onsdag 4 mars 2020

Inställd resa


I helgen fick jag veta att min sonhustrus jobbresa till Österrike blivit inställd. Givetvis är det rädslan för Coronaviruset som är orsaken. Det är lite osäkert att resa nu och risken finns att även om man inte själv blivit smittad kan man bli tvingad att vistas i karantän. Därför beslöt Peter att de skjuter upp sin resa hit till sommaren i stället. Även om jag tycker det är jättetråkigt att inte få träffa barnbarnen om några veckor, vilket jag sett fram emot, så kan jag tycka att det är ett vettigt beslut. Hälsan är viktigare än allt annat.

I måndags hade jag ett inbokat besök på lasarettet i Ängelholm och då passade min syster och jag på att träffas. Det är evigheter sen vi sågs senast. Det har mest blivit sms och mail och något enstaka telefonsamtal. Så länge vi hade vår mor boende i Ängelholm träffades vi mer regelbundet, och efter att hon blev sjuk var det väldigt intensivt. Vi träffades ändå mest när mor bytte "bostadsort". Hon bodde varannan vecka hos mig och varannan vecka hos min syster och tyckte det var ett väldigt bra upplägg. Det viktigaste var att hon var nöjd.

När inte mor fanns med oss längre var det som om luften gick ur oss, och vi fick börja försöka leva normalt igen. Våra familjer var helt införstådda med att så länge mor behövde oss fanns vi där för henne, och eftersom hon var en viktig person för både barn, barnbarn och barnbarnsbarn så var det ingen som tyckte det var något konstigt.

Även om det dröjer länge mellan gångerna vi ses så är det alltid lika kul och det känns som det var igår. Vi kan ta upp tråden i samtalet där vi slutade senast. Det är fördelen med att känna varandra så väl. Man behöver inte förklara allting in i detalj. Efter varje träff säger vi att nu får det inte dröja lika länge till nästa gång, men hittills har vi inte kunnat hålla det. Ingen av oss behöver dock känna dåligt samvete eftersom vi vet att så fort vi har en chans att ses så tar vi den. 

34 kommentarer:

 1. Det låter som kloka beslut och jag kan förstå hur de tänker. I dagsläget skulle jag inte resa om det inte var livsviktigt.

  Så fint att ni fanns där för er mor. Det betydde säkert mycket för henne.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns skönt och veta att hon var nöjd.

   Radera
 2. Ibland sätter ödet käppar i hjulet för oss, men som du skriver, så är hälsan viktigast! Nu får du se fram emot att träffa barnbarnen senare i stället, även om det gör lite ont...
  Visst är det härligt att ha en så fin relation till sin syster, det är guld värt <3
  Ha en underbar onsdag, Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns bättre att de vänträ med sitt besök. Man ska inte vara dumdristig.

   Radera
 3. Det är nog klokt att avvakta med resandet. Själv har jag en resa inbokad, men kan inte riktigt bestämma mig för om jag ske åka eller inte. Jag avvaktar nog ett tag till innan jag betalar in slutlikviden.
  Så skönt för er mor att ni kunde ordna det så bra för henne!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite osäkert med resandet just nu. Vi har också en resa inbokad och får se hur vi gör med den. Det var bra att vi var två som kunde dela på omsorgen om mor.

   Radera
 4. Visst är det trist att de inte kommer men det kan vara klokt att avvakta och se. Här avråder UD från resor till Iran och Kina, fullt förståeligt. Vi reser till Spanien som planerat och för egen del är jag inte orolig för att resa. Smittan kan ju finnas här på tunnelbanan, på bussen eller i butikerna. Men viktigast är att man funderar på hur man själv tycker och handlar efter det.
  Så trevligt att du träffade din syster. Och även om det dröjer mellan gångerna ni ses så spelar det ju ingen roll. Ni vet var ni "har" varandra.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den kravlösa känslan är bra. Vi har alltid lika kul när vi träffas. Som du säger så kan man få smittan var som helst, och vi blir så uppdaterade hela tiden om vart man inte ska bege sig, så jag hoppas och tror att det är en stor hjälp.

