tisdag 28 november 2023

Ett litet inlägg

Det har gått drygt en månad sedan mitt förra inlägg. Jag har faktiskt inte bara legat på divanen och käkat praliner utan jag har packat upp flyttlådor och skrivit kalenderinlägg om vartannat. Från början hade jag tänkt att det inte skulle bli någon kalender i år, men ju närmare december kom så började jag bli mer och mer sugen på att försöka ändå. Det har alltid känts som en bra avslutning på bloggåret. Varje år har jag fått låna ett foto av Bosse och även av Ditte och Karin och Tove har varit medskribent ibland, så det har varit lite som ett grupparbete. I bakhuvudet har jag haft en idé om ett kalendertema, men det har ändrats lite då och då. Till sist kom jag ändå fram till vad temat för årets kalender skulle vara. Kan ni gissa vilket jag valt?

För övrigt går allt sin gilla gång här. Möbleringen är fortfarande inte klar i alla rum. Det beror väl till stor del på att jag möblerar om efter ett par dagar. Ibland blir det inte bra med en gång och då är det bara till att göra om och göra rätt. Jag har börjat utforska staden så smått. Jag är väldigt glad att Ängelholm är en lite mindre stad. Det blir nog ganska svårt att gå vilse här. En bra sak med lägenheten är att jag blivit av med min hissfobi. Det är tack vare att jag är lite lat. Jag känner inte riktigt för att gå uppför trapporna till tredje våningen..... speciellt inte när jag varit och handlat. 

I förra veckan var jag hos optikern för jag ser så dåligt med det ena ögat. Det visade sig att starren blivit sämre på båda ögonen och det gick inte att få nya glasögon. Jo, jag kunde få om jag ville, men det gjorde bara minimal skillnad, sa optikern, och då är det knappast lönt. Han skickade en remiss till ögonläkaren här i Ängelholm. Jag ser inte fram emot en operation, men jag har inget val. Jag måste kunna se. 

Jag har försökt hinna med att läsa bloggar under den här tiden, men jag är ganska back känner jag. December får bli en läsa-ikapp-månad. Jag är oerhört glad för alla kommentarer, sms och hälsningar under min bloggpaus. Härligt med riktiga vänner! På torsdag kommer min ständiga sekreterare att meddela årets kalendertema.


38 kommentarer:

 1. Så trevligt med ett inlägg här hos dig Gunnel! Har saknat dig, men tänkt att du haft fullt upp efter flytten ... Skönt att du verkar må bra och att du trivs.
  Jättekul att du fortsätter med traditionen med kalendern! Spännande att se vad som blir årets tema ... något med flytt kanske ... vild gissning :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anki! Ja, du vet med hur rörigt det kan bli efter en flytt, men nu börjar jag se en ljusning.

   Radera
 2. Välkommen! Härligt att du är med igen. Din kalender hör liksom till julen numera, så jag ser fram emot den.
  Tänker som Anki, något med flytt eller förändring...


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det har varit så kul at skriva kalenderinläggen så jag är glad att jag ändrade mig.

   Radera
 3. Med eller utan egen blogg - din kalender hör till! Härligt att dina fingrar far över tangenterna när bakhuvudet hittat fram! Du är bra på det där Gunnel och humorn sitter där den ska 👌
  Gissa på vad - kanske antal flyttkartonger, trappsteg och steg mellan de olika rummen ... typ blir det alltid något intressant ✨
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove! Än så länge har ingen gissat rätt.

   Radera
 4. Har saknat dina inlägg men förstått att du haft fullt upp efter flytten. Blev väldigt glad när jag läste att du tänker ha din kalender i år också. Och jag sällar mig till Anki och Anna-Lena och gissar att det kan ha något med flytt att göra ... Inte många dagar kvar tills vi får veta. Spännande ...
  Ha det nu så bra!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anita! Nu börjar det kännas någorlunda normalt och det hjälper faktiskt till en del genom att jag skriver.

   Radera
 5. Först och främst härligt att se dig igen..👍 sen din starr..2018 såg jag stjärnor i mörker i stället för lampor det var jättejobbigt.. fick höra att jag fått grå starr på båda ögonen och måste opereras..
  Jag var livrädd tills en kille på facebook talade om för mig att man ser inget känner inget och att det tar ett par minuter bara.. sen var jag inte rädd längre och det han sa stämde..👍 tog ett öga på en måndag och det andra på en onsdag..🤗 och jag lovar jag såg otroligt bra helt plötsligt och dom otäcka stjärnorna i mörkret var ett minne blott.. Kram Nicki..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Nicki! Dina ord gjorde mig verkligen lugn. Jag har inte haft andra tankar i huvudet än den här operationen sen jag fick beskedet. Man kan kanske få något lugnande också innan operationen.

