lördag 8 februari 2014

Det som göms i snö


Efter några dagars regnande och plusgrader så är det inte mycket snö kvar här nu. Jag kan nästan se hela gräsmattan i trädgården. När Santos och jag gick ut i morse kändes det nästan som vår i luften. Jag upptäckte ganska snart att jag plockat på mig alldeles för mycket kläder. Det är helt ljust när vi ger oss ut och fåglarna kvittrar för fullt. Man blir på så gott humör.....om det bara inte var för alla dessa stelopererade hundägare.

Det sägs att hundägare är de friskaste människor som finns och jag måste nog hålla med. Så länge jag hade min lille goding, Milou, hoppade inte ens den minsta lilla förkylningsbacill på mig. Vi joggade en runda i skogen varje dag (på den tiden joggade t.o.m. jag). Dessutom tog vi en hel del extra rundor, så sammanlagt la vi drygt en mil bakom oss dagligen oberoende av väder. Vilken kondis jag hade och så bra jag mådde! När jag var tvungen att lämna Milou efter drygt 13 år, var det inte lika roligt längre att ge sig in i skogen. Därför är jag oerhört glad och tacksam när Santos är hos mig en längre tid. Tyvärr hinner min kondis försämras rejält mellan gångerna. Givetvis har jag blivit några år äldre med, så en del kanske jag får acceptera, men vissa krämpor hade kanske inte uppkommit ifall jag fortsatt i samma stil som när Milou och jag motionerade ihop. Sånt kan man aldrig veta.

Det finns uppställt behållare att slänga hundbajspåsar i med ca 500m avstånd på hela Björnås, så det finns absolut ingen anledning att inte plocka upp efter sin hund. Det värsta tycker jag är när en del låter sina hundar springa in på fotbollsplanen som hör till lekplatsen. Jag minns de gånger Rasmus och jag var där och tränade fotboll hur man fick sicksacka mellan lortarna. Äckligt!!!!!

Om man nu blir så frisk av att ha hund kan jag inte fatta varför det är så många som får sådanan ryggproblem att de måste stelopereras. Det måste vara enda förklaringen till att de låter lortarna ligga kvar. Men om man har de besvären, så måste det vara likadant inomhus, och då fodras givetvis hjälpmedel. Jag har sett att det finns griptänger med långt skaft att använda för att plocka upp saker man tappat. Varför inte ta den med ut när man går rundan med sin hund? Hjälpmedel har jag för mig att man får låna gratis och en rulle hundbajspåsar kostar en tia så det är överkomliga summor.

Jag vet inte hur vi ska komma till rätta med det här problemet. Sunt förnuft är tydligen inte vanligt förekommande. Skulle det tro fungera ifall man DNA-testade lortarna och på det viset kom fram till hundägaren som då fick betala saftiga böter....betydligt mer än en tia i varje fall.

16 kommentarer:

 1. Här i Umeå togs alla hundlatriner nyss bort för att spara pengar. Sen blev protesterna massiva och många slängde bajspåsar runt stolparna och nu har kommunen backat och ska sätta tillbaka halva antalet. Löjligt att spara på sådant när de samtidigt betalar gigantiska summor för kulturhuvudstadsåret. Alla hyresvärdar tillåter inte bajspåsar i soptunnan men en i kommunen föreslog att man då skulle lägga den i andras soptunnor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Åstorp finns inga ursäkter för att slänga bajspåsar lite här och var. Det finns latriner uppställda på otroligt många platser.

   Radera
 2. usch vad äckligt, det är likadant här, folk tycks tro att är det snö, ja då får lortarna ligga kvar, men de kommer ju fram sedan när snön töar bort
  ha en fin lördag nu
  kramar

  SvaraRadera
 3. Ha ha !! Bra förslag till hundägarna!.......... Maten var lätt att göra ,och god att åta. Ja Hebbe är bra på mat! Här har nästan all snö försvunnit! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi väl rusta oss för våren nu?

   Radera
 4. Ja jätteäckligt. Här i området har vi en stor hund som måste få otroligt mycket mat och av en bestämd sort, För bajset är i jättehögar med någon meters mellanrum och allt är litet orangeaktigt. Någon hade satt upp en lapp på ett träd, men det har förstås inte hjälpt. Hundägaren ser inte ut att vara stelopererad, men det är kanske någon fobi eller något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är visst många som lider av den fobin att de inte kan plocka upp hundbajs. Förhoppningsvis går den att bota.

   Radera
 5. Ett evigt problem med alla dessa stelopererade hundägare. Ingen respekt för andra eller omgivningen 😞

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen äckligt med alla dessa lortar som ligger spridda överallt.

   Radera
 6. En annan märklig sak som jag upptäckt flera gånger är fulla igenknytna hundbajspåsar slängda i skogen....Hur tänkte de där???

  SvaraRadera
 7. Det är ännu mer korkat. Tänkte gjorde de väl knappast?

  SvaraRadera
 8. Hej du,,Ja och hur dom kan stå och kolla omkring sig när hunden gör ifrån sig""ingen såg mig""Urdumt.
  Jodå det kommer säkert fler egna sammansatta ord framöver..Grattis till silvret..Haé Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte förstå varför det är ett så stort problem. Det är ju inte särskilt betungande att böja sig och plocka upp efter sin hund. Om det legat en hundring på marken tror jag inte någom hade tvekat att böja på ryggen.

   Radera
 9. Det är lika illa här och när våren kommer och det tinar upp...urk!!! Många hundägare lider av lathet OCH är totalt oförstående att inte alla älskar deras hundar och därmed accepterar allt som har med dom att göra. TYVÄRR har jag blivit lite avogt inställd till hundar pga det. Det är ju inte hundarnas fel utan ägarnas men det har fått mig att tycka att både hundar och hundägare ( dock inte alla) är lite äckliga av sig....Ha en skön söndag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är synd om de hundar som hamnat hos ointresserade och lata ägare.

   Radera