   Radera
 5. Bra att inte utsätta sig för risker med smitta men såklart tråkigt att inte få träffa de små juvelerna.... Vilken toppenbra lösning ni gav er mor <3 kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mor tyckte det var en perfekt lösning och när vi bytte botsadsort på helgerna sa hon alltid: "Nu ska jag till mitt andra hem." Kändes skönt att hon trivdes lika bra hos oss båda två.

   Radera
 6. Det är säkert ett klokt beslut att avvakta med resandet just nu.
  Så trevligt att ni kunde träffas din syster och du ... ni hade säkert mycket att minnas tillsammans och prata om.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hade mycket att ventilera, och det behövs ibland.

   Radera
 7. I dessa corona-tider så är det klokt att välja bort det som inte är absolut nödvändigt. Man kan ju bli smittad när och var som helst men man behöver ju inte utsätta sig i onödan. Nu är det bara att vänta och se vad som kommer att hända. Så småningom har vi facit.
  Så trevligt med systerträff. Och härligt med släktingar och vänner som genast "hänger med" även om man inte setts på ett tag. Vilket fint upplägg ni hade då det gällde er mor.
  Kram från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas smittspridningen stannar av så vi kan leva som tidigare igen.

   Radera
 8. Klokt beslut. Så fint att ta hand om er mamma på ett sådant fint sätt. Önskar mig också en syster...men man kan inte få allt. En bror är också bra, men jag inbillar mig att man kommer närmare en syster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så att man har fler gemensamma intressen med en syster.

   Radera
 9. Det är många jobbresor som ställs in just nu på grund av Coronaviruset. Inget ont som inte har nåt gott med sig, för många företag har insett att det går lika bra med videokonferenser. Väldigt miljövänligt med andra ord.

  Härligt med en så fin kontakt som du och din syster har. Det är inte kvantiteten som räknas utan kvalitén när ni väl träffas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går att hålla kontakt på många olika sätt.

   Radera
 10. Jag förstår din sonhustru son med mera jag skulle inte heller vilja resa nu, och tack vare resandet har vi tyvärr fått många smittade i Sverige nu �� så håller med dig hälsan är viktigast, låter fint med din syster och hur ni hade det med er mor... Önskar jag haft en riktig syster, jag har bara en mängd halvsystrar som inte bryr sig.. Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes skönt att ha en syster att bolla alla frågor och problem med när mor var sjuk.

   Radera
 11. Det var ett bra beslut, för vet man egentligen hur corona ter sig. Man behöver ju inte utsätta sig om det inte är ett måste.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan träffas senare när allt lugnat ner sig, även om det känns trist.

   Radera
 12. Förstår att det känns trist att de ställde in resan, men ändå ett bra beslut just nu när det är som det är!
  Så roligt att din syster och du äntligen fick möjlighet att ses :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättekul att träffas efter så lång tid.

   Radera
 13. Hälsan är det viktigaste. När sånt här inträffar är det bäst att ta det säkra före det osäkra.
  Så fint ni har det du o din syster, som bara tar upp tråden igen precis som om ingen tid har gått. Kvalitet!
  Ha det bra Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är egentligen konstigt att den tiden vi inte träffats kan komprimeras så det känns som det var igår.

   Radera
 14. Låter som ett vettigt beslut att ställa in resan. För det är inte lätt att veta vad som är rätt och behövligt, då är det bättre att vara så försiktig man kan för att inte sprida smittan.
  Det är likadant med mig och mina syskon att tråden tas upp direkt, även om vi inte har setts på ett långt tag. Vi har ju så mycket gemensamt.
  Trevlig fredag och varm kram till dig, Gunnel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har förstått att du har ett väldigt fint förhållande till dina syskon.

   Radera
 15. Förståndigt att ställa in resan!
  Svar..Så bra att du ställer upp som Träningskompis!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite säkrare att vänta.

   Radera
 16. Jag har en svåger och svägerska som ställt in sin resa som skulle gå av stapeln som i morgon, till Teneriffa. De är så ledsna, men å andra sidan, de flyger fyra ggr per år, så det kommer nya chanser.
  Tycker det är kloka beslut som tas just nu. Hälsan framför allt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, resa kan man göra sen när allt detta med smittspridning är över.

   Radera