söndag 20 mars 2011

Paparazzo


Jag har blivit mer och mer intresserad av att fotografera. Man blir så inspirerad när man ser alla fotobloggar på nätet. Det är långt kvar tills jag kommer upp i den klassen, men det är inget fel att vara en glad amatör. Mitt favoritobjekt är naturligtvis Rasmus, och jag måste säga att han är mycket tålig. Han poserar snällt när jag ska ta nya bilder till hans blogg. Dessutom är han själv en mycket skicklig fotograf. Han har ju att brås på. Ja, inte mormor, men föräldrar.

Mycket kan sägas om fåglar, men några linslusar är de definitivt inte. Vi har satt upp ett fågelbord precis utanför köksfönstret. Det är full fart där med småfåglar som flyger fram och tillbaka. Jag tänkte att jag skulle försöka fotografera dem genom köksfönstret. Jag känner mig lite som en paparazzo när jag smyger fram kameran bakom köksgardinen. Fåglarna måste ha ett sjätte sinne, för precis när jag fått fokus och tror att jag ska kunna knäppa bilden med stort B......så flyger de små hmhm iväg. Tanken går osökt till Kalle Anka och hans fotograferingsbekymmer som man kan kolla in på julafton. 

Idag läste jag att på trädgårdsmässan Rum och Trädgård hade ett antal olika fågelholkar visats upp.  De finns i alla färger och former, och helst ska de matcha ens eget boende. Enligt trendexperterna ska det vara ett designat fågelhus i år. Vem har framfört önskemål om det, kan man ju undra. Det finns allt från faluröda stugor till Big Brother-holkar; de där som har en inmonterad webcamera, så man kan se allt som föregår där inne. Jag kan tänka mig att det är betydligt intressantare att titta på än Big Brother-programmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar