måndag 2 november 2015

Äta bör man


Jag är ingen matmamma. Det där att hitta på vad man ska ha till middag vareviga dag är så trist. Min hjärna, som normalt är väldigt flitig med att komma på idéer, har inte den förmågan när det kommer till maträtter. Kokböcker har jag massor av i köksbokhyllan, men vad hjälper det? Jag läser sida upp och sida ner, men fastnar inte för något speciellt. Om jag frågar Göran säger han bara: "Det får du bestämma." Precis som om han tror att han gör mig världens största tjänst om jag får välja precis vad jag vill laga till. Men det är ju det jag inte vill......laga till nåt, alltså. Jag avskyr vardagsmatlagning. Det är något helt annat när det gäller fester. Då kan jag laga lite annorlunda rätter och sväva ut ordentligt när det gäller desserterna. Dessutom lagar jag då mat till fler personer och det känns lite mer lönt.


Nu tror jag ändå att jag kommit på orsaken till varför jag inte gillar att laga vardagsmat. Jag klär mig fel. Naturligtvis ska jag ta på mig en silverfärgad klänning med volang och ha ett diadem i håret. Då måste det bli extra roligt att stå vid spisen.

28 kommentarer:

 1. Härliga matlagartankar som jag till viss del känner igen mig i .... recept och kokböcker så det räcker och blir över ... önskar lycka till med nya kockkläderna och jag godkänner den utan tvekan Gunnel! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska leta upp ett diadem med en gång.

   Radera
 2. Ja, det där med vardagsmaten... nödvändigt ont att försöka hitta på något varje dag. Tror du har helt rätt - matlagningen blir säkert mycket roligare med diadem i håret och en snygg blåsa!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i varje fall värt ett försök.

   Radera
 3. Den eviga frågan -"Vad ska vi äta till middag"? Periodvis så skriver jag matsedel, och där kan jag ibland kolla efter maträtter, för jag har sparat alla matsedlar, men det är ändå inte lätt att komma på vad vi ska äta.
  Kanske att det blir lättare med en tiara och en prinsessklänning.
  På helgen kan jag ibland ha ett "glas matlagningsvin" det blir lite roligare med matlagningen då.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vin är bra till matlagning...och det behöver ju inte alltid användas i maten.

   Radera
 4. Bra musik på radion och en liten sväng om, runt spisen brukar också funka!
  Och så är det klart att det är roligare att laga mat till fest! :)
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Musik har jag testat men aldrig en svängom. Får prova det en gång.

   Radera
 5. Vilken tur att du kommit på knepet. Fram med lame´klänningen och laga rotmos idag! / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! OK! Jag följer ditt råd.

   Radera
 6. Jag är nog lite som du... Vad ska jag ha till middag?? Men när jag får vänner på besök kan jag laga till mat ganska bra!! ..........................................Svar:Så snabb som du är så hinner du även om det bara är 4 dagar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligare att laga mat till många.

   Radera
 7. ja, fint! och i trädgården ska man också vara fint klädd!
  Jag är duktig på resten, då kommer fantasin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte de där fina trädgårdskläderna som det annonseras om, men jag lyckas ändå hyfsat i trädgården.

   Radera
 8. Jag har försökt allt, inget hjälper. Matlagning gillar jag inte, och, kan inte. Är det till fest, ja då låser det sig alldeles.
  Söt liten tjej i finfina kläder. Kronan går precis i stil.
  Kram och lycka till med maten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många roligare saker att syssla med än matlagning.

   Radera
 9. Haha! Jag får samma svar av Patrik när jag frågar vad vi ska äta till middag!
  Så ibland är det ganska skönt att göra "storkok" för då kan man äta det resten av veckan ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gör jag med...lagar så det räcker i två dagar. Då har jag i varje fall varannan dag ledigt.

   Radera
 10. Jag gillar inte heller att laga mat men jag har inte sådana problem. Kent är vegetarian och lagar nästan all mat. Jag gör lite kycklingfiléer i currysås och fryser in portionsvis ibland när jag är sugen på kött. Och det är inte så ofta - rött kött äter jag nästan aldrig. När barnbarnen kommer ner lagar jag köttfärssås i en stor sats som jag också fryser in portionsvis och tar fram till pastan. Jag tittar numera aldrig i en kokbok utan kollar på nätet om det är något jag funderar på.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar också kolla på nätet, men det hjälper inte. Jag tycker likväl det är tråkigt att laga mat varje dag.

   Radera
 11. Jag tror också att det har med klädstilen att göra... Kanske man skulle ta kockmössan på sig... Idéerna sitter kanske i den? Jag har samma återkommande svar från min make, men han brukar säga... - Jag vet inte, vad tycker du? Alltså besvaras en fråga med en fråga... Ha en fin kväll!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan kanske köpa en kockmössa fylld med idéer. Hade inte varit dumt.

   Radera
 12. För mig kommer och går inspirationen. Just nu är den noll, ska tilläggas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den väldigt ofta här också.

   Radera
 13. Det är mer än en gång jag önskat mig en egen kock. Tänk så underbart att få smaska i sig det någon annat lagat till. Är man singel så är man ju tvungen att laga v-a-r-t-e-n-d-a mål själv. Måste nu testa om det blir roligare om jag klär mig i något tjusigt inför köksarbetet. Tyvärr är risken stor att jag dräller tomatsås på festblåsan. Allt som innehåller tomat brukar nämligen hamna någonstans på kläderna. Allt annat klarar jag att både laga och äta utan missöden. Men tomat ... mycket märkligt ... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte tänkt på tidigare, men det stämmer faktiskt. Tomat har en förmåga att hamna överallt. Märkligt.

   Radera
 14. Jag har njutit av att slippa laga så mycket mat sedan barnen flyttat hemifrån men sedan i höstas försöker jag följa Ulrika Davidssons menyer och tycker det känns allt bättre, även om det tar mycket tid. Det är ju betydligt trevligare att äta en måltid med nya spännande ingredienser än att öppna en makrillburk.
  När jag ser din bild inser jag ju att min klädsel såklart varit helt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar lite annorlunda smaker och vill gärna testa sånt jag inte ätit tidigare, men det hade varit skönt om någon annan tillagade det.

   Radera