torsdag 26 november 2015

Snacka om fotboll


Igår kväll var det fotbollsmatchen med stort F för de flesta. Rasmus har pratat om den länge och jag tänkte att det kunde vara kul och följa en hel match för det var ett tag sen sist. Dessutom spelade Zlatan och då blir det genast lite mer intressant. Jag tittade i tidningen och såg att sändningen skulle börja redan klockan sju. Smart, tänkte jag, då blir det inte så sent utan jag kan få titta på deckare i lugn och ro efteråt. De brukar inte börja förrän efter tio på kvällen...åtminstone de som jag brukar titta på.

Så fel jag hade. Det var försnacket som började klockan 7. Själva avsparken var inte förrän kvart i 9. Alltså skulle det sitta ett gäng kostymnissar och babbla i en timme och 45 minuter...längre än en fotbollsmatch! Varför????? Ja, det kan man verkligen undra. Vem är intresserad av att lyssna på deras analyser? En del av dem är mer glada för att lyssna på sin egen röst än att ha något vettigt att förmedla. Det är så allvarligt och högtravande så intervjun med Nobelpristagarna kan nästan ses som ett humorprogram i jämförelse. Jag tycker det borde vara en omröstning om hur många som vill att det ska vara försnack, mellansnack och eftersnack ihop med varenda fotbollsmatch. Jag känner ingen som ropar: "Jippi!" när de hör det. Om allt sånt onödigt hade skippats så fanns det både mer tid och pengar till vettiga program, för jag antar att expertkommentatorerna och analytikerna inte sitter där i TV-studion alldeles gratis.

22 kommentarer:

 1. Söt blivande spelare, trädgårdsprogram och bokprogram kan jag nog lyssna länge...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag med är intressant, men när t.o.m. Rasmus som i stort sett lever för fotboll tycker att försnacket är onödigt måste nog programmakarna börja tänka om.

   Radera
 2. Jag visste knappt att det var fotboll på TV igår. Vi är totalt ointresserade av sport i den här familjen :) De flesta idiotförklarar oss, jag vet. Men såna är vi :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ni låter helt normala. Hade det inte varit för Rasmus så hade jag aldrig kollat en fotbollsmatch.

   Radera
 3. Är inte så värst intresserad av fotboll och inte av kostymnissar heller!!...........................Ska bli intressant och se hur många vi får ihop!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver vara lite uppdaterad när Rasmus pratar fotboll.

   Radera
 4. Enda fördelen med all denna sport som sänds i TV och radio är att man kan ägna den tiden åt betydligt roligare och intressantare sysselsättningar. Enligt mig så får sporten alldeles för mycket uppmärksamhet i media. Så gott som halva min dagstidning består av sportsidor fyllda av artiklar, resultat och analyser. Som jag aldrig läser men betalar dyrt för. :(
  Det är många kostymnissar som tjänar pengar på sport. Ibland kanske t.o.m. mer än de aktiva gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min åsikt. Sportdelen i tidningen öppnar jag aldrig.

   Radera
 5. Jag kan förstå att de har eftersnack, men håller med dig helt och hållet, varför detta försnack. Jag öppnar heller inte sportsidorna i tidningarna.
  Tittar du på Sandhamnsserien? Jag har läst böckerna, men filmerna går försent för mig, då sover jag ju. Men de är bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sett den serien...bara reklamsnuttarna.

   Radera
 6. De älskar att lyssna på sig själva fotbollsförsnackskillarna. Det kan vara intressant att lyssna men inte för länge. Håller med dig. Den där lilla på bilden är bara för ljuvlig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man väldigt sportintresserad är det kanske ok, men jag tror ärligt talat att de flesta tycker det hade varit roligare att få se en extra match eller annat sportevenemang i stället för "snacket".

   Radera
 7. Visst är det dåligt utnyttjad programtid. Nu såg jag faktiskt litet av matchen också. Det blev bara så, för att de andra programmen hade tagit slut. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg också en del av det, men mitt tålamod sträckte sig inte så långt som till en hel match.

   Radera
 8. Ja, tyvärr är "snacket" en stor del av fotboll... man kommer tydligen i stämningen på det viset. Trååkigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller mig från sport helt och hållet och förstår att det måste vara hur trist som helst att lyssna på försnacket. Men jag tycker det är trist att titta på matchen också, även om Zlatan är med :-) . Nej tack, säger jag till TV-sport.

   Radera
  2. En match där Zlatan är med kan jag möjligtvis tänka mig, annars är det helt uteslutet.

   Radera
 9. Min Åke skulle ha hållit med dig till 100%. Han ville se fotboll inte höra på de där kostymnissarna. Själv avstår jag numera helt från fotboll på tv. Jag har fått nog av det.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fotbollen som är det viktigaste för de som är intresserade och definitivt inte vad andra tycker, tror och tänker. Tydligen är det ändå många som gillar det här pratandet för det fortsätter ju så match efter match.

   Radera
 10. Det är nog väldigt många som lyssnar till det snacket - de vill kanske visa sig kunniga och insatta på jobbet dagen efter :-). Det är ju sådant som män diskuterar när de träffas, inte barn eller barnbarn.
  Själv har vi bara 5 kanaler, av vilka en är barnkanalen så det blev ingen titt på matchen överhuvudtaget. Det var väl väntat att PSG skulle vinna så då kunde det väl inte vara särskilt spännande. Jag brukar se de riktigt stora matcherna - VM och OS. Där kan man inte vara säker på utgången.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte att det kan vara intressantare att prata om fotboll än om sina barnbarn.

   Radera