onsdag 18 november 2015

Irriterande


Igår var det meningen att badrumskillen skulle komma och göra vid det sista, och sen skulle allt vara klart. Han lovade att han skulle komma senast halv 8. Jisses! Då fick jag ställa klockan på alarm vid halv 7 så jag hade fått upp de ljusblå och var någorlunda vid medvetande innan han plingade på dörrklockan. När klockan ringde halv 7 skulle jag kunnat slängt den i väggen, men eftersom det troligtvis var sista morgonen som jag skulle behöva gå upp vid en sån omänsklig tid, så hejdade jag mig. Jag hann klä mig, äta frukost, läsa tidningen och kolla på datorn innan klockan blev halv 8. Sen blev den halv 9, halv 10, halv 11 och fortfarande ingen hantverkare på ingång. Jag var helt övertygad om att han sagt halv 8 men han sa klart inte vilken tidszon han menade. Det visade sig att det stämde in på amerikansk tid....Dallastid.

Killen dök upp vid halv tretiden och såg helt utschasad ut. Då hade han varit på ett jobb som chefen sagt till honom bara skulle ta några timmar, men det blev ca 6 timmar i stället. Här hann han klart inte med allt han skulle utan måste återkomma. Stackars kille! Det kan inte vara lätt att känna sig så jagad.

Just nu är jag så otroligt trött på att inte veta när det blir klart. Det är svårt att bestämma något annat man vill göra. En av oss måste vara hemma eftersom det sällan är att de kommer den tid de sagt.  I dagens läge är alla lika upptagna...pensionärer precis lika mycket som förvärvsarbetande. Bara för att jag inte har speciella arbetstider att förhålla mig till så flyter inte mina dagar bara runt. Jag planerar långt i förväg allt jag vill göra och sen sorterar jag klart ut en del och är inte så noga med i vilken ordning det kommer. Men det viktigaste av allt.....jag sitter inte och rullar tummarna för att jag inte har något att göra mer än att vänta på hantverkare.......och idag fick jag ännu en gång stiga upp i ottan. Gäsp!

28 kommentarer:

 1. Hoppas att han kommer i tid idag!......................................................Det är en stor konst att få min vilja och djurets vilja att vilja det samma utan våld :-) ha en bra dag Kram!

  SvaraRadera
 2. Jadå, han är i full gång nu.

  SvaraRadera
 3. Trist det där med att vänta... och inte veta, det är bara såå frustrerande! Nog vore det bra om de kunde höra av sig och säga till att de är försenade - man har ju för det mesta något annat man kan göra, bara man får ett besked. Bra att han kom idag i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får vara tacksam för det. Snart är det klart. Hurra!

   Radera
 4. Det är inte nyttigt att bli så där arg. Du har så många andra mornar när du kan vakna av dig själv och ta det i din takt.
  Varje morgon då jag hämtar tidningen, tänker jag på alla yngre som drar iväg med sina barn när det är mörkt. Man hade ju själv det så, men oh så skönt att slippa det nu. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lågt blodtryck, så jag tror inte det är så farligt. I morgon ska jag nog stanna i sängen hela dan.

   Radera
 5. Jobbigt att sitta och vänta på hantverkare :( Hoppas nu det sista går snabbt, så allt blir som vanligt igen!
  Ha en fin dag
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar efter en rejäl sovmorgon.

   Radera
 6. Min man säger alltid att man aldrig kan lite på en hantverkare, definitivt inte säga att det inte är bråttom.
  Vår lillstuga köpte vi av en målare, och han hade tapetserat om väldigt mycket. I trappan upp var det över 20 tapetlager, och vissa tapeter återkom efter några omtapetseringar.
  Hihi, kul att ni vet lite historia om erat hus. Vi vet lite om vår lillstuga, och även en del om huset, men det är mycket som vi inte vet.
  Hoppas att du nu är helt återställd efter din sjuka.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig mycket bättre och när jag fått sova ut några morgnar så ska jag nog fungera som vanligt.

