måndag 12 oktober 2015

Vilken tur!


Jag behöver inte riskera att få en sån hårman som Chewbacca. Min favoritfrisör ska flytta till Australien, som jag berättat om tidigare och jag slet mitt hår för att komma på en lösning. I Åstorp finns 10 frisörer och jag har testat i stort sett alla med varierat resultat. Det är praktiskt att inte behöva åka iväg för långt och helst ska det finnas en parkeringsplats i närheten. Jag känner inte för att gå ut med en snygg frisyr i regn eller blåst. Naturligtvis blir jag tvungen till det någon gång, men det kan gärna dröja.

Helt apropå fick jag veta att en frissa som jag anlitat för en del år sedan nu startat upp på nytt i Åstorp. Ibland har man en makalös tur. Jag var hos henne i förra veckan så nu är mitt hår nyklippt och nymålat. Äntligen kan jag koppla av, inbillade jag mig......men....när jag tittar på bilden så slår det mig att snart får jag nog ett klämkäckt vykort från min tandläkare om att jag är välkommen. Jag tvivlar på att hon har några planer på att flytta till Australien. Man kan inte alltid ha tur.

20 kommentarer:

 1. Nä nä Livet bjuder på både det ena och det andra!! .Ta det med en klackspark :-) .........................Du planerar jag njuter!! Måndagar för mej är att ta igen mej och njuta av det jag gjort i helgen. Och att på em få vattengympa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ta det onda med det goda.

   Radera
 2. mina favoritfrisörer flyttar också, en blev kär och flyttade till Grekland...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir helt ställd när de gör så. De skulle vara tvungna att fixa en bra ersättare.

   Radera
 3. Hoppas verkligen att din tandläkare inte ska flytta. Tandläkaren är ju viktigare än hårfrisörskan.
  Jag är jätterädd om mina tänder, sjukdom och mediciner fördärvar tänderna. Men om man inte blir nöjd hos frissan med klippningen och färgning så kan man trösta sig med att det växer ut.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har du en poäng att håret växer ut igen....men det gör mindre ont att gå till frissan.

   Radera
 4. Man kan inte ha tur jämnt. Fast ska man vara ärlig, är nog tandläkaren väl så viktig. Fast jag förstår hus du känner - tandläkare, hur kan man vilja vara en sådan som plågar folk.
  Nu får jag se om jag orkar gå igenom alla inlägg som jag missat.
  / Britt

  SvaraRadera
 5. Håller med dig om att tandläkaren är viktigare, men många gånger önskar jag att det var tvärt om.

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att vara nyklippt och nymålad !

  Jag är också "livrädd" att få en sån där välkommen kallelse och påminnelse i min mobil !
  Men efteråt, när man varit hos tandläkaren, känns det faktiskt skönt att ha det gjort !
  Ha en härlig dag kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också känslan efteråt, men tyvärr måste man först genomlida ett besök.

   Radera
 7. Mycket hänger på håret....mera än man kanske tror. Humöret faller när håret faller etc...fast å andra sidan så faller humöret när tänderna ramlar ut också. Som alltid har man baken där bak.
  Grattis i alla fall till ny frissa som du är nöjd med. Turligt nog så slipper man gå till tandläkaren ( vanligtvis) lika ofta som till frissan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trösterika ord att man inte går lika ofta till tandläkaren. Jag vill väl inte tappa varken hår ellr tänder så det blir till att bita i det sura äpplet...så länge man kan...och hälsa på tandläkaren ibland.

   Radera
 8. Frissor man gillar borde man ha livstidskontrakt med. Likaså tandläkare.
  De senaste dagarna har jag haft lite molande i en tand (förhoppningsvis en missnöjd tandhals) men eftersom jag är noga med mina tänder så ringde jag min "tandis" idag för en koll. Jag har gått hos honom i 30 år och varit jättenöjd.
  Till min stora bestörtning berättade sköterskan att han just sålt sin praktik (p.g.a. hälsoskäl) och ett yngre tandläkarpar tar över. Men de är speciellt utvalda av min högt uppskattade tandläkare och hans likaledes tandläkande fru så jag hoppas att bytet ska bli bra. Det nya paret tar även över de "gamla" sköterskorna och det är ju bra. Men det känns ändå både vemodigt och lite oroligt.
  Jag byter hellre frissa än tandläkare. Men helst ingen av dem. Vissa yrkespersoner vill man ha kvar i sitt liv - för evigt!
  Ha en riktigt skön oktobervecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har jag samma åsikt som du, att jag kan tänka mig att byta frissa men inte tandläkare. Jag har vant mig vid min tandis och är inte alls lika orolig som jag var förr. Men det är inte så att jag hoppar högt av glädje när vykortet dimper ner i lådan.

   Radera
 9. Ha ha ha . . . . ja du hittar alltid kul bilder till dina inlägg, oj vad jag har fnissat. Blev först lite förvånad håret eller pälsen rör på sig, hi hi . . . figuren var inte så vacker heller, *fniss*
  Jo då frisörer eller frissor byter jag ofta men aldrig min tandläkare, hi hi . . . .
  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut lättare att hitta en ny frisör.

   Radera
 10. Man behöver en husfrissa likaväl som en husläkare eller hustandläkare. Det blir bara klippning för min del - färgar håret gör Kent, min man. Bra att din gamla frissa kom tillbaka!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lyxigt du har det med en egen hårfärgare hemma.

   Radera
 11. Hahaha ... Det gör inget att du inte kan få samma hårman som Chewbacca. Huvudsaken är att du inte låter som han gör ...
  Här nämner du en sak jag tänker på ibland. Vad i hela fridens dar ska jag göra när min frissa går i pension. Det är inte lång tid kvar nu. Jag har gått hos henne i över 30 år, med bara enstaka avvikelser när hon inte haft tid med mig.
  Ja ja ... den tiden den sorgen.
  Kom på att det nog är dags att ringa henne förresten ... :P
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det hade ju varit hemskt om jag fick samma röst bara för att vi hade samma frisyr.

   Radera