onsdag 4 november 2015

Influensatider


Så var det då dags för den årliga influensasprutan. Det är sjätte året i rad som jag åker iväg och blir stucken i armen. Ont kan jag väl inte precis påstå att det gör, men det är långt från behagligt. Jag har ändå kommit fram till att det är nog en ganska bra idé att ha lite extra skydd mot alla bacillusker som kommer farande i vinter. Idag var första dagen som min läkarmottagning hade öppet för detta. Tiden var mellan två och fyra och jag åkte dit i god tid och var på plats redan halv två. Jag tänkte att då blir jag säkert nr. 1 för det är nog ingen som går dit nu i början. Så fel jag hade! Hela väntrummet var fullt och på min kölapp kunde jag läsa nr 24. Vi hade tydligen alla haft samma tanke. När sjuksköterskan gick förbi och såg så många det var som väntade så startade hon tidigare. Mycket klokt gjort! 20 över två var jag klar och kunde åka hem igen. Nu i kväll känns armen lite öm och stel. Normalt brukar jag inte få några besvär efter vaccinationen, så det är nog bara nåt tillfälligt.Nu är både golv och väggar på plats i badrummet och det enda som återstår är att montera dit ett litet pelartvättställ, en kommod med tvättställ, toastol och duschkabin. Vi fick veta idag att rörläggaren ligger hemma i influensa så han kunde inte komma nu på ett tag. I morgon ska jag ringa till firman och höra om de har någon annan de kan skicka eller vi måste vänta. En sak vet jag i varje fall med säkerhet. Jag ska inte sätta mobilen på alarm utan jag ska sova tills jag vaknar av mig själv. Sen ska jag ringa arbetsledaren. Det gäller att ta tillvara alla chanser man får att sova på morgonen. 

26 kommentarer:

 1. Här börjar man vaccinera på onsdag i nästa vecka och sen varje onsdag tre veckor framåt. Jag brukar alltid ta den där sprutan, så jag kommer att gå dit.Hoppas att den där rörpularen frisknar till kvickt.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot att få klart badrummet. Nu går det fort fram till advent och då vill jag slippa ha den här röran.

   Radera
 2. För 5 /6 är sen så bestämde Kjell och jag + två vänner att vi skulle vaccinera oss. Alla 4 blev jättedåliga , Sen dess har vi inte vaccinerat oss ..Hoppas att du får ordning på badrummet! ........Pekpennan är suverän till paddan och mobilen Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tack och lov aldrig haft några obehag av vaccinationen.

   Radera
 3. Vi har också tagit influensasprutan - första dagen igår. Vi kom in direkt så det gick snabbt. Jag pratade så mycket med sköterskan att jag inte kom ihåg att hon stack mig. Har inte haft några besvär av sprutan. Något skydd ger den väl i alla fall.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt klarat mig från influensa så troligtvis hjälper sprutan en del.

   Radera
 4. Ja, jag fick ett papper hem att nu var det dags att vaccinera sig.
  Jag tycker inte att det är några problem, enda problemet är att mitt PK värde får inte den dagen ligga på över 2.8 så det vill de att jag ska kolla. Stickas två gånger samma dag, alltså.
  Såg att det var något "starkare" dos detta år, kanske därför du har fått ont efteråt.
  Sköt om dig.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte läst något om...kanske det som var orsaken.

   Radera
 5. Såg sjuksköterska ut så där, kanske inte alla kom för vaccinationen. Men Betty Boop är häftigt klädd även då hon ska lägga kakel tydligen. Får se hur rörläggaren ser ut då han/hon kommer. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har lite annan mundering, men det viktigaste är att han gör ett bra jobb.

   Radera
 6. Jo, det är kanske bäst att passa på när hantverkaren ligger i influensa och ta sej en riktig sovmorgon.
  Hoppas de har någon annan, så ni får badrummet färdigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det börjar dra ut lite på tiden nu.

   Radera
  2. Jag STICKER dit sista gången de sticks. Jag såg att det fanns fem tider. Annars får man stå i kö jättelänge. Då menar jag STÅ i kö. Jag tillhör riskgruppen och slipper betala. Kram Bosse Lekledare

   Radera
  3. Jag är lika glad varje gång jag har fått min spruta....ett helt år till nästa gång.

   Radera
 7. Har aldrig vaccinerat mig mot influensa... kanske bör jag tänka om... ska fundera på saken.
  Passa på och sov ut när du kan... snart är rörmokaren på benen igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är antagligen för ung, annars hade du fått erbjudande om det. Jag tycker rörmokaren ska vara försiktig och inte börja jobba för tidigt. Det räcker till måndag.

   Radera
 8. Det är alltid bra att rusta sig för vinterns influensa! Synd bara att inte "badrumskillen" också har tagit den sprutan. Hoppas ni får en ersättare så ni blir klara med ombyggnaden!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska tipsa honom om den när han kommer hit.

   Radera
 9. Skönt att ha gjort undan vaccineringen. I morgon har jag tänkt göra det. Sedan jag började vaccinera mig har jag sluppit influensor. Innan slutade vintrarnas influensor inte helt sällan med inläggning på sjukhus. Nog lever vi i en bra tid och en bra del av världen.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också klarat mig från influensan.

   Radera
 10. Endera dagen blir det stick i armen även för mig. Det är drygt tio år sedan jag vaccinerade mig första gången och ibland har jag blivit lite öm och röd precis vid stickstället men det brukar vara snabbt övergående. Synd bara att dessa vaccin inte stoppar vanliga förkylningar. De kan ju vara nog så besvärliga.
  Hoppas rörmokaren tillfrisknar snabbt eller har en helfrisk kollega som kan rycka in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas med att det blir ett snart tillfrisknande. Snart är det advent och då vill jag inte ha hantverkare här.

   Radera
  2. Tog vaccinet då jag jobbade, men de två sista åren har jag faktisk hoppat över. Lycka till med färdigställande av badrummet.

   Radera
  3. Det ska bli härligt med ett helt nytt badrum.

   Radera