söndag 8 november 2015

Inget ont som inte har nåt gott med sig


En bra sak med att vara förvirrad är att man alltid gör så många spännande upptäckter.


Det påståendet stämmer precis. Hur många gånger har det inte hänt att jag hittat saker som jag inte ens visste att jag hade, när jag letat efter något helt annat? Det sätter lite extra piff på tillvaron. Man vet aldrig riktigt vad som kommer att hända. Antagligen har jag lagt undan den här pinalen för att jag tänkt använda den till något. Vad det var är helt bortglömt, och jag får i stället komma på ett annat användningsområde. Troligtvis förstärker förvirringen improvisationsförmågan. Eftersom det sällan är så att jag hittar det jag letar efter, blir det till att tänka i nya banor. Förvirring är alltså inte bara negativt....hjärnan tvingas att vara väldigt aktiv.

26 kommentarer:

 1. Haha, tycker mej känna igen det där. Själv brukar jag hitta många nya platser när förvirringen gör att jag svänger vänster istället för höger!
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan bli lite snåriga vägar ibland.

   Radera
 2. Det var ju en hel ny aspekt. I dom banorna har jag inte tänkt. Jag brukar mest bli irriterad på mig själv att jag ska vara så virrig att jag inte kommer ihåg var jag lagt den eller den prylen.
  Får börja tänka positivt i stället även då frustrationen sveper över mig, av min glömska.
  Tack och kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart bättre att tänka positivt, men jag håller med om att det är irriterande.

   Radera
 3. Jag brukar också hitta saker som jag har lagt undan för att veta var jag har dom.Då kan det hända att det passar till något helt annat....Här stormade det rejält i natt!!.Det blåser fortfarande!Så mycket att man får hålla i peruken om man ska ut! .. Solen har vaknat !! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir överraskad många gånger.

   Radera
 4. Det är ju bra att man kan se sin förvirring så. Man känner väl igen sig. Ibland - ganska ofta - tycker jag att jag letar och letar. Att det tar stor del av min tid. Oftast har man en aning om var det man letar efter finns, men det är som förgjort. Trots det är det inte sällan att det ligger just där man trodde.
  På ett sätt känns det skönt, att man "visste", samtidigt som det känns oroande. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjärnan blir man nog aldrig riktigt klok på.

   Radera
 5. Eller hur! Nya spännande upptäckter. Det där med att leta saker... oj, så mycket tid det går åt till det. Samtidigt som man hittar något annat man glömt bort. :-) Härlig söndag till dig Gunnel.

  SvaraRadera
 6. lite fynd har vi också gjort när svärdottern har hjälpt mej att städa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som barn gillade jag att leta på farmors vind. Hon samlade på allt.

   Radera
 7. Hahaha! Visst är livet härligt och fullt av överraskningar! Underbart! Hela tiden nya grejor - helt gratis! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det bästa...att det kostar ingenting, och man får ändå helt nya saker.

   Radera
 8. Haha! Nej, det är inte bara negativt med den där förvirringen :)
  Kram och trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland har jag hittat riktiga "skatter".

   Radera
 9. Jag kan trösta dig med att även min Stevia dog. I Paraguay lär de odla mycket Stevia, så kan man efterlikna det klimatet, så kanske..
  Kryddkarlbergare lär gå bra i kötträtter, det smakar (väldigt mycket) timjan. Jag tyckte det blev alltför stark smak så nu har jag den som krukväxt inne. Den rotar sig lätt, så vill du ha kan jag nog dela med mig. Den lär vara bra mot det mesta - migrän, skorpionbett osv. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag vill gärna ha en sådan....skorpionbett bekymrar jag mig inte så mycket för, men migrän.

   Radera
 10. Svar
  1. Inte helt fel att vara förvirrad ibland.

   Radera
 11. Det är ju det som är bra med att vara lite förvirrad. Hittar man inte det man letar för tillfället så hittar man oftast det som man letade tidigare och inte hittade. Det ordnar liksom upp sig av sig självt.

  Kram

  SvaraRadera
 12. Visst är det roligt med överraskningar. Jag hittar också saker ibland, som jag glömt bort att jag hade, men så har vi också en stor vind. Du var på din farmors vind, och jag var ofta i mormors källare.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att leta bland gamla saker. Jag tror alltid att jag ska hitta nåt helt unikt. Kanske därför jag gillar loppisar.

   Radera
 13. Det är väl ungefär med det som det jag lever efter, att "det är genom att gå vilse man lär sig hitta". Och med tanke på min totala avsaknad av lokalsinne så hittar jag alltid en massa nya platser...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har du en till som inte har tillstymmelse till lokalsinne.

   Radera