   Radera
  2. Godmorgon..Jo när man bytt om till operationskläder eller vad man nu ska kalla det så frågades dom oss som satt där "vill ni ha ett lugnande piller och det blev ett samfälligt Jaaaa tack..
   Sen in sätta sig i något som liknade en tandläkarstol dom bökade med något sen säger dom nu är det klart..och jag svarade redan? 😯 När jag gjorde öga två fick jag trösta några livrädda personer i rummet där vi satt omklädda och väntade att det känns inte ens och.man ser ingenting bara ett starkt ljus..
   Men jag lovar det jobbigaste är ögondropparna man ska böka med i tre veckor efteråt.. så med Facit i handen innan fötsta operationen rädd inför operation två kände jag mig som en säker gammal veteran... Kram🤗

   Radera
  3. Du är en ängel, Nicki! Du har lyckats få bort det mesta av min oro. Jag ska be om en extra stor dos lugnande.

   Radera
 6. Lycka till med ögon op!
  Ha en bra tisdag!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej Gunnel! Vad roligt att läsa ditt inlägg. Har verkligen saknat dig men tänkt att du haft fullt upp med mycket av det mesta. Att flytta tar på krafterna och likaså att bekanta sig med en "ny" stad.
  Skönt att du nu kan åka hiss utan att vara så orolig. Visst underlättar det.
  Blev extra glad när jag läste att du har gjort en adventskalender. Och givetvis vill jag vara med och öppna luckor.
  Min bloggpaus består för lusten att blogga har inte återkommit. Och det är inte så att jag saknar något att skriva om. Tvärt om. Men lusten är viktig och finns inte den så finns den inte. Jag vet exakt sammanhanget när lusten försvann men å andra sidan hjälper ju inte det för att återfå den.
  Jag läser fortfarande en del bloggar och vad gäller andra har släppt taget om dem. En del läser jag men utan att kommentera.
  Många tankar till dig och en varm kram från ett snöigt Srockholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ditte! Så roligt att höra från dig.

   Radera
 8. Jiiipppiiii, du gör en ny kalender =) Inte många dagar kvar nu att vänta på att äventyret drar igång. Förstår att du haft mer än fullt upp att flytta från hus till lägenhet är ett stort jobb. Tror inte att du behöver vara orolig inför operationen och jag ser ju att du fått lite lugnande information. Ha nu en bra tisdagseftermiddag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag fick meddelande från ögonmottagningen idag att det blir tidigast operation om tre månader. Då ska jag väl hinna förbereda mig mentalt.

   Radera
 9. Där fick jag ett svar och alltför många kommentarer, så min första tanke blev en repris på vad de skrev. Sedan är det alltid trevligt att bli överraskad. Du är en fena på att både få till härliga teman som att variera inläggen. Skönt när gamla fobier får sig en "däng". Förstår att du inte tar trappan med tung lastning. Hoppas du inte får vänta för länge. Tänk vad tydligt du kommer att se vårtecken i naturen nästa säsong.
  Då lämnar jag över stafettpinnen till dig om några dagar.
  Kram från en liten bit söder ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte varit så framgångsrik i dina tävlingar i år, men jag kommer igen till nästa år.

   Radera
 10. Det är klokt att låta inflyttningen och möbleringen ta tid. Jag hade tavlor stående på golvet längs väggarna i flera veckor innan jag bestämde mig för var de skulle sitta. Med betongväggar vill man var säker på att det blir rätt innan man borrar.
  Så trist med dina ögon, men det är bara att hoppas att du inte behöver vänta alltför länge på operation, för visst måste man kunna se....
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är också betongväggar, så jag måste verkligen veta var jag vill ha mina tavlor. Det är nog bra att vänta med upphängningen ett tag.

   Radera
 11. Härligt att se att du är här igen! Det tar sin tid att komma i ordning efter en flytt, så det är tur att man har tid! Själv svarar jag på elisamatilda.se:s fredagsfrågor, men det blir inte så mycket mer. Hoppas din starroperation blir snart. Man vill ju inte se stjärnor för jämnan!
  Firar du jul hos dottern eller firar dom hos dig? Hur som så är det viktigaste med julen att man träffas och är tillsammans! Ska försöka hänga med på din kalender, om jag kommer ihåg att gå in på datorn varje dag! Var rädd om dig! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska dela upp det i år så att vi tar jullunchen och emkaffet hos mig och sen efter en promenad går vi till min dotter och äter skinka och brunkål m.m. Kan nog vara ganska bra för matsmältningen att dela upp måltiden.

   Radera
 12. Funderade som senast igår på var du håller hus.
  Kul med kalender. Omöjligt att gissa. Men ser fram emot den. Kram//Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har blivit ett ganska långt uppehåll och hela detta året har varit lite annorlunda. Det känna bra att vara tillbaka i bloggvärlden.

   Radera
 13. Att inreda en ny bostad får ta den tid det tar. Det måste växa fram liksom. >Sedan en dag säger det "klick" och då "sitter det":-)
  Kul att du skriver ett inlägg så att vi får veta att det absolut inte går någon nöd på dig.

  Du och adventskalendrar hör ju ihop. Och det hade varit otroligt synd om du avstått i år. Som tur är gör du inte det, utan startar en den 1 december. Tema???!!! Jag tror nog att det har att göra med din flytt. Det ska bli spännande att följa:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är jätteroligt att spåna på inlägg till kalendern och jag är glad att jag bestämde mig för att satsa på den i år med. Fortfarande har ingen gissat rätt på temat.

   Radera
 14. Så härligt med ett livstecken från dig även här i bloggen. Att inreda ett nytt hem tar sin lilla tid så jag kan förstå att du inte legat på soffan och ätit praliner. När det gäller möbleringen får du helt enkelt prova dig fram för att se vad som känns rätt. Ängelholm är en liten mysig stad så du lär dig säkert snart staden. Kniper det har du experter att tillgå.
  Själv åker jag ytterst sällan hiss men att släpa matkassar tre våningar upp är ingen hit det heller.

  När det gäller din kalender så låter jag bilden i inlägget ligga till grund för min gissning så jag chansar på julgodis :D Om några dagar vet jag.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar lite tid innan jag vet riktigt hur jag ska möblera. Man vänjer sig snabbt med hur det har varit tidigare, men lägenheten är så annorlunda mot huset, så jag får tänka om både en och två gånger.

   Radera
 15. Härligt att du tänker ha en kalender i år igen, finfint, då har jag en extra kryddad tillvaro här i december. Själv har jag inte bestämt mig annat än att jag kanske tar upp någon tråd som jag hittar hos dig eller Anna i Portugal och kanske utvecklar den under min december.
  Du ska inte vara orolig över ögonoperationen. De är så skickliga, så skickliga. OM du får båda ögonen opererade samtidigt så tar det ca 1 timme allt som allt.

  Ha det fint i Ängelholm, så vackert namn...
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått så många tröstande ord från flera håll, så jag kan nog börja lugna ner mig nu när dte gäller operationen. Ängelholm är ett fint namn, det tycker jag med, och staden är så mysig....en blandning av gammalt och nytt.

   Radera
 16. Så glad jag blev över dina rader hos mig igår! Och ännu gladare när jag såg ditt inlägg här! Så glad att jag glömde kommentera!

  Så skönt att det mesta är väl. Ängelholm låter så mysigt och fint att bo 3 tr upp när det finns hiss. Jag skulle gärna vilja slippa mina 2 tr upp utan hiss.

  Lycka till med gråstarrsoperationen. Jag har gjort det på ena ögat, gick så bra. Det andra ögat har andra komplikationer.
  Lycka till med adventskalendern nu också, så roligt!
  Kram Gerd

  PS. Jag har inte avslutat min blogg, bara skyltsöndagen. DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var då för väl att det inte var bloggen som du slutade med. Jag har hört många som säger att det är en enkel operation. Ska bara försöka övertyga mig själv om det.

   Radera
 17. Frugan åkte ju på starr här med men ögonbottenundersökningen sade inget.
  Vet inte hur det där fungerar men jag antar att vår optiker får ordna en remiss också.
  Frugan hade ju bara grön starr, kanske det som skiljer sig åt.
  Lycka till med det där.

  Kul att se dig på bloggen igen.

  Ha det bäst nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett nödvändigt ont med operationen, men det ska nog bli bra.

   Radera
 18. Hej där, jag har haft datorfritt i två dygn och kommenterade just på ditt senaste inlägg, om vad kalendertemat för året ska bli. Såg inte detta inlägg först.
  Vad skönt att du börjar få ordning efter flytten. Det tar alltid tid att hitta rätt plats för alla ägodelar. Man kan få testa många alternativ. :)
  Problemet med grå starr känner jag igen. Jag ser uschligt dåligt, speciellt med höger öga men jag gruvar mig fasligt för operation. Tyvärr måste den ändå bli av.
  Må väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt tar så mycket längre tid nu, och jag tar det lugnt, för jag har ingen tid att passa.

   Radera