onsdag 31 januari 2024

Nytt bloggår

God fortsättning alla bloggläsare. Min planerade paus blev tyvärr oplanerat lång. Förra året var ett riktigt oår...motsatsen till jubelår. Det började redan på Trettondagen och sen fortsatte det med den ena tråkiga händelsen efter den andra. Det var nästan som om jag hade en slags magnet inombords som drog till sig alla olyckor. Efter att jag flyttat till lägenhet, tyckte jag det kändes betydligt bättre och var helt övertygad om att detta året skulle bli ett riktigt bra år. Så fel jag hade!

Dagen före Trettonafton i år vaknade jag med hjärtflimmer. På akuten gav de mig två sprutor och hjärtat lugnade ner sig till sist. Jag fick åka hem på kvällen och tog det väldigt lugnt dagarna därefter. En vecka senare var det dags igen med ett nytt akutbesök, men sen dess har det varit lugnt. Det enda negativa är att jag är så enormt trött. 

Som tur är så har jag mycket att sysselsätta mig med. Allt är fortfarande inte helt klart när det gäller möblering och instuvning av grejer, men det är ok. Jag hoppar från en sak till en annan så jag inte blir less på det jag gör. För tillfället har jag ett organiserat kaos här hemma. Idéerna poppar upp efter hand och då måste jag testa hur det ser ut i verkligheten. 

Ibland har jag känt mig som de där vippdockorna som fanns när jag var liten. De kallas nog även för rolypolydockor. Efter vad jag läst så kommer de ursprungligen från Japan. När man slår till dem tappar de balansen, men reser sig igen lika snabbt, pga att det finns en liten vikt av något tyngre material placerad i nedre delen av dockan som gör att mittpunkten ändras och de går aldrig "ner för räkning".  Dockan ska symbolisera den inre kraft man har att kunna resa sig efter en motgång. Vikt har jag med, men jag tror inte det är den som hjälper mig upp. Det är nog snarare envishet. Även om jag har blivit "golvad" många gånger senaste året så är jag nu ändå på rätt köl och går runt här hemma och nynnar på Elton Johns låt

  I´m still standin´ yeah, yeah, yeah!

40 kommentarer:

 1. Aj då, det var ingen optimal början på året men jag hoppas att hjärtat rättat in sig i ledet nu och att resten av året blir bra.
  Skönt i alla fall att kaoset är organiserat för då är du en god bit på väg. Ibland tar det tid och man får prova sig fram.
  Vippdockockorna minns jag mycket väl. Min syster hade en jättesöt sådan och jag hade förmodligen också en. En god egenskap hos dem att alltid resa sig.
  Trevligt med ett inlägg igen från dig!

  Kram Znogge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är en obotlig optimist och tror trots allt att det ska bli ett bra år i år.

   Radera
  2. Helt rätt inställning!

   Kram och god kväll

   Radera
 2. Ingen önskebörjan av 2024 direkt. Det kan jag verkligen hålla med om. Men du klarade det. Eloge!!!
  Vi som är 70 plus verkar leva på "lånad tid" nuförtiden. Ta det som det kommer! Njut medan du kan! Det är så jag agerar/lever just nu. Det SKA bli ett bra år i år... också;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är absolut att göra så mycket man orkar och känner för. Kravlistan är kasserad.

   Radera
 3. Det där med dockan känner jag igen. Jag är envis nog att resa mig upp varje gång jag blir golvad.
  Hoppas nu ditt nya år blir bättre. Hjärtflimmer ger trötthet som symptom.
  Skickar dig en styrkekram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är dte inte så underligt att jag känner mig så trött.

   Radera
 4. Hoppla, nu blev jag visst anonym...

  SvaraRadera
 5. Så skönt att höra ifrån dig, har undrat ... Och det var ju en väldigt dramatisk trettonhelg du fick. Skönt att det ordnat upp sig och nu hoppas jag att det håller sig så.
  Vippdockorna kommer jag ihåg men jag hade nog ingen själv. Fortsätt med din envishet!

  Stor kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror man kommer väldigt långt med envishet.

   Radera
 6. Aj aj aj vilken tråkig start på ditt 2024. Nu håller jag tummarna för att allt bara blir till det bättre. Ha en bra torsdag. Kram

  SvaraRadera
 7. Så glad över ett livstecken från dig ... har funderat på hur du hade det.
  hoppas nu det bara blir bättre och att det här året blir ett bra år, trots den trista början.
  Var rädd om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Man får vara glad över den sjukvård vi har i Sverige. Du får den vård och de mediciner du behöver för att friskna till igen. Att du har varit trött efter sjukhusbesöken är inte så konstigt.
  Vila när du behöver, jobbet med att få i ordning kan få ta några dagar extra.
  Blev så glad när jag såg vippdockan. Ser den framför mig och vet precis hur den beter sig.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har blivit väldigt väl omhändertagen på alla ställen jag varit.

   Radera
 9. Trist början på året minst sagt. 😢
  Men man reser sig ju upp igen oftast,
  Vippdockorna, jo, det hade jag inte hört talas om men de reser sig ju alltid.

  Fint att vi har en ok sjukvård här i landet, skönt att det är bättre med dig nu.

  Ha nu en fin torsdag och ta hand om dig. 🙏

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personalen inom sjukvården är värd allt beröm.

   Radera
 10. Hjärtflimmer har jag haft i många år och medicinerar för, så jag vet precis hur det känns. Just nu har jag inte attacker så ofta, men det är ganska utmattande. Hoppas att du snart mår bättre och orkar med ett och annat blogginlägg. Du är saknad ska du veta!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ingrid! Det är så mycket jag undrar över nu, och personalen på flimmermottagningen är mycket bra.

   Radera
 11. Vad glad jag är att du är här igen! Har hjärtflimmer med stress att göra? Vore inte så konstigt med tanke på det år du genomlevt! Ta det lugnt nu, och låt var sak ta den tid det tar. Vippa lugnt och kom upp igen, så tror jag att det här året kommer att bli bra! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket möjligt att stressen är boven i det hela.

   Radera
 12. Gott att höra från dej ! Och gott att hjärtslagen lugnat sig. Nu blir det ett bra 2024, ska du se. Kram//Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förutsätter också att det ska bli en bra fortsättning på året.

   Radera
 13. Jag har allt undrat om luften gick ur efter julkalendern. Du har varit saknad. Nu hoppas vi att detta året ska bli ett fint år.
  Mitt motto är: "Njut så länge du varar" och må nu så gott.
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Jag tänkt på dig, undrat men också vetat att ditt senaste år verkligen rörde om ordentligt i ditt liv.
  Du är absolut en sådan där vippdocka Gunnel, din beskrivning passar så bra på det jag upplever att är du. Så skönt att du är på gång igen.
  Du fixar det hör med!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bestämt mig för att detta inte ska "golva" mig. Jag har redan börjat planera in en del saker jag vill göra och det höjer humöret avsevärt.

   Radera
 15. Oj, så det kan gå. Och snabbt dessutom. Har saknat dig och tittat in då och då. Men eftersom du skulle ha en paus efter det att du gjort din fantastiska julkalender tog jag det med ro och tänkte att det ändå var ok-
  Vad gäller liknelsen med "vippedockan" så är de klockren. Din envishet gör ju också sitt till . En hel del. En egenskap spm är nog så bra.
  För egen del säger jag att det både är min bästa och sämsta egenskap.
  Fint att du fick bra vård och hoppas innerligt att du är under uppsikt.
  Hjärtflimmer är allvarligt så jag är så glad över att du nu mår bättre men visst sitter tröttheten i länge.
  Bra att du har en del att sysselsätta dig med så att det blir lite omväxling. Men skynda långsamt.
  Många tankar och en varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen hålla med dig ism att envishet är både en bra och dålig egenskap, Men för det mesta tycker jag nog att det är bra och vara lite "enveten".

   Radera
 16. Usch det var ingen bra början på året. Ta det lugnt och lyssna på kroppen, hade en sådan docka när jag var liten. Kram
  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nästan att de finns kvar fortfarande men är nog inte så populära längre.

   Radera
 17. Pantertanten är en fin modell vippdocka! Glad du är här igen 🌞

  SvaraRadera
 18. Fy så o täkt att dras till olyckor... känner igen detta... årets första månad var jag inlagd på plåsterkåken 15 dygn (fördelat på två gånger) Jo det var sladdar hit och dit andra gången... hoppas ditt tra slut nu då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att höra! Men visst är dte tur att man kan bli omhändertagen på ett bra sätt.

   Radera
 19. Välkommen tillbaka till blogglivet! Fint att se dig här igen. --- Känner så igen mig i det där med tröttheten. Jag har haft förmaksflimmer då och då sedan 2013, men efter min hjärtinfarkt för precis fem år sedan blev flimret konstant, 24/7. Det är jättejobbigt. är så trött och orkeslös. Gör mig mycket lik en zombie. ZZZzzz ... Hoppas man kan åtgärda ditt flimmer så snart som möjligt.
  Kram från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Annica! Det är inte så illa för mig som du beskriver. Jag är bara inte van vid att vara så onormalt trött, så det känns konstigt.

   Radera
 20. Ja Gunnel det låter som om vi kan ta varann i hand när det gäller otur Förra året fick jag ju bältros om du kanske minns var sjuk hela november..
  I början på december började jag julpynta och allt kändes bra.. första december på morgonen vid femtiden hittar jag min sambo halvt medvetslös på golvet bredvid sängen..bara att ringa ambulans..han ringer hem senare på dagen och berättar att han har fått covid 19 😣
  Tredje december vaknar jag med covid.. resultat vi är sjuka hela december och får sitta ensamma hela julen och nyåret..

  Sen blir det januari äntligen bra tror man..men icke sambon går upp på vinden med vår julgran..han ramlar ner för trappan bryter en handled, hjärnskakning skallfraktur och några traumatiska hjärnblödningar...
  Nu är han hemma går runt som en zombie verkar vara i sin egen värld till och från..ramlar överallt och är enormt krävande..jag orkar snart inte mer jag mår verkligen skit.. hoppas att du mår bättre i alla fall..ha en fin helg nu kram Nicki 🤗♥️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vilket elände! Jag förstår att du är helt slutkörd. Man känner sig maktlös i sådana situationer. Jag hoppas verkligen det vänder hos er snart och blir lite mer normalt.

   Radera