torsdag 12 oktober 2023

En vanlig morgon



Jag har alltid samma morgontutin...en kopp kaffe medan jag läser mina mail. I det första jag öppnade kunde jag läsa: "Du har virus!" Naturligtvis var det inte jag som var smittad, även om jag nyst några gånger nu på morgonen, utan min dator, men det konstiga är att fastän det påpekas stup i kvarten så verkar min dator må alldeles utmärkt. De flesta mail som kommer är faktiskt skräpmail, men alla samlas tyvärr inte i skräpposten.

Riktiga brev är det evigheter sen jag fick.  Första veckan jag bodde här kom ett vykort från elbolaget som hälsade mig välkommen, och veckan därpå kom ett vykort som ville att jag skulle beställa eftersändning av post. Eftersändning av vilken post? De flesta räkningar jag har betalas via autogiro eller e-faktura. Resten fixas genom Kivra eller Klarna-appen. Jag tycker inte erbjudandet är så lockande heller för det kostar en del och posten samlas en månad innan man får den. Då kan mycket hinna bli inaktuellt. Nu kan jag kanske i stället slippa en del reklamutskick.

Idag fixas nästan allt via datorn. Det mesta går att beställa på nätet och det kommer ända fram till dörren ifall man vill. Men om man vill bli av med något fungerar det inte lika enkelt. Tänk om det fanns en app där man kunde klicka i hur många påsar med matavfall, restavfall, metall, glas osv man ville bli kvitt och sen trycka på sänd och allt for iväg till soprummet. När den appen dyker upp ska jag installera den med en gång.

23 kommentarer:

  1. Jag har också fått ett antal uppmaningar att klicka här och klicka där för nu är det panik, datorn är smittad av virus och mejlen ser ut att komma från Norton eller McAfee, men när jag flyttar över dem i skräpmappen ser jag avsändar-adressen och det är ingen av dem.
    Bedragarna är ständigt i farten!
    Visst är det fascinerande så mycket sopor det kan bli efter ett enpersonshushåll, men man får väl skylla på förpackningsindustrin. Här har vi det ganska bra, för i soprummet kan man lämna det mesta. Den senaste förbättringen är att vi även kan lämna glasavfall.
    Ha en fin dag Gunnel!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skräpmailen tar vist aldrig slut. Jag kan också lämna det mesta i soprummet, men jag måste klart ta mig dit först med hiss och sen en liten promenad.

      Radera
  2. Ja, det är tråkigt med alla dessa mail som kommer. Hos mig hamnar dom flesta i skräpmappen men ibland kan något slinka igenom och hamna i den vanliga mailen så det gäller att vara vaksam och aldrig klicka på några länkar.
    En app för att klicka iväg skräp vore verkligen bra. Vi har massor i garaget som vi ska iväg med ... tänk om vi kunde klicka på en app istället, höra hur det rasslade till i garaget och sedan öppna dörren och se hur allt skräp var borta :)

    Kram Anita

    SvaraRadera
  3. Håller med.... fastd etkänns som om den appen är långt bort i tiden. Klickar bort massor av mail..gäller bara att inte klicka fel..
    Ett vykort vore kul! Borde skicka en hösthälsning till er alla via post. Kram // Anna-Lena Grimsås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vykort är kul att få. Jag är ganska dålig på att skicka sådana så jag kan klart inte vänta mig att själv få några.

      Radera
  4. Skräpmail, reklammail, vad mer blir papperskorgarna fulla av? Ett otroligt tryck på skräp och skit precis överallt smyger det sig in. Men jag hetsar inte upp mig längre, jag tar lugnt bort, suck och så är jag glad en stund.
    Må så gott! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tur i varje fall att man kan göra sig av med skräpet.

      Radera
  5. Tacksamt nog är jag nästan förskonad från skräppost vilket är väldigt skönt tycker jag. Husse däremot får ganska så mycket. Det verkar nästan komma i perioder.

    Att köpa tjänsten att få posten eftersänd känns helt meningslöst i dagsläget. Förr var det gratis en månad men numera är det inte billigt.

    Önskar en fortsatt fin torsdag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte inte heller det var värt att betala för en så usel tjänst.

      Radera
  6. Det har blivit för tråkigt, hela tiden måste man vara på sin vakt- för att inte bli lurad. Den där appen du skriver om låter smidig och bra, hojta när du hittat den=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hör genast av mig när den dyker upp.

      Radera
  7. Obehagligt med alla skräpmejl och det gäller att vara på sin vakt!.
    Vi ska få flerfackstunnor där man kan bli av med det mesta ... det blir bra tror jag :) Kommer det en sån app som du vill ha, så är jag absolut med på den också!
    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Har också en morgonrutin - Nespresso och ett glas Brämhults apelsinjuice. Dessa intas medan jag kollar bloggar och tidningar på mobilen, än så länge till och med sittandes på balkongen:-)
    Det där med hoten om virus är farlig. För om du av misstag klickar på något där kan din dator smittas på riktigt, eller så kan hackers får tillgång till din dator.

    Är faktiskt alltid glad när jag får ett riktigt brev i brevlådan. Men precis som du så ligger fakturorna antingen i inkorgen på banken eller i inboxen av min gmail. Betydligt mindre pappersarbete. Reklamblad gillar jag ibland, men även de har ju minskat avsevärt.
    Har dock aldrig använt Kivra eller Klarna. Har inte ens deras appar.
    Det finns ju robotdammsugare. Så det borde finnas robotsophanterare ner till containrarna också kan jag tycka;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja med allt robotaktigt som existerar idag är det lite underligt. Jag har sett på film hur man teleporterar människor...nog måste det fungera på sopor också.

      Radera
  9. Tänk om man kunde slippa alla dessa skräpmail. Skulle uppskatta om jag även slapp alla skit-telefonsamtal. Jag blockar dem, men så ändrar de någon siffra i telenr så de kan ringa. Vet inte hur många blockade nummer jag har.
    Vi får heller inte mycket brev i brevlådan, Stefan har som du, de flesta fakturorna i kivra, e-faktura eller autogiro. Och så får vi knappt någon reklam i lådan, vilket är skönt.
    Ha en fin dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också fått blocka en hel del nummer så nu är jag ganska förskonad från såna samtal.

      Radera
  10. Jag får lika mycket sånt skit 💩 både till datorn och mobilen bara att kasta och ignorera.. Hoppas att du får en fin helg nu kram Nicki.. ❤️👍🤗

    SvaraRadera
  11. Skaparen av en sådan app kommer att få nobelpris.....underbart ju. ;)

    Inte många vanliga brev här heller, ja, de flesta är antingen från vårdcentralen eller någon reklam för veckotidningar.
    Så är det nu för tiden.

    Ha en fin söndag nu.

    SvaraRadera
  12. Förr kom posten varje dag och kom faktiskt fram till rätt person också. Det är inte så vanligt numera tyvärr.

    SvaraRadera
  13. Visst är det trist med skräpmail som nästlar sig in och tror att de är "vanliga" . Vad gäller de mer vanliga breven som kommer handskrivna i brevlådan, så saknar jag dem också. Men måste tillstå att jag heller inte är så bra på att skriva några för egen del heller.
    Vad gäller räkningar är det ju perfekt med autogiro, Kivra och liknande. håller helt med dig om att en "app" att trycka på när en vill bli av med saker vore perfekt. Och att hämtning ingick.
    Kram

    SvaraRadera