fredag 2 oktober 2015

BamsestarkMitt barnbarn i Dallas hör givetvis mest engelska, eftersom både barn och dagispersonal använder det språket. Hemma pratar hans mamma engelska med honom och hans pappa pratar svenska. Det blir inte riktigt likvärdigt, men han kan ändå många svenska ord. Hela tiden Daniel var här i somras hörde han nästan uteslutande svenska, och det måste ha hjälpt till en del. Peter brukar läsa svenska sagor och de tittar på många barnfilmer med svenskt tal. Bamse har han hört och sett många gånger, så namnen på alla kompisarna i historien är det inga problem med. Givetvis kan han säga Farmor också, vilket jag är väldigt stolt över. Det är lika fint att vara Daniels farmor som att vara Bamses farmor.

I Dallas finns en hobbybutik som heter Hobby Lobby och är rena himmelriket för en pyssselnörd. Där finns i stort sett allt att köpa i hobbyväg och dessutom väldigt billigt. Eftersom de envisas med att inte öppna en filial i Sverige, så får jag ibland förlita mig på Panduro här hemma. Det är så praktiskt ordnat att jag beställer på nätet och sen skickar de paketet fraktfritt till sin butik på Väla där jag hämtar ut det. Idag var det dags att hämta hem en sådan försändelse.

Efter att jag visat upp mitt körkort gick expediten iväg för att hämta det. När hon kom tillbaka pustade hon väldeliga. - "Det är jättetungt!" sa hon. En annan expedit som tydligen också känt på paketet höll med henne. Jag började bli lite konfunderad. Vad i all världen hade jag egentligen beställt? Tjejen i butiken undrade om jag skulle gå fler ärenden på Väla, men jag hade tänkt mig att bara gå direkt ut till bilen. Hon såg lättad ut. Jag drog ett djupt andetag, satte båda händerna under paketet och tog i av alla krafter. Milda makter! Paketet höll på att fara upp i taket. Jag tror tjejen bak disken blev lika snopen som jag. Antingen var hon väldigt svag eller också har jag andats in ångorna när jag stått och kokat Dunderhonung så jag blivit bamsestark.

20 kommentarer:

 1. Hahaha, dunderstarka farmor!
  Ha en trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, här finns det muskler.

   Radera
 2. Ha ha Du är en dunderstark farmor!!!!!.................................Jag har ingen katt numera.Förr när vi bodde på landet hade vi katt . Ha en bra fredag!Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej, det var gratis styrketräning :)
  Du känns humoristisk så dig återkommer jag till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Honung är bra. Du är så välkommen hit.

   Radera
 4. Hejsan! Har precis hittat hit och läst lite hos dig - en jättetrevlig blogg! Kommer säkert tillbaka!
  /Marina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar min blogg. Välkommen tillbaka.

   Radera
 5. Jag tror på det sistnämnda! Du är dunderfarmor, helt enkelt! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ganska bra, eller hur?

   Radera
 6. Haha! Jag tror du gått och blivit bamsestark :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Bra att besitta Bamsekrafter när de behövs. Expediterna borde nog äta mer spenat! Eller dunderhonung.
  I ett tidigare inlägg nämnde du Hobby Lobby och eftersom jag också gillar att pyssla så kollade jag deras hemsida. Oj, så mycket att titta på ... tur att vi har Panduro!
  Norrbottens-kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl att man kan köpa hobbymaterial här också. När jag hälsar på min son i Dallas är halva resväskan fylld med hobbygrejer på hemvägen.

   Radera
 8. Dottern var Au Pair i Dallas för ett antal år sedan. Det kändes liksom lite varmt när jag läste ditt inlägg.
  När det gäller språket så säger man: En person, ett språk. Talar din son bara svenska med sin son, så kommer det att sitta som en smäck. Då spelar det ingen roll om han hör engelska all övrig tid!
  Var dunderhonungen god? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en stor fördel att han blir tvåspråkig. Dunderhonungen var smaskig.

   Radera
 9. Så roligt för Nalle Puh farmor med två språkligt barnbarn!
  Drar på smilbanden då jag ser för mig hur du tar i :-)
  PYssel-farmor kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör att även jag blir tvingad att hålla mer än ett språk vid liv.

   Radera
 10. Daniels farmor har nog smakat på Bamses honung - eller också var tjejerna bara otränade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett bra honungsrecept.

   Radera