onsdag 7 oktober 2015

Det är inte bara älgarna som demonstrerarDet dök upp ett mindre demonstrationståg i vår trädgård häromdagen. En flock pilfinkar satte sig och började käka upp gräsfröet som Göran sått. Jag får väl erkänna att jag varit lite dålig med att fylla på i deras matskålar sista tiden. I slutet av sommaren kom inte fullt lika många matgäster hit, så då trodde jag att jag kunde spara in lite på matandet. Tydligen inte. Nu är det i varje fall fullt på alla matställena så man kan säga att deras demonstration lyckades.

Det är lite underligt det här med fågelmat. Precis som med mat till oss människor så är det extraerbjudanden och mängdrabatt i olika affärer. Sist jag skulle fylla på matförrådet till de fjäderförsedda så fick jag åka till två olika affärer eftersom prisskillnaden var över 30 kr på vardera varan. Det räckte inte med det utan Göran fick ge sig iväg till duvmatsleverantören för en del ingredienser. Jag behöver inte åka några långa sträckor och jag har gott om tid att åka runt, så för mig är det inga problem, men jag kan inte förstå hur det kan vara sådan prisskillnad på exakt samma vara med samma varumärke i olika affärer, som ligger bara knappt en kilometer från varandra.

Det märks att hösten är på väg, för när jag gick ut och hämtade tidningen i morse såg jag att bakrutan på bilen var halvfrusen eller vad man ska kalla det...nånting mitt emellan is och fukt som bara går att torka bort med en trasa.

18 kommentarer:

 1. Här demonstrerar hundarna på måndagar kl 18.00. 25-35 ekipage drar genom stan. Men inga plakat och inga talkörer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad demonstrerar de för eller emot?

   Radera
 2. Ja, nu börjar väl perioden när fåglarna behöver få lite extra mat. undrar just hur det går med vår lilla prickiga på balkongen i Sverige. Max är där och lägger ut lite mariekex då och då, men jag misstänker att de stora fåglarna hinner först :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Max får sätta upp lite förbudsskyltar på er balkong.

   Radera
 3. Ja nu börjar tiden för att öppna fågelrestaurangen .........................Krokodiler är inga gosedjur precis Men ändå se så kärleksfullt hon har sin unge i munnen!!Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har matat dem lite hela sommaren. När de hade sina ungar var det överfullt här, men sen tunnades det av.

   Radera
 4. Nåja, så länge det inte är kajor/kråkor/skator så är det fint med fåglar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den sortens fåglar är jag inte alls förtjust i.

   Radera
 5. Svar
  1. Nu håller de sig i varje fall till sin vanliga matplats.

   Radera
 6. Helt mot mina principer har det funnits lite i fågelautomaterna hela sommaren... men nog får man titta efter extrapriser, för billigt är det inte. Ser att du har många gråsparvar. Värna om dem, de blir allt färre, pilfinkarna tar över!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir ett ganska dyrt matkonto.

   Radera
 7. Ursäkta, nu ser jag att du skrev pilfinkar,det var inte meningen att låta besserwissrig, men det är gråsparvar och de trängs tillbaka av pilfinkarna. (Jag har bara pilfinkar.) Var stolt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite blandat både gråsparvar och pilfinkar som kommer hit. Jag är glad så länge man fortfarande kan se några gråsparvar. De är söta även om de inte är så färggranna.

   Radera
 8. Du kanske kan lägga gräsfrön i deras matskålar? Själv matar jag fåglarna enbart på vintern. Förutom häromdagen när sambon ställde soppåsen utanför dörren. Då var det fest! Mindre festligt att plocka upp att skräp efteråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du bjöd tydligen på buffé och det förstår jag att de gillar.

   Radera
 9. Jag kan inte se någon skillnad på en gråsparv och en pilfink, jag tyckte fåglarna såg ut ungefär som mina som kommer till fågelhuset under vintern. Och för mig är alla dessa sparvar.Talgoxar finns också förstås men de känner jag igen.
  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera
 10. Jag har lärt mig att se skillnad på de två sorterna, men de är väldigt lika varandra.

  SvaraRadera