
  Mysingen går också ut tidiga mornar och handlar, jag stannar hemma. Hittills har vi försökt att ta en tidig morgonrunda, han går ut med mig istället för med hunden, brukar vi skoja om.
  Sköt om dig väl.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Roligt med sällskap på promenaderna, men jag gissar att du är mer pratsam än en liten hund.

   Radera
 6. Välkommen tillbaka! Trevligt att du är här. Jag gillar inte science.fiction jag heller och tycket inte alls om det som händer nu. Jag är sparsam med sociala kontakter samtidigt som jag är omgiven av hundratals barn. En mycket märklig situation...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Man vet inte riktigt hur man ska tolka alla råd och föreskrifter. Ibland motsäger de sig själv.

   Radera
 7. Så trevligt att blogglusten återkommit! Jag har saknat dig och dina underfundiga inlägg. Science fiction gillar jag inte, däremot tycker jag om actionfilmer och deckare, plus mycket annat förstås.
  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns bra att vara tillbaka.

   Radera
 8. Välkommen tillbaka! Jag har saknat dig och är glad att lusten att blogga är tillbaka. Vad gäller science fiction är det inget för mig heller.Jag, precis som alla, andra ogillar i högsta grad det som nu sker. Och jag känner mig just nu som en kuliss eller statist i ett pågående drama. Ett drama där jag inte kan påverka.
  Men jag försöker har humorn med och positivt tänkande. Och att skratta tror jag vi alla behöver.
  Detta som du skriver att ordna till saker och ting man sett men inte gjort tidigare, att göra något konstruktivt, tror jag är en god idé. Jag promenerar också mycket men håller avstånd . Ger energi och jag tror det är bra för välbefinnandet.
  Var rädd om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blir ett lite annorlunda levnadssätt nu, men det behöver inte var nåt negativt. Nu sätts fokus på saker som man tidigare inte ens funderade över, och helt plötsligt får man lite andra intressen.

   Radera
 9. Trevligt att din bloggfrånvaro är över. Välkommen tillbaka! Men man önskar ju att tillvaron vore "som vanligt". Vad vi och hela världen går igenom nu känns som en märklig B-film. Och inte vet vi hur den slutar heller.
  Men precis som många upptäckt är det ett utmärkt tillfälle att ta itu med saker som man tidigare lagt åt sidan. Tyvärr brukar just sådana sällan vara de roligaste. :/ (Antagligen orsaken till att de blivit ogjorda!)
  Hoppas ni har det så bra som möjligt i Skåneland. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det konstiga är att de saker man skjutit upp för att de inte var så kul nu helt plötsligt blir väldigt intressanta.

   Radera
 10. Där är du! Välkommen tillbaks från framför datorn sittandes skrivande efter en tid av annat i en annan tid än vi är vana vid.
  Jag har läst lite bakåt och tittar in igen för att ta del av det Gunnelska :-)
  Det är något visst med det!

  SvaraRadera
 11. Trevligt att se dig igen och en paus är välbehövligt ibland vad det än gäller.. Själv tycker jag att hela situationen är botten �� och så bor jag ju mitt i epicentrum som det heter tack vare alla skidåkare som kom hem efter sportlovet �� vi är hemma i princip hela tiden men inte mycket vi kan göra åt saken, bara att hoppas på att man slipper smittas �� var rädd om dig kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste kännas extra oroligt när man vet att det finns så många runt ikring som är smittade. Där jag bor är det förhållandevis lugnt än så länge.

   Radera
 12. Godmorron Gunnel! Vad roligt att se att du är tillbaka :) Jamen visst är det nu vi behöver humor och kan skoja om saker och ting, hur skulle vi annars må?? Att grotta ner sig i elände hjälper föga :) Sen finns det ju alltid ljuspunkter i tillvaron, som hos er, att se och åtgärda de små detaljerna som man kanske inte sett förr och få känna tillfredsställelsen när det är klart <3 Jag går igenom alla skåp, garderober och lådor i huset, plockar, rensar och skurar....och känner mig mäkta nöjd efter varje projekt :)
  Ha en fin tisdag nu, Gunnel och var rädd om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst är det en speciell känsla när man ser att småsaker blir gjorda. Det gör så mycket för trivseln.

   Radera
 13. Hej! Kul att du är tillbaka. Jag är själv lite off just nu. Men jag kommer nog tillbaka jag med.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du snart också börjar skriva.

   Radera
 14. Jättekul att du är tillbaka och det med besked!
  Håller helt med dig att galghumor behövs mycket av i denna skräckfilm. Det märkliga är ju att nya skämt ofta skapas just under krig till exempel. Å den här situationen är ju som ett krig, fast mot ett virus.
  Precis som du har scifi filmer/böcker aldrig varit nåt för mig. Och jag håller mig också till deckare. Tur att jag hann "hamstra" på bokrean, så jag klarar mig et tag.

  Har också märkt att många börjar ta det där med vårstädning/renovering på blodigt allvar just nu. Kanske är det så att man vill ha nåt att göra när man ändå sitter i corontän, som Karin döpt hemkarantänen till. Själv har jag inte kommit dit än och tvivlar att jag kommer att göra det;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blandar städning med allt kul jag kan komma på att göra, för då känns det inte som ett måste. Jag har ju just nu all tid i världen till att göra saker hemma.

   Radera