   Radera
 7. Alla är jagade och blåslampan gör slut på allt bränsle fortare än kvickt och tankas i flygande fläng! Alla sítter i klämman och den som fick gå upp tidigt är ju den som får betala kalaset! ;) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är oerhört tacksam att renoveringen äntligen är över. Det kommer inte att bli nåt mer sådant i vårt hus så länge vi bor här, för nu är alla rum omgjorda.

   Radera
 8. Man tycker att i mobilernas förlovade land där alla har sin mobiltelefon fastklistrad i handen att en hantverkare skulle kunna ringa för att tala om att han/hon blir ordentligt försenad.
  Hoppas att det hela blir avklarat snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv är jag väldigt noga med att lämna besked om jag blir sen eller måste ändra tiden. Jag tycker det här till allmän hyfs.

   Radera
 9. Det går ju att ringa .... du är härlig som vänder irritationen och blir företagsam Gunnel! Gilllar bilden du inleder med och får för mig att du liksom är blå .. är du det? :-)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. P.g.a. ilska så gick jag nog mer i rött, men i takt med att ilskan la sig gick väl utseendet över i en kall, blå färg. Innerst inne är jag egentligen orange.

   Radera
 10. Vi hade detta scenarium för två år sedan när vi gjorde vid vårt badrum. Till slut efter tre veckor kunde vi bo som vanligt igen. (Vi hade en snäll granne som lät oss gå och duscha hos honom.)
  Kramis Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har toalett med dusch i källaren, så det har ju löst sig ändå. Men det jobbigaste har varit att gå upp i ottan varje dag och sen kanske vänta helt i onödan. Efter mer än fyra veckor är jag överlycklig att jag slipper ha hantverkare här mer.

   Radera
 11. Jag har svårt att tänka mig dig som damen på bilden, men du kanske har ett hett temperament, vad vet jag... ;-)

  Tråkigt med hantverkare som inte blir klara. Jag väntar på en elektriker, första besöket enbart rådgivning, sedan ska hen återkomma och utföra arbetet.... Ska bli spännande att se om det blir innan jul. Ingen tid eller dag utlovad, mer än han ska ringa någon dag innan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog kan jag bli arg, men det går väldigt snabbt över. Det är värdelöst med de där svävande löftena om när de ska dyka upp.

   Radera
 12. Ibland tror jag att hantverkare finns för att mänskligheten ska tränas i tålamod. Möjligen också för att människorna ska schasas upp ohemult tidigt på morgnarna.
  Här har det varit byten av fönster och ventilationssystem, stambyten i kök, badrum och gästtoa, och nu senast byte av lägenhetsdörrar. Många tidiga morgnar har det blivit. Och många timmars väntan. Trots att mobilen numera är var mans/kvinnas egendom och det är så enkelt att meddela sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag tror faktiskt du har helt rätt. Visst är det underligt att mobilen glöms bort. Den tycks ju vara livsviktig annars.

   Radera
 13. Det finns absolut roligare sätt att fördriva dagen på än att vänta på hantverkare som inte dyker upp när de ska!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns så meningslöst.

   Radera
 14. Jag är också inne på Anta Snaeqes linje vid det här laget. Jag tror också att hantverkare finns till för att vi andra som behöver dem ska träna vårt tålamod.
  Men hur mycket de än har att göra så borde cheferna i de olika företagen ändå se till att kunden blir informerad om förseningar. Man har som sagt en del annat att göra själv också, många gånger tidsmässigt planerat, utan att behöva sitta och vänta på någon som överhuvudtaget inte kommer.
  Det är respektlöst. Hantverkarna rår kanske inte för skeendet själva men deras chefer borde nog få känna på samma medicin. Men lätt är det inte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att det är chefernas ansvar att hålla kontakten med kunden. Hantverkarna jobbar så mycket de sorkar och inner....i varje fall var det så här.

   Radera