torsdag 17 mars 2016

Pudrad peruk


Håret är ett kapitel för sig. Har man inte filmstjärnehår eller en frissa inlåst i garderoben, så har man problem. Det är jag helt övertygad om. Varför ska det vara så svårt att få rätsida på de där testarna? När jag var tonåring blev mitt hår fett väldigt snabbt. Det bästa skulle då vara att inte tvätta det för ofta, för då stimulerade man hårsäckarna, som svarade med att bilda mer fett, eller hur det var. Nu var det inte så stimulerande att gå omkring och se ut som om man hade blivit slickad av en ko, så slutsatsen blev att jag tvättade mitt hår vareviga dag.

Sen kom det revolutionerande torrschampot! Det var paketerat i en rund burk som liknade precis en barnpuderburk. Skillnaden var att detta skulle man strö över håret och inte i stjärten på bebisen. Det gällde att vara uppmärksam så man inte tog fel. Efter att man pudrat håret så skulle det borstas mycket noga så alla torrshampokorn försvann. Oj, vad jag borstade! När ena armen var helt slutkörd tog jag borsten i andra handen och fortsatte. Jag måste erkänna att håret inte kändes fett efter den behandlingen, men det var glanslöst och aningen dimmigt i färgen. Torrshampot blev ingen större succé.

Därför blev jag lite förvånad när det åter började annonseras om detta undergörande medel. Jag såg framför mig den här puderburken och tänkte på mina stackars armar. Lite nyfiken var jag ändå, så jag inhandlade en burk. Det säljs numera i sprayflaskor, och förpackningen är förvillande lik en hårsprayflaska. Jag testade det en dag jag visste att jag skulle vara hemma hela dagen ifall det skulle bli samma dåliga resultat som förut. När jag sprayat håret syntes ingenting, så jag tog en omgång till, för jag tänkte att det kom säkert inget. Men håret kändes lite kallt så det hade nog gjort det ändå. Sen skulle man enligt bruksanvisningen massera i hårbotten för att shampot skulle verka. Efter det var det bara att borsta genom håret.

Vilken skillnad! Håret såg nytvättat ut, var mjukt och glansigt och jag hade inte behövt anstränga mig nämnvärt. Detta kommer jag att använda mig av fler gånger. Så praktiskt om man åker bort över en helg t.ex. och håret börjar se lite trist ut. Det var tur att jag struntade i mina fördomar och testade på nytt.

27 kommentarer:

 1. Torrschampot minns jag också. Man gick omkring och hade en död mössa på sig. I och för sig så lever ju inte mössor men torrschampomössan var verkligen död. Ingen höjdare, nej.
  Tur att man kan bättre nu för tiden! Jag har hört och sett om den nya varianten torrschampo i Go´kväll, gör om mig-programmet.
  Ha en fin torsdag!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev glatt överraskad.

   Radera
 2. Kommer ihåg torrschampot Använde det en gång!!.Kanske testar det nya!!....................Solen är här.. Jag skickar ett knippe solstrålar till dej.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här nya har inga likheter alls med det som fanns förr.

   Radera
 3. vanliga shampoo innehåller 20 till 30 olika ämnen, parfymämnena och konserveringsmedlen kan vara allergiframkallande :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns nog inte mycket idag som är nyttigt.

   Radera
 4. Torrschampo har har jag använt mig av i flera år. Nu med sprayflaskan är det dessutom mkt smidigare... Skapa en fin dag åt dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en avsevärd förbättring.

   Radera
 5. Va! Det fungerade alltså. Visst använde man torrschampo som ung. Det blev som sagt litet dimmigt./ Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fungerade alldeles utmärkt.

   Radera
 6. Jösses, torrschampo . Det var tider minsann. Tur att du testade nya varianten. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att jag var nyfiken. Detta var mycket bättre.

   Radera
 7. När man använde forna tiders torrschampo var det som om håret hade legat bortglömt i ett dammigt vindsrum i mååånga år. Grått, strävt, glans- och livlöst. För en tid sedan köpte jag en sprayflaska torrschampo men har inte använt det än. Men nu måste det absolut testas. Tack för "torrschampo-recensionen"! :)
  Kram från mulet norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas du med blir nöjd.

   Radera
 8. Usch för det gamla torrschampot. Håret blev jätteläskigt. Jag får banne mig rysningar bara av att tänka på det.
  Utvecklingen har tydligen gått framåt på torrschampoområdet i alla fall. Modigt av dig att testa. Vete tusan om jag skulle ha gjort det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var rena nyfikenheten som gjorde att jag köpte och testade.

   Radera
 9. Tack för det tipset! Jag ska absolut testa det moderna torrschampot. Jag provade minsann den gamla sorten, men det blev nog bara en gång, för det var inte bra.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nästan för mig att jag också använde det en gång. Håret var nästan snyggare innan man hällde i det där torrshampot.

   Radera
 10. Men va bra att du provade och att det blev resultat, då vet ju vi andra att det funkar. Kommer också ihåg det där torrpulvret som vi strödde i håret, kan tillåmed känna lukten av det...usch.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte klokt vad man har testat många tokiga saker under årens lopp.

   Radera
 11. Aha! Så det funkar nu med torrschampot? Ska prova det någon gång! Jag minns också hur "dimmigt" håret blev av det där pudret som fanns förr....
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att saker och ting förbättras.

   Radera
 12. Minns också den där gamla sortens torrschampo ... tack för tipset om den moderna varianten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den går inte att jämföra med den gamla.

   Radera
 13. På håret är detta inlägg hårfint Gunnel!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Jag har också testat torrschampo men kommer inte ifrån känslan att håret ändå är smutsigt, får för mig att hårbotten kliar etc... men vet många som använder den och är jättenöjda.

  SvaraRadera