onsdag 16 mars 2016

Nästan som ett Kinderägg

Ni har säkert stött på de där små chokladäggen som är inlindade i färggrann folie. De har i regel alltid en bild utanpå av en populär seriefigur. Då är det givetvis lättare att få dem sålda. Barnen vill gärna ha något som påminner om deras favorit. Inuti ägget döljer sig en överraskning....en pytteliten plastgrej som har någon anknytning till bilden på omslaget.


Det finns annat också som innehåller överraskningar, som bulle med bulle. Det lär vara en skånsk delikatess. Jag är infödd skåning men har aldrig smakat det. Det består av en fralla som man delar och lägger en chokladboll inuti...på med locket och kläm till....och du har en bulle med bulle. Vad jag förstått så är det mest populärt i nordvästra Skåne och jag flyttade inte upp hit förrän jag var 17 år, så jag har kanske missat de åren då man liksom vänjer sig och blir beroende. Inte ens när jag flyttade in till Helsingborg, som påstås vara bulldelikatessens födelsestad, hörde jag talas om det. Enligt Landskronaborna är det i den staden den här bullgrejen åts första gången. Jag är lite tveksam till om det verkligen är gott. I och för sig så har jag testat Nutella på franskbröd och det var inte alls dumt, så jag får kanske ge det en chans.


Ännu en överraskningsgrej hittade jag på nätet....väska i väska. Det består av en genomskinlig portföljliknande väska som innehåller en mindre väska i leopardmönster. Väldigt praktiskt om man är ute och shoppar och det blir mer än man tänkt sig. Då är det bara att lyfta ut den lilla väskan och vips har man två väskor att fylla med olika fynd.


Men hur ska jag kunna öppna den väskan? Aldrig i livet att jag rör vid den där läskiga spindeln. Det går säkert lika bra att fynda med en plastkasse från ICA.

28 kommentarer:

 1. Vet inte om det är en skånsk uppfinning, men jag har testat "bulle i bulle" för lääänge sen. Det var under gymnasietiden i slutet av 60- talet - så något modernt påfund är det inte:) Minns faktiskt inte vad jag tyckte då, men nu känns det inte lockande.
  Läcker väska - älskar det vackra spindellåset!
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst att det har "exporterats" längre upp i landet också. Det lär ha förekommit redan på 40-talet. Nu är det i ropet eftersom en del vill ha det som en firardag precis som Kanelbullens dag. Jag kan tänka mig att du gillar låset.

   Radera
 2. Bulle i bulle tackar jag nej till. Det ser inte läckert ut! Mat ska vara gott... både för smaklökar och öga.

  Väska i väska låter praktiskt, det kan ju finnas med annan lösning på att öppna den. Kanske en orm, eller en liten kissekatt man då får lov att klappa litet... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten katt låter perfekt.

   Radera
 3. Bulle i bulle tål att tänkas på. Väska i väska har jag: I resväskan finns två andra väskor, en till handen och en till toalettsakerna. Så då har +1 i väskor :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter väldigt praktiskt.

   Radera
 4. Väska i väska har jag också och ibland någon extra väska i väskan i väskan men bulle i bulle....jag tycker mig ha hört någonting om detta i tv-n för inte längesen alls. Det smakar säkert gott men ser inte särskilt inbjudande ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det skulle vara godare var för sig.

   Radera
 5. Åh, bulle med bulle åt vi alltid i skolan. Det är så gott!
  Och väskan var ju ursnygg :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört olika utlåtanden om delikatessen, men jag tvivlar på att jag skulle gilla det.

   Radera
 6. Inte jag heller har provat. Och tycker inte det låter frestande. Men vem vet. Nu kan jag äta ost med marmelad på, vilket jag tyckte var konstigt.
  Har man en så fin väska måste man ha skydd på den. Nja, inte heller så lockande. Bärkasse, hemmasydd, får duga. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter också marmelad på ost nu, och tyckte som du tidigare att det verkade vördigt konstigt. Hemmasydda kassar är det bästa.

   Radera
 7. Sven Melander och Åke Cato som Werner & Werner, kockar som hävdade att "det går lika bra med selleri", hihi....så varför inte lika bra med en kasse från Ica ! Absolut !
  Roliga överraskningar du hittat !

  Kram vännen och ha en bra dag !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går säkert lika bra.

   Radera
 8. Bulle i bulle var något nytt för mig. Men jag tror jag föredrar dem var för sig. Eller bara en vanlig bulle med god fyllning.
  Väska i väska är ju praktiskt. Men jag vill ha en söt liten vovve som lås. Ingen spindel även om den är i "guld".
  Jag har alltid en (hemsydd) hoprullad tygkasse med mig i handväskan ifall jag handlar lite extra. Tygkassen har påsydda reflexband som extra finess.
  Kram från VARMT norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En söt liten vovve som vaktar väskan hade jag gärna haft. Tygkassar är praktiska och tar liten plats.

   Radera
 9. Bulle i bulle, har jag aldrig hört talas om! Och - det överlåter jag till andra *ler* för jag äter inte fikabröd.
  Väska i väska, däremot. Kan vara käckt och praktiskt. Jag har annars två par tunna ihopfällbarvikta ryggsäckar utifall...
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väskor som kan vecklas ut och bli större är bra när man storshoppar.

   Radera
 10. Tjejernas kusin brukade äta bulle i bulle, men jag tycker inte alls att det låter gott.
  Jag har en fin spindel broch , påminner om Väsk knäppet. Förstår vad du tycker om spindlar.
  Sov så gott, natti natti-kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte heller att jag skulle gillat bullgrejen. Spindlar är inte mina favoritdjur.

   Radera
 11. Bullen i bullen lät läskigt och inte något som jag vill prova. Väskan däremot tyckte jag var riktigt kul.
  Jag är inte rädd för spindlar, råttor eller ormar. Men för getingar. Jädrars så läskiga de är. Alla har vi våra rädslor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av de djuren du räknar upp så är getingar de jag är minst rädd för.

   Radera
 12. Den typen av kombinationsbulle var nyhet för mig och ändå har den funnits sedan fyrtiotalet, skriver du. Tror jag ignorerar min nya kunskap i fortsättningen också. ;)
  Jag är inte väsktypen men den såg rolig ut, din bild. Praktiskt för väsktjuvarna också med den genomskinliga, så att de inte anstränger sig i onödan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dubbelbullen är inte något jag längtar efter.Där har du en poäng. Jag tänkte inte på att det var en fördel när det gäller väskryckning.

   Radera
 13. Inte ens en konstgjord spindel?
  Praktiskt verkar det ju med en väska i en väska.
  Bulle i bulle verkar litet onödigt tycker jag. De måste alltid hitta på nya saker som till exempel semmelwrap.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del saker tycker jag är bättre var för sig. Bullbullen har tydligen funnits i över 70 år, men det kan inte vara nån större delikatess eftersom den är ganska okänd.....även i Skåne.

   